Hírmorzsák 2015-07-05 (21:15)

Aldridge levélben búcsúzott Portlandtől, egy interjúban pedig a Spurs játékát dicsérte. Lillard megpróbált találkozni LMA-val a héten, de nem tudott - a köztük lévő feszült viszony miatt is távozott az erőcsatár. Stuckey 3 évre 21 millióért a Pacersé. Carrollnak megmondta a Hawks, hogy közte és Millsap között kellett választaniuk, a Raptors egy pillanat alatt lenyűgözte. Amare-t szeretné leigazolni a Clippers, ő a Mavst és a Pacerst is nézegeti. A Pelicans megtartaná Norris Cole-t, a Knicks pedig Jason Smith-t, Shvedet, Amundsont és Lance Thomast. Justin Holiday valószínűleg távozik a Warriorstől.

A tegnap a San Antonio Spurst választó LaMarcus Aldridge egy közleményben búcsúzott Portlandtől. Az egész csapatnak, a volt csapattársainak, a médiának és a szurkolóknak is köszönetet mondott. Az előző 9 év egy áldás volt számára és nagyon sok szép emléket visz haza - Aldridge texasi. Személyes döntést hozott, de egyáltalán nem volt neki könnyű elhagyni a Blazerst, és hozzátette, bár következőleg nem a csapat mezét viseli már Portlandben, a Blazers mindig a szíve egyik csücske lesz.

A játékos Ben Gollivernek (Sports Illustrated) új csapatáról is nyilatkozott. Elmondása szerint nagyon folyamatos a Spurs játéka és ezen nem is változtatnak soha. Ha az első opciót levédekezi egy csapat, a második opcióhoz kerül a labda, ha őt is, jön a harmadik opció. Folyamatosan játsszák a saját játékaikat újra és újra, ha pedig az ellenfél nem jól védekezik, meg is büntetik azonnal. A korábbi találkozásaik alkalmával ha megpróbáltak bekettőzni valakit, azonnal jött egy hátsó befutás, ha pedig egy támadópattanót engedélyeztek, egy nagy hármassal büntették ezt meg. Aldridge szerint kiegyensúlyozott a San Antonio, bajnokokhoz méltó kosárlabdát játszanak.

Aldridge távozásához tartozik, hogy Sam Amick (USA Today) értesülései szerint Damian Lillard próbált a héten egy találkozót leszervezni az erőcsatárral, de LMA hete be volt már táblázva a csapatokkal történő meetingekkel. SMS-eket váltottak még, de az irányító pénteken már tudta, hogy Aldridge elhagyja a csapatot. Azért érdekes ez, mert Jason Quick (The Oregonian) úgy tudja, az erőcsatár távozásának egyik oka az volt, hogy egyre nagyobb volt a feszültség közte és Lillard között, inkább a játékmester volt a franchise arca, ez pedig nem tetszett Aldridge-nek.

A Toronto Raptors kiscsatára, DeMarre Carroll Ethan J. Skolnicknak (Bleacher Report) elmondta, hogy az Atlanta Hawks közölte vele, dönteniük kellett Paul Millsap és közte és az erőcsatárt választotta a csapat. Carroll elmondása szerint a kanadaiak azonnal tudatták vele, meg akarják szerezni, ő az első számú kiszemeltjük, az edzőnek is szüksége van rá. Ezzel egyidőben az ajánlatuk anyagilag is jobb volt, mint bárki másé, úgyhogy nem kellett nehéz döntést hoznia - ezért nem is hallgatta meg a többi gárdát, hanem már az első napon döntött.

A további igazolásokhoz tartozik, hogy a nola.com információi szerint a New Orleans Pelicans szeretné megtartani Norris Cole-t, aki korlátozott szabadügynök. A New York Post úgy tudja, hogy a New York Knicks hosszabbítani akar Jason Smith-szel és Alexey Shveddel is - mindkét játékosnál komplikált lehet a helyzet, ha 2.8 millió dollárnál többet ajánl nekik valamelyik együttes, ennél nagyobb összeget ugyanis nem tud adni a Knicks. A hírek szerint Phil Jackson szeretné veterán minimumért visszaigazolni Lou Amundsont és Lance Thomast is.

Amare Stoudemire helyzete is érdekes lehet, a Yahoo Sports forrásai szerint ugyanis JaVale McGee mellett meg fogja őt is keresni Doc Rivers, szeretnék leigazolni a Los Angeles Clippershez így, hogy DeAndre Jordan távozott. Ligaforrások szerint Amare is érdeklődik a Clippers iránt, de képben van nála előző csapata, a Dallas Mavericks és az Indiana Pacers is - a Mavsnél cseremagasnak nagyon kellene, a Pacersnek pedig annál is jobban.

Ha már szóba került a Pacers, akkor itt lehet megemlíteni Rodney Stuckey új szerződését a csapattal - a részletekről beszámoltunk külön is.

A végére pedig egy "félig" magyar érdekeltségű hír: a Boston Globe értesülései szerint elég valószínűtlennek tűnik jelenleg, hogy Justin Holiday visszatérhet a Golden State Warriorshöz, miután a csapat nem adta meg neki a QO-t, így korlátozások nélkül, szabadon igazolhat bárhova.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus