Hírmorzsák 2015-07-02 (23:40) - Folyamatosan frissítve

Folyamatosan frissítve. Cserélt a Suns és a Pistons. Aldridge még egyszer találkozik a Lakersszel, még a Heat is képbe jött nála. Tim Duncan folytatja pályafutását. Monta Ellis (4 év, 44 millió) a Pacersben, Baynes (3 év, 20 millió) a Pistonsnál, Ed Davis (3 év, 20 millió) a Blazersnél. Hibbertet akarja a Dallas, ha nem őket választja Jordan. Monroe (3 év, 50 millió) aláírt a Buckshoz. A Nets Shane Larkint igazolta le (2 év, 3 millió). A Blazers segédedzője szerint Aldridge biztosan elhagyja a csapatot. David Lee-t vinné a Lakers és a Knicks is, a New York Robin Lopezre és Beverley-re is rámozdult elég erőteljesen. David West a Warriorsnél vagy a Spursnél akar játszani. Marc Gasol közel az 5 éves, 108 milliós szerződéshez. Afflalo 2 évre 16 millióért a Knicksé. 

FRISSÍTVE (23:40): Eddie Sefko (Dallas Morning News) értesülései szerint DeAndre Jordanre már csak a Dallas Mavericksnek és a Los Angeles Clippersnek van reális esélye - eddig is ez a két gárda volt a legesélyesebb rá, most úgy tűnik, hogy a többi együttes már szóba sem kerülhet a centernél.


FRISSÍTVE (22:40): Jeff Zilgitt (USA Today) forrásai szerint a New York Knicks is akarja majd Roy Hibbertet, ha sem DeAndre Jordan, sem Robin Lopez nem kerül hozzájuk - a Dallas Mavericks mellett ők a másodikak, akik vészmegoldásként gondolnak a centerre, akire még végül akár licit is lehet.


FRISSÍTVE (22:30): Sam Amick (USA Today) információi szerint a Lakers az LMA-val töltendő második meetingen kizárólag a kosárlabdára fog koncentrálni, csak Mitch Kupchak és Byron Scott lesznek jelen - mint ismert, az első beszélgetésnél túl sokat beszéltek a városról, a marketing és reklám lehetőségekről, ez nem tetszett Aldridge-nek.


FRISSÍTVE (22:10): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy LaMarcus Aldridge-nél még egy nevet nem szabad kihagyni az érdeklődők közül: állítólag a Miami Heat is megpróbálja megszerezni - igaz, azt nem tudni, hogy minek.


FRISSÍTVE (22:05): Ahogy arról részletesen is beszámoltunk, cserélt a Detroit és a Phoenix. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Suns nem kapott ígéretet LaMarcus Aldridge-től, hogy hozzájuk ír alá, de elég optimisták és elkezdték csinálni neki a helyet. További fizetésektől kell szabadulniuk, hogy Tyson Chandler és az erőcsatár is beférjen, de elég Markieff Morristól vagy PJ Tuckertől megválniuk ezért.

Szintén Wojnarowski jelentette, hogy a Los Angeles Lakers kapott egy második meetinget is Aldridge-től, találkozhatnak még egyszer az erőcsatárral, akit minden bizonnyal meg akarnak győzni minden áron, hogy őket válassza.


FRISSÍTVE (21:07): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint ha DeAndre Jordan nem a Dallas Maverickset választja, akkor a texasiak megpróbálják Monta Ellist sign-and-trade cserében átküldeni a Pacershez Roy Hibbertért. Mint ismert, a dobóhátvéd megegyezett az Indianával, de mindkét együttesnek hasznosabb, ha csere keretein belül váltanak csapatot a játékosok - akiknek egyébként a fizetése nagyjából hasonló, így átmenne a pénzügyi szabályokon ez a tranzakció. Hibbertre egyébként nagy szüksége lehet a Mavsnek, a Pacers pedig szabadulna tőle, ideális partnere lehet egymásnak a két csapat.


FRISSÍTVE (21:00): Ed Davis is elkötelezte magát, mint arról beszámoltunk - Bayneshez hasonlóan 3 évre 20 millió dollárért ment a Portland TrailBlazershez.

Közben a Brooklyn Nets is beruházott, méghozzá Shane Larkinba, aki 2 évre 3 millió dollárt fog kapni a csapattól.


FRISSÍTVE (20:20): Alex Kennedy (Basketball Insiders) információi szerint nemcsak Robin Lopezre megy rá egyre erőteljesebben a New York Knicks, hanem Patrick Beverley-t is egyre inkább környékezik, kettőzött erővel próbálják meggyőzni, hogy válassza őket.

Közben Tristan Thompson és a Cleveland Cavaliers között még mindig nincs megegyezés - bár tegnap közeledtek az álláspontok, ma még nem sikerült elérniük, hogy találkozzanak is. Tegnap mág egy 5 éves, több mint 80 millió dolláros szerződésről volt szó az erőcsatár esetében, de még nem sikerült pontot tenni az ügy végére - Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) forrásai szerint nincsenek egyébként messze az álláspontok.

A Golden State Warriors okosan tette, hogy nem kapkodva adta el a draft előtt David Lee-t, ugyanis a hírek szerint a Los Angeles Lakers és a New York Knicks is kinézte magának az erőcsatárt, amennyiben lecsúsznak a kinézett magasembereikről és még marad sapka alatti helyük - mindkét esetben nagy az esély rá, hogy ilyen helyzetbe kerülnek. Lee mellé így is adni kell majd egy első köröst, de többet biztos nem, lejáró szerződését a két nagy múltú, de jelenleg nem túl fényesen álló gárda simán átveszi így is.


FRISSÍTVE (20:05): Az este egyik híre a San Antonio Spurs drukkerek számára, hogy Tim Duncan nem vonul vissza, folyatatja még egy évig. A másik persze az lenne, ha LaMarcus Aldridge bejelentené, hogy őket választja majd.

Közben Chris Mannix (Sports Illustrated) jelentette, hogy a Sacramento Kings Kosta Koufost is szeretné leigazolni.

Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Lakers, a Houston Rockets, a Los Angeles Clippers, a Dallas Mavericks és a Phoenix Suns érdeklődnek Amare Stoudemire szolgálatai iránt.


FRISSÍTVE (19:25): Az Indiana Pacers megegyezett Monta Ellisszel - a részleteket ezen a linken megtaláljátok!

Közben a Detroit Pistons is igazolt, méghozzá nem meglepő módon cserecentert: Marc Stein (ESPN) információi szerint Aron Baynes három évre kötelezte el magát a csapathoz, a harmadik év csapatopció, de nem lehet tudni, mennyit fog kapni - Stein úgy tudja, nagyjából annyit, amennyit Brandan Wright a Memphistől, a 20 millió dollárt is elérheti az összeg.

Szintén homályos egyelőre, hogy Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentése szerint a több év után a ligába visszatérő dobóhátvéd, James Anderson többéves szerződést kötött a Sacramento Kingsszel, de nem tudni, milyen összegért.


FRISSÍTVE (18:55): Tim MacMahon (ESPN Dallas) értesülései szerint a Dallas Mavericks vészforgatókönyve Roy Hibbert megszerzése az Indiana Pacerstől, amennyiben DeAndre Jordan mégsem őket választaná. Bíznak még abban, hogy le tudják igazolni a középjátékost a Clipperstől, de felkészülnek arra is, mi van, ha mégsem. Hibbert védekezésben egyébként segíthetne a texasiaknak és lejáró szerződéssel bír, nem kell érte sokat sem adni, úgyhogy vészmegoldásnak tökéletes.


FRISSÍTVE (18:25): Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Memphis Grizzlies és Marc Gasol továbbra is egyre közelednek a megállapodáshoz, de egyelőre nem tudtak minden részletben megegyezni.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint így, hogy Greg Monroe kiesett a képből, Robin Lopezre akar minden erejével rámenni a New York Knicks, őt akarják minél előbb aláíratni.


FRISSÍTVE (17:50): Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy David Westnek nincsenek kisebb "álmai", mint hogy a San Antonio Spursnél vagy a Golden State Warriorsnál játsszon - tehát az elmúlt két bajnokot nézte ki magának. Azt nem tudni, milyen fizetési igényei vannak, de David Lee olcsóbb és valószínűleg jobb változata lehetne az oaklandieknél, míg a Spurs akkor komolyan fontolóra veheti, ha lecsúsznak LaMarcus Aldridge-ról, akkor ugyanis elfogynak a legjobb magasemberek.

Greg Monroe-val kapcsolatban annyi plusz info jött ki Howard Becktől (NY Times), hogy a Bucks mellett a New York Knicks, a Los Angeles Lakers és a Portland TrailBlazers is maximumot ajánlott neki - ez ellentmond a USA Today értesüléseinek, ahol azt írták, a Knicks nem adott volna neki ennyit.

David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a JJ Bareáért folytatott küzdelembe visszakerült előző csapata, a Dallas Mavericks - ők mennek a Miami Heattel a hátvédért, aki a hírek szerint hároméves szerződést akar magának.


FRISSÍTVE (17:35): Külön is beszámoltunk róla, de a Milwaukee Bucks tökéletes szabadügynöknyarat tudott le azzal, hogy Greg Monroe-t leigazolták 2+1 évre, ezzel szereztek egy pontérzékeny magasembert.

Az Atlanta Hawks is igazolt, de ők a 23 éves, 221 centi magas centert, Walter Tavarest kötötték le egy többéves szerződéssel - ő a 2014-es draft 43. választottja.

Megvolt hajnalban DeAndre Jordan és a Los Angeles Lakers meetingje, amelyen a hírek szerint a felek nagyon fáradtak voltak. A center profinak találta az aranysárga-lilák előadását, de a hangulat azért nem volt olyan oldott, miután a Lakers már beutazta a fél országot előtte aznap. Ramona Shelburne (ESPN) úgy tudja, hogy magabiztos volt a Clippers Jordan megtartásával kapcsolatban, de szerda éjszaka már csak 50-50-re adták az esélyeiket arra, hogy nem igazol el máshova a középjátékos.

Jason Quick (The Oregonian) pedig úgy tudja, hogy a korábban említett Blazers-segédedző, Kim Hughes egyáltalán nincs beavatva a Blazers szabadügynökökkel folytatott stratégiájába - próbálják elvenni az élét a mai rádiónyilatkozatának.

 

FRISSÍTVE (15:52): Marc Stein (ESPN) Austin Riversszel beszélgetett, aki azt mondta neki, hogy nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy visszatér a Los Angeles Clippershez, de minden lehetőségét meg fogja vizsgálni és karrierje szempontjából a legjobb döntést fogja hozni. Nagyon segítőkész volt neki mindig is a Clippers, de türelmesnek kell lennie és minden érte érdeklődő együttest meg kell hallgatnia.


FRISSÍTVE (15:33): A Portland TrailBlazers egyik segédedzője, Kim Hughes egy ma reggeli rádiúműsorban azt mondta, hogy bár az emberek nem értik vagy nem akarják, a Noah Vonleh-féle cserével egy céljuk volt: fiatalítani akarnak. Nem hozzák nyilvánosságra, de elveszítették LaMarcus Aldridge-et. Biztos benne a szakember, hogy nem tér vissza az oregoni együtteshez az erőcsatár, ezért fiatalítanak.

Közben David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy jól ment a Toronto Raptors megbeszélése Aldridge-dzsal, de szinte kizárt, hogy őket válassza a játékos, továbbra is a Phoenix Suns - San Antonio Spurs kettős lehet a befutó nála.


FRISSÍTVE (15:20): Mint arról külön is beszámoltunk nemrég, megvan a New York Knicks első igazolása is, Arron Afflalo 2 évre összesen 16 millió dollárért kötelezte el magát a Nagy Almába - a második éve játékosopciós.


FRISSÍTVE (11:10): Egy spanyol újságíró, Miguel Angel Paniagua jelentette, hogy forrásai szerint a Memphis Grizzlies és Marc Gasol közel állnak a megegyezéshez, 5 évre 108 millió dollárt kaphat a center. Mint ismert, egy ideje Barcelonában tartózkodik a Grizzlies tulajdonosi köre és vezetése, folyamatosan tárgyalnak a centerrel, aki más együttessel le sem ült még csak beszélgetni sem. Megegyezés hamarosan várható, addig egyelőre nem hivatalos a dolog.


FRISSÍTVE (08:50): Chris Broussard (ESPN) információi szerint Monta Ellis iránt az Indiana Pacersen kívül az Atlanta Hawks, a Sacramento Kings és a New York Knicks érdeklődik leginkább. A Knicksnek nagyobb igazolása még nem volt, márpedig így nem maradhatnak, a Hawks valószínűleg Kyle Korvert rakná át hármas posztra, míg a Kingsnél a teljes hátvédsort meg akarják újítani, ez a törekvésekből látszik.

A Kingsnél egyébként Matthews és Ellis mellett továbbra is kalapban van Rajon Rondo, de egyrészt az irányító és Ellis nem férnek meg egymás mellett, ezt már láttuk a Dallas Mavericksnél, másrészt több hírforrás is megerősítette: a Sacramentónak a jelenlegi helyzetben túl kell fizetnie embereket, mert abba a káoszba senki nem megy szívesen, ami jelenleg a kaliforniai franchise-nál tapasztalható, ezért nem is tudtak megegyezni Rondóval.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Greg Monroe-ért folytatott küzdelembe beszállt két kis piacon működő csapat is, a Portland TrailBlazers és a Milwaukee Bucks is. Mindkét együttes érdeklődéséről lehetett korábban hallani, de úgy tűnik, reális esélyeik vannak a magasember leigazolására.

Wojnarowski úgy tudja, hogy a Phoenix Suns gyakorlatilag ugyanolyan esélyekkel indul már LaMarcus Aldridge-ért harcba, mint a San Antonio Spurs. A hírek szerint Tyson Chandler, tehát egy jól védekező magas jelenléte és a tehetséges hátvédsor nagyon vonzó LMA számára, ezek a dolgok nagyon sokat nyomhatnak a latba döntésekor.

David Aldridge (nba.com) értesülései szerint JJ Barea egyre inkáb hajlik arra, hogy a Miami Heathez írjon alá.


FRISSÍTVE (08:10): A hajnal talán legnagyobb híre az volt, hogy Paul Pierce hazatért, de nem Bostonba, hanem Los Angelesbe - itt nőtt fel. A Los Angeles Clipperst és volt vezetőedzőjét, Doc Riverst választotta ugyanis a kiscsatár egy 3 éves, összesen nagyjából 10 millió dolláros szerződéssel - a luxusadós MLE-t kapta meg a veterán kosaras. A Clippers számára óriási erősítés ez - már ha marad DeAndre Jordan, de ez akár még maradásra is bírhatja a centert, hiszen javultak az esélyeik a végső győzelemre.

A másik Paul, Paul Millsap is döntött és végül ő marad az Atlanta Hawksnál, miután aláírt egy 3 éves, 58 millió dolláros kontraktust a csapattal, a harmadik év játékosopciós - mint ismert, az Orlando Magic hasonló éves bért ajánlott neki, 4 évre 80 millió dollárral kínálták meg, de Millsap a maradás mellett döntött. Tiago Splitter érkezésével érdekes lesz majd a rotáció közte, a brazil és Al Horford között, miközben elvesztették kezdő kiscsatárukat, DeMarre Carroll-t, akit egyelőre nem pótoltak.

Ömer Asik új, 5 éves, 60 millió dolláros szerződéséről külön is beszámoltunk, ahogy Draymond Green 5 éves, 82 milliós kontraktusáról is ejtettünk szót, volt azonban még egy másik magasember is, aki aláírt ma hajnalban - Brandan Wright 3 évre 18 millió dollárt fog kapni a Memphis Grizzliestől. A Memphis ezzel gyakorlatilag készen van - bár még suttognak róluk Mo Williamsszel kapcsolatban is -, Kosta Koufos távozására így felkészültek, megvan a pótlása és a pofásnak tűnő magasember-rotáció.

Még két aláírás történt a tegnapi napon. Iman Shumpert végül megegyezett a Cleveland Cavaliersszel, így 4 évre összesen 40 millió dollárért marad a keleti bajnoknál úgy, hogy a negyedik év játékosopciós - várható volt a megtartása, hiszen így is, úgy is úszik a luxusadóban a Cavs, nem tudták elengedni, mert a pótlására nem lett volna pénzük. A másik pedig Jae Crowder, aki a Boston Celticsszel hosszabbított 5 évre 35 millió dollárért - ez a mindenes, főleg védekezésben jó kiscsatárért a megnövekedő sapka mellett nagyon is jutányos ár lesz.

Történt egy csere is hajnalban, a Philadelphia Sixers és a Sacramento Kings cseréjéről ezen a linken olvashattok részletesen. A Kings a hírek szerint Wesley Matthewsnak csinálja a helyet Rajon Rondo mellett, a dobóhátvéddel ma találkoznak majd. Stein értesülései szerint Matthewsért a Toronto Raptors és a Dallas Mavericks harcol továbbra is - előbbi annak ellenére is, hogy DeMarre Carrollra elég sok sapka alatti helyüket előtték, úgyhogy ott további cserék készülődhetnek.

Zach Lowe (Grantland) jelentette, hogy a Phoenix Sunsnak ugyan cserélnie kell, ha le akarják igazolni LaMarcus Aldridge-et - a tegnap esti hírek szerint erre elég jó esélyeik vannak, a San Antonio Spurs mellett a legjobbak -, de nem Eric Bledsoe-t akarják elpasszolni, aki bent ült tegnap az erőcsatárral folytatott meetingen, hanem az LMA-val és Tyson Chandlerrel egy poszton játszók közül akarnak kiszórni embereket, hogy meglegyen a helyük, ha Aldridge mellettük dönt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus