Hírmorzsák 2015-07-04 (10:00)

Tobias Harris (4 év, 64 millió) marad az Orlandónál. Derrick Williams (2 év, 10 millió) a Knickshez szerződött. Beverley (4 év, 25 millió) és Brewer (3 év, 23.4 millió) hosszabbítottak a Houstonnal. Rondo (1 év, 10 millió) a Kingst választotta. Aldridge-nál a Suns, a Spurs és a Blazers van már csak versenyben, a Popovich-csal történt ebéd nagy hatással volt rá - Duncan örökét veheti majd át. A Memphis szívesen hozna össze sign-and-trade üzletet Koufosszal. A Clippers megpróbálja megszerezni Hibbertet egy dupla sign-and-trade csere keretein belül. Jim Buss lemond 2017-ben, ha nem lesz bajnokesélyes a Lakers.

Tobias Harris maradt az Orlando Magicnél, miután 4 évre 64 millió dolláros szerződést kapott - tehát évi 16 milliót fog zsebre tenni. Ezzel ugyan a floridaiak igazolni senkit nem tudtak még eddig - Paul Millsap volt a legnagyobb kiszemeltjük, de ő maradt az Atlanta Hawksnál -, viszont együtt tartották a magot. Harris tavaly 17.1 pontot és 6.8 pattanót átlagolt. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Magic közel áll a megegyezéshez CJ Watsonnal is.

Az egykori 1/2-es Derrick Williams pedig 2 évre 10 millió dollárért szerződött a New York Knickshez, amelyből a második év játékosopciós.

Volt három másik szignózás is hajnalban, Corey Brewer, Patrick Beverley és Rajon Rondo is megállapodtak új csapataikkal - előbbi kettő maradt a Houston Rocketsnél, utóbbi a Sacramento Kingst választotta. A részletekről a nevekre kattintva külön is olvashattok.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette hajnalban, hogy a Phoenix Suns és a San Antonio Spurs a két esélyes továbbra is LaMarcus Aldridge-ra - úgy tűnik jelenleg, hogy a többiek kiestek a képből, ez a két csapat viszont fej-fej mellett halad, LMA nem is tud dönteni, úgyhogy csapatválasztása még 1-2 napba is beletelhet akár. Ken Berger (CBS Sports) információi szerint még a Portland TrailBlazers is versenyben van.

Tegnap Gregg Popovich-csal ebédelt egyébként Aldridge, és Stein forrásai szerint eléggé komoly benyomást tett rá a találkozó, ahol arról beszélt a tréner az erőcsatárnak, hogyan játszhat majd Tim Duncan mellett, illetve hogyan veheti át az ő vezérszerepét, ha a legenda visszavonul.

Szintén Wojnarowski hozta le a hírt, hogy ahogyan a Charlotte Hornets Mo Williams, valamint a Washington Wizards Kevin Seraphin esetében, úgy a Memphis Grizzlies Kosta Koufosnál szívesen alkalmazna sign-and-trade-t. Ez azt jelentené, hogy a görög center több fizetést harcolhat ki magának új csapatánál, plusz a Memphis is kapna még érte valakit vagy valamit. Mint ismert, DeAndre Jordan távozásával a Los Angeles Clippersnél azonnal felmerült a neve.

A Clippersnél egyébként több lehetőségen is dolgoznak, az egyik ilyen Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint egy dupla sign-and-trade Roy Hibbertért, amelyben Monta Ellis Indianába menne, de két lépésben, Jordan kerülne a Dallas Maverickshez és Hibbert kötne ki a Clippersnél - ehhez a Clippersnek rá kell venni a Dallast valamilyen "édesítővel", hogy akarjanak rajtuk segíteni.

A Los Angeles Lakers társtulajdonosa, Jeanie Buss megerősítette Baxter Holmesnak (ESPN), hogy testvére, Jim Buss határidőre dolgozik - ha 2017-ig nem tudnak egy komolyabb PO-menetelést bemutatni, akkor le kell mondania posztjáról. Jeanie azt mondta, hogy vannak a csapatnak más tulajdonosai is, akik felé felelősséggel tartozik, de szerinte ha nem jól alakulnak a dolgok a következő két évben, Jim lesz az első, aki fogja magát és lemond, érezni fogja, hogy át kell adnia a terepet másnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus