Hírmorzsák 2015-07-06 (08:15)

Egy éra vége Los Angelesben? A Lakers el akarja cserélni Nick Youngot. Reggie Jackson (5 év, 80 millió) marad a Pistonsnál, Casspi (2 év, 6 millió) pedig a Kingsnél. Cory Joseph (4 év, 30 millió) a Raptors, míg Jeremy Evans (2 év, vet.min.) a Dallas játékosa lett. Lou Williams (3 év, 21 millió) és Brandon Bass is a Lakersnél folytatja. A Cavs Joe Johnson megszerzésén gondolkodik. A Mavericks sign-and-trade-del szeretné megszerezni Jeremy Lint. Alan Anderson megtartása a Nets prioritása most.

A Detroit Pistons megállapodott irányítójával, Reggie Jacksonnal, aki nem kapta meg a maximumot, 5 évre "csak" 80 millió dollárral lett gazdagabb. Jackson tavaly egy 4 éves, 48 millió dolláros ajánlatot utasított vissza az Oklahoma City Thundertől - mint most kiderült, nem hiába, hiszen Brandon Jennings Achilles-szakadása után megszerezte őt a Detroit, ahol bizonyítani tudott a vezetőknek, hogy meg lehet próbálni rá építkezni.

Cory Joseph is otthagyta a San Antonio Spurst, miután 4 évre 30 millió dollárért hazaköltözött, a Toronto Raptors játékosa lesz - a negyedik év játékosopciós. A kanadaiaknak nagyon kellett az erősítés, mert bár csereegyest hoztak a drafton, lelépett tőlük Lou Williams és elcserélték Greivis Vasquezt ebben az off-szezonban. A Spurs korábban visszamondta a Joseph-nek tett QO-t, így esélyük sem volt tartani őt, nélküle viszont szinte teljesen kiürült a gárda padja, érdekes lesz feltölteni a cseréket.

Még az este folyamán a Dallas Mavericks töltött fel egy pozíciót jövő évi keretében, miután 2 évre a veterán minimumért megegyeztek a korábbi zsákolóbajnokkal, Jeremy Evansszel - ő a Utah Jazznél elég kevés lehetőséget kapott, de Dallasban sem biztos, hogy sokkal többet fog.

A Sacramento Kings is megállapodást kötött egy játékossal, méghozzá kiscsatárukkal, Omri Casspival, aki 2 évre 6 millió dollárt kap a klubtól - ezzel a kaliforniaiak kerete lassan késznek mondható, még a magasember állományba kell nekik 1-2 név és kialakult a 2015/16-os Kings-keret.

Két Lakers-igazolásról is beszámoltunk az este folyamán, hiszen először Lou Williamsszel állapodott meg a csapat, majd Brandon Bass-szel egyeztek meg az aranysárga-lilák. Mint azt Bassnél megjegyeztük, egyelőre nem lehet tudni a pontos összeget szerződésénél - a Yahoo Sports úgy tudja, hogy 2 évre ír alá a kosaras -, a Lakers ugyanis próbálja elcserélni Nick Youngot, attól is függ, mennyit kaphat az erőcsatár, illetve a Roy Hibbert-féle tranzakcióban próbálnak átadni még játékost az Indiana Pacersnek.

Szintén a Los Angeles-iekhez tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Dallas próbál velük megegyezni egy sign-and-trade üzletről, amiben a texasiak Jeremy Lint akarják megszerezni. A Mavsnek nem sok elkölthető pénze maradt, Lin viszont snt-vel kaphatna több pénzt, a Lakers pedig valami használható játékost vagy draftjogot érte.

Arról is beszámoltunk este külön, hogy a Cleveland Cavaliers Joe Johnson megszerzésén gondolkodik. A Brooklyn Netshez tartozik, hogy Johnsonnal ellentétben Alan Andersont meg akarja tartani az együttes, Wojnarowski úgy tudja, hogy most ez a csapat első számú feladata, de nem lesz könnyű dolguk, mert több gárda is érdeklődik Anderson iránt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus