Hírmorzsák 2015-07-09 (08:30)

DeAndre Jordan visszamondta a Mavsszel kötött megállapodását, marad a Clippersnél (4 év, 88 millió), Matthews viszont aláír a Dallashoz így is. Seraphin vagy Roy Hibbert lehet a Mavericks következő centere. Sonny Weems (2 év, 5.8 millió) és Ronny Price (1 év, vet.min) a Sunsnál. Justin Holiday-t (1 év, vet.min) leigazolta a Hawks. Joel Anthonyt (2 év, 5 millió) sem kell hiányolnunk, megtartotta a centert a Detroit. Luis Scola (1 év, 3 millió) a Torontónál folytatja. Jeremy Lin (2 év, 4 millió) a Hornets új csereirányítója. Ray McCallum lesz Cory Joseph pótlása, cserélt az irányítóért a Spurs. 70 millió dollár lesz a fizetési sapka a most következő szezonban, 84.7 millió dollár a luxusadó szintje.

A tegnap este és a hajnal legnagyobb eseménye természetesen DeAndre Jordan és a megváltozotatott döntése volt - a center marad a Los Angeles Clippersnél, a részletekről ezen a linken olvashattok bővebben is. Az ügyhöz szorosan kapcsolódik, hogy bár kikerült egy fake kép, amin Wesley Matthews állítólag a twitterre azt írta, ha Jordan nem igazol a Dallas Maverickshez, ő sem, de a játékos ezt követően megerősítette, hogy bármi történik, ő aláírja új kontraktusát a texasiakkal.

Szintén ide tartozik, hogy David Aldridge (nba.com) még a döntés előtt jelentette, hogy forrásai szerint Kevin Seraphinra fog rámozdulni a Mavs, amennyiben Jordan végül marad Los Angelesben - és mint kiderült, ez így történt. A francia középjátékos tehetségesnek indult a Washington Wizardsnál, de amint kapott maga mellé egy kis konkurenciát, teljesítménye és munkamorálja is visszaesett. Dallasban ettől függetlenül megtáltosodhat, mert az előző szezon végén már lenyilatkozta, hogy olyan helyre akar menni, ahol kezdő lehet - ez a Mavericksnél meg is történik majd valószínűleg.

Jake Fischer (LibertyBallers) információi szerint egyre többen gondolják úgy a ligában, hogy az Indiana Pacers fogja megkeresni a Dallast Roy Hibberttel kapcsolatban most, hogy a Mavs lecsúszott Jordanről. Korábban az Indiana már elkötelezte magát, hogy a Los Angeles Lakershez cserélik a centert, de Jordan döntése változtathat még ezen. Kérdés, hogy Larry Birdék mit tesznek, mivel a Lakersszel kötött csere részletei még nem lezártak, folyamatosan tárgyaltak a felek azt követően is, hogy kijött a hír a tranzakcióról.

Történt több aláírás is a hajnal és az este folyamán. Mint arról beszámoltunk, Sonny Weems a Phoenix Sunsnál folytatja - mint azóta kiderült, a második év csapatopciós lesz -, mellette Ronny Price is az arizonai együttessel egyezett meg 1 évre a veterán minimumért. A Toronto Raptors szerzett egy négyest - igaz, nem kezdő szintűt -, Luis Scola ugyanis 1 évre 3 millió dollárért a kanadai együttest választotta. Azt egyelőre nem tudni, hogy vele vagy Patrick Pattersonnal számolnak kezdőként a csapatnál.

A Charlotte Hornets is lépett, csereirányítót igazoltak a várhatóan távozó Mo Williams helyére, Jeremy Lin ugyanis 2 évre valamivel több mint 4 millió dollárért szerződött hozzájuk. Az egykori szolnoki, Justin Holiday az Atlanta Hawkst választotta - több szakíró szerint egyébként a játékos és a csapat is remek döntést hozott azzal, hogy egy DeMarre Carroll stílusú játékost szereztek. A Detroit Pistons is pontot tett egy ügy végére, 2 évre 5 millió dollárért megtartották Joel Anthonyt.

Volt egy csere is, ugyanis a Sacramento Kings elcserélte Ray McCallumot a San Antonio Spurshöz egy jövőbeli második körös pickért cserébe. A kaliforniai együttesnél Rajon Rondo és Darren Collison mögött nem sok szerepe lett volna, de ennyiért a Spursnek ajándék kategória az irányításban egyáltalán nem tehetségtelen játékmester. A Kingsnek ráadásul hamar visszaüthet ez, hiszen Rondo jövő nyáron lejár és távozhat is, akkor hiányozhat majd nagyon McCallum.

Szorosan a szabadügynökpiachoz kapcsolódik, hogy ma hajnalban lejárt a moratóriumi időszak, a liga illetékesei kiszámolták a pénzügyi dolgokat, így elkezdődhettek a tényleges aláírások. A fizetési sapkát 67.1-es határon számolták eddig a csapatok, de mint kiderült, 70 millió dollárra emelkedett ez a határ, a luxusadó szintje pedig 84.7 millió dolláron van - ez egyébként hatással van a luxusadót fizető csapatokra, illetve a maximum szerződésekre is. Az előző szezonban az alábbi luxusadókat fizették a csapatok: Brooklyn Nets 19.98 millió dollár, Cleveland Cavaliers 6.96 millió dollár, Los Angeles Clippers 4.8 millió dollár, Oklahoma City Thunder 2.79 millió dollár. A luxusadót nem fizetők így 830.000 dollárt kapnak csapatonként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus