Hírmorzsák 2015-07-06 (21:45)

A Nets harmadik csapatot keres Varejao szerződése miatt a Joe Johnson-cseréhez, de állnak a tárgyalások jelenleg, ahogy a Cavs és Tristan Thompson között is. Ginobili folytatja pályafutását. Ryan Kelly és Sacre is távozhat a Lakerstől Nick Young mellett. Jeremy Lin és JJ Barea is valószínűleg a Mavs játékosa lesz. Bjelica (3 év, 11.7 millió) aláírt a Minnesotához. Llull 2021-ig hosszabbított a Real Madriddal. Boozer iránt a Spurs, a Mavs, a Raptors és a Clippers érdeklődik, a San Antonio Mo Williamst is akarja. Udrih szerződése teljesen garantált lett. Andre Miller folytatná, jelenleg csapatot keres. Dudley szerint Kiddnél bármit lehet csinálni támadásban, ha védekezésben azt csinálja az ember, amit mondanak neki.

Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint a Brooklyn Nets egy harmadik csapatot keres, aki átvenné Anderson Varejao szerződését - amire úgy tűnik, hogy semmi szükségük nincs -, de egyelőre állnak is a beszélgetések a Joe Johnson-féle csere frontján. Broussard a SportsCenterben elmondta, először a Cleveland aggódott a luxusadója miatt - ha Johnsonért cserélnek, a 116 milliós fizetési listájuk mellett 104 milliónyi luxusadót is fizethetnek, tehát csak a játékosállomány 220 millió dollárjába fájna Dan Gilbert tulajdonosnak -, most pedig úgy tűnik, mintha a Nets sem akarná annyira az üzletet.

Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) forrásai szerint egyébként a Cavs továbbra is tárgyal Tristan Thompsonnal, de nem haladnak egyről a kettőre, megálltak az álláspontok - így pedig LeBron James sem kezdett még el beszélni az ohiói együttessel.

Két európai is szerződést kötött ma, de az egyiket láthatjuk az NBA-ben, a másikat pedig jó eséllyel már nem. Mint arról részletesen is beszámoltunk, az Euroliga előző MVP-je, Nemanja Bjelica megegyezett a Minnesota Timberwolvesszal, így átteszi székhelyét az öreg kontinensről. Ez az, amit valószínűleg Sergio Llull egy ideig még nem fog megtenni, ugyanis aláírta 2021-ig tartó hosszabbítását a Real Madriddal. A kivásárlási ár ugyan kevesebb, mint 5 millió dollár - ennyi lett volna most -, de nem tudni, van-e szándékában egyáltalán elhagynia Spanyolországot az irányítónak.

Ahogy arról már szó volt korábban, a Los Angeles Lakers és az Indiana Pacers még mindig dolgoznak a Roy Hibbert-csere részletein. A Yahoo Sports úgy tudja, hogy Robert Sacre és/vagy Ryan Kelly is bekerülhet a csomagba, mert így valamivel nagyobb sapka alatti helye lenne az aranysárga-liláknak - mint ismert, azóta megegyeztek Lou Williamsszel és Brandon Bass-szel is, az ő szerződésükre kell a minél nagyobb mozgástér.

Közben Tim MacMahon (ESPN Dallas) jelentette, hogy Jeremy Lin nagy valószínűséggel a Dallas Mavericks játékosa lesz, az nem eldöntött még, hogy sign-and-trade útján vagy csak simán aláír a texasiakhoz. Szintén MacMahon írta meg, hogy JJ Barea szinte biztosan marad az együttesnél a 2.8 milliós, sapka alatti csapatok MLE-jéért - azt Eddie Sefko (Dallas Morning News) is megerősítette, hogy a Puerto Rico-i egyre közeledik a megegyezéshez a Dallashoz, bár ő hároméves kontraktust emlegetett, ami a sapka alatti MLE-vel lehetetlen.

Az előző szezonban a Los Angeles Lakersnél játszó Carlos Boozer Broussard információi szerint folyamatosan tárgyal a Los Angeles Clippersszel, a San Antonio Spursszel, a Dallas Mavericksszel és a Toronto Raptorsszel is. Az nyilvánvaló, hogy nem marad a Lakersnél, miután az aranysárga-lilák Basst is leigazolták Julius Randle mögé - a Raptorsnak egyelőre a kezdőbe is kellhet négyes, a másik három említett együttesnek pedig nagyon vékony egyelőre a kispadja magas posztokon.

Jared Zwerling (Bleacher Reports) forrásai szerint bár a Memphis Grizzlies továbbra sem mondott le Mo Williamsről, az irányító iránt érdeklődik a San Antonio Spurs is - mivel a Cleveland Cavaliersnél is felmerült a neve, így a két gárda David West után újfent ugyanarra a szabadügynökre pályázik.

Ha már szóba került a Memphis, akkor itt említsük meg, hogy mivel vasárnap nem rakták ki keretükből Beno Udrihot, így garantálttá vált 2.17 milliós szerződése az elkövetkezendő évre - eddig kevesebb mint 1 millió dollár volt belőle a garantált rész.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy Manu Ginobili bejelentette, nem vonul vissza, lehúz még legalább egy évet az NBA-ben.

Szintén Zwerling jelentette, hogy a jövőre 40 éves Andre Miller még nem akar visszavonulni, szeretné folytatni pályafutását, és jelenleg több együttessel is tartja a kapcsolatot.

A múlt héten a Milwaukee Buckstól a Washington Wizardshoz cserélt Jared Dudley beszélt Jason Kidd vezetőedző Bucksnál alkalmazott rendszeréről David Aldridge-dzsel (nba.com) Dudley azt nyilatkozta, hogy Kidd azt akarta, hogy a helyes úton járjanak. Támadásban mindenkinek minden meg volt engedve, de ez csak akkor volt így, ha védekezésben az illető pontosan azt csinálta, amit kértek tőle.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus