Hírmorzsák 2015-07-04 (20:00)

Aldridge (4 év, 80 millió) a Spursnél folytatja. David Westre rámozdult a San Antonio és a Cleveland is. A Clippers West, McGee és Perkins iránt érdeklődik. A Pacers és a Dallas már beszéltek a Hibbert-Ellis sign-and-trade-ről, de a Mavs nem akar segíteni a Clippersnek centert szerezni. Cuban szerint Jordan náluk Shaq-szerű, 20 pont, 20 pattanós franchise-player lehet. A Wizards szeretne megegyezni Goodennel. CJ Watson (3 év, 15 millió) a Magicnél, Biyombó (2 év, 6 millió) a Raptorsnál.

Amint arról külön is beszámoltunk, az elérhető legjobb szabadügynök, LaMarcus Aldridge a San Antonio Spurst választotta, így megvan új csapata.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Spurs David Westet is megpróbálja rábeszélni, hogy veterán minimumért igazoljon hozzájuk, de a Cleveland Cavaliers is ugyanerre készül, és Wojnarowski értesülései szerint ők állnak kicsit jobban - viszont Gregg Popovich nem beszélt még Westtel, és náluk többet is játszana, mint a Clevelandnél. A Cavsnek annyi előnye lehet, hogy az erőcsatárt családi kötelék köti Ohióhoz, a Xavier egyetemre járt anno, illetve náluk is bajnokesélyesnél játszhat, mint a Spursnél.

Westtel szóba hozta reggel Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) a Los Angeles Clipperst is így, hogy DeAndre Jordan nem marad az együttesnél, de ehhez Jamal Crawfordtól meg kéne szabadulniuk egyrészt, másrészt a Clippers jelenleg nem tűnik bajnokesélyesnek West nélkül és vele sem. Shelburne jelentése szerint JaVale McGee-t is nézegeti a csapat, őt egészen biztosan meg lehet majd szerezni olcsón is, igaz, közel sem biztos, hogy beválik.

Brad Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint az Indiana Pacers és a Dallas Mavericks már beszélgettek is egy Monta Ellis - Roy Hibbert sign-and-trade cseréről, amibe belekerülne a Clippers is, így Hibbert mehetne egy másik sign-and-trade-ben Jordanért. Tim MacMahon (ESPN Dallas) forrásai szerint erősen kétséges, hogy a Dallas belemegy egy ilyen üzletbe, tekintve hogy nem akarnak segíteni egy nyugati riválisnak abban, hogy hiányposztra használható játékost szerezzenek, viszont a Pacers ettől függetlenül továbbra is árulja Hibbertet.

Arash Markazi (ESPN) információi szerint a Clippers továbbra is érdeklődik Kendrick Perkins iránt - az előző idényben, miután kitette őt keretéből a Utah Jazz, le akarta igazolni a centert a Clippers, de akkor Perkins a Cavst választotta, most azonban újra megpróbálhatják megszerezni.

Még mindig ehhez a témakörhöz tartozik, hogy a Mavs tulajdonosa, Mark Cuban egy dallasi rádióműsorban azt nyilatkozta, hogy Jordannek azt mondták, hisznek benne, hogy sztár lehet. Úgy néznek rá, mint egy Shaq-szerű játékosra, aki viszont soha nem kapta meg a lehetőséget. Azt mondták neki, hogy ha a Dallashoz igazol, ő lesz a vezér, franchise-playerré válhat. Úgy gondolják, 20 pont, 20 pattanós játékos lehet és ehhez ők meg is adják majd a feltételeket.

A Washington Wizards egyébként továbbra is versenyben van a korábban említett Westért, de David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy közben megpróbálnak megegyezni saját szabadügynökükkel, Drew Goodennel is, aki biztosítéknak, harmadik számú erőcsatárnak tökéletes lenne számukra, ráadásul valószínűleg veterán minimumnál nem kerülne több pénzbe.

Még két megegyezés történt eddig a nap folyamán. Egyrészt CJ Watson 3 évre 15 millió dollárért az Orlando Magichez szerződött, így megvan a floridai együttes csereirányítója. Másrészt Wojnarowski információi szerint a Toronto Raptors megegyezett Bismack Biyombóval, 2 évre 6 millió dollárt kap a center a kanadaiaktól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus