Hírmorzsák 2015-07-07 (22:30)

Cserélt a Boston és a Golden State - David Lee a Celticsnél folytatja. Markieff Morrist árulja a Suns, Ryan Anderson az egyik kiszemeltjük. A Cavs és a Nets nem tárgyalnak már a Joe Johnson-féle cseréről. Ginobili (2 év, 5.7 millió) maradt a Spursnél, Garnett (2 év) a Minnesotánál, Aaron Brooks (1 év, vet. min) a Bullsnál, Villanueva (1 év, vet. min) pedig a Dallasnál. Jason Smith 4.5 milliót kap egy évre a Magictől. Wes Johnson (1 év, vet. min) a városi rivális Clippershez igazolt. Boozer és Josh Smith is szívesen menne a Clippershez. 

Több megállapodás is történt a mai napon. Ezek közül kiemelkedik a Boston Celtics és a Golden State Warriors cseréje, amelyben helyet cserélt David Lee és Gerald Wallace - erről részletesen is beszámoltunk nemrég. Steve Bulpett (Boston Herald) információi szerint Chris Babb vagy Phil Pressey mehet az oaklandiekhez a csere keretein belül. David Aldridge-nek Lee ügynöke azt mondta, hogy ő és a játékos is örülnek, hogy Bostonba került az erőcsatár.

A szabadügynökök közül megegyezett a San Antonio Spursszel Manu Ginobilia Minnesota Timberwolvesszal Kevin Garnett és a Los Angeles Clippersszel Wes Johnson.

Rajtuk kívül egy évre a minimumért maradt a Chicago Bullsnál Aaron Brooks - 120%-kal nőhetett volna fizetése, mivel a Non-Bird jogok a chicagói alakulatnál vannak, de nem élt ezzel a lehetőséggel a hátvéd. Tim MacMahon (ESPN Dallas) azt jelentette, hogy Charlie Villanueva szintén egy évre a minimumért megállapodott a Dallas Mavericksszel, ő is marad tehát előző csapatánál. Nemrég jelentette be Jason Smith ügynöke, hogy a magasember az Orlando Magicnél folytatja - ő egy évre 4.5 millió dollárt fog kapni.

A Clippers magasembert akar szerezni, ez nem meglepő, tekintve hogy igazi centerük még nem igazán van. Ben Bolch (Los Angeles Times) jelentése szerint a csapat és Carlos Boozer között kölcsönös az érdeklődés - Boozert egyébként a New Orleans Pelicans is nézegeti Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint. A Clippers másik kiszemeltje Josh Smith, Broderick Turner (Los Angeles times) információi szerint pedig ő is szeretne a csapat játékosa lenni - igaz, nincs túl sok mozgástere a gárdának jelenleg, nem tudni, Smith aláírna-e hozzájuk kevés pénzért, és sem ő, sem Boozer nem ötös, a legnagyobb gondokat főleg utóbbi nem oldaná meg semmilyen szinten.

A Boston és a Golden State megegyeztek egymással, Mike Mazzeo (ESPN) viszont a SportsCenterben elmondta, három napja nem tárgyalt a Cleveland Cavaliers és a Brooklyn Nets a Joe Johnson-féle cseréről, valószínűleg az a szál teljesen elhalt.

Jordan Schultz (Huffington Post) úgy tudja, hogy a Phoenix Suns árulja Markieff Morrist. A dolog egyáltalán nem meglepő, tekintve hogy az erőcsatár és Jeff Hornacek között nem túl jó a viszony, a gárda pedig nemrég cserélte el testvérét a Detroit Pistonshoz, így Morris sem nagyon bánná, ha távoznia kellene az arizonaiaktól. Schultz információi szerint Ryan Anderson az egyik kinézett erőcsatáruk.

A végére pedig Mark Cuban, akit 25.000 dollárra büntetett a liga, miután nyilvánosan is elismerte, hogy megállapodtak DeAndre Jordannel és Wesley Matthews-zal. Ezt vezetők nem tehetnék meg a moratóriumi időszak végéig - a játékosok és a csapatok szabadon mondhatnak bármit, de tulajdonosok és csapatvezetők nem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus