Hírmorzsák 2015-07-09 (21:00)

Cuban szerint Jordan azóta sem beszélt vele, hogy meghozta új döntését, Wes Matthewst viszont nagyon dicsérte. A Dallas Kanterre és Hibbertre sem fog rámozdulni. Gerald Green (1 év, vet.min) a Heatnél, Ellington (2 év, 3 millió) a Netsnél. Megvan Duncan (2 év, 10 millió) és James (2 év, 47 millió) új szerződése is. Brooks drágább lesz (1 év, 2+ millió), mint azzal eredetileg számolt a Bulls. Love és LeBron őszintén beszélgettek a szabadügynökpiac nyitása előtt, sok mindenben közös nevezőre jutottak. Bowen megengedte, hogy Aldridge a visszavonultatott, 12-es mezszámában játsszon. A Kings Josh Smith iránt érdeklődik. Divac szerint nem túl jó a viszony Karl és Cousins között, de mindketten a Sacramentónál kezdik az idényt. Ridnour és Daye is szabadlistán.

A mai "DeAndre Jordan-parádéhoz" tartozik, hogy a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Tim MacMahonnak (ESPN) nyilatkozott az esetről. Cuban a közösségi médián keresztül üzent a szurkolóknak. Elmondása szerint egyelőre a tényeken kívül semmit nem akar mondani, de egyetlen egyszer sem válaszolt a megkeresésére Jordan és még a reggeli órákban sem kereste meg őt a Los Angeles Clippersnél maradó játékos annak ellenére sem, hogy pénteken megegyeztek, hogy a Dallasnál folytatja a kosaras a pályafutását.

Megmondta Wesley Matthewsnak, hogy nem fogja a csapathoz kötni, ha szeretne távozni, illetve elállni a megállapodásuktól azok után, hogy Jordan mégsem érkezik, nyugodtan megteheti. Matthews azt válaszolta neki, hogy nagyon izgatottan várja, hogy bemutatkozhasson a Mavs színeiben, szóval ő biztosan a texasiak játékosa lesz. Cuban szerint Matthews olyan típusú kosaras és ember, akit szeretnének a csapat színeiben látni és nagyon sok örömet fog okozni a szurkolóknak.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy bár lecsúsztak a nagyobb szabadügynökökről, de a Dallasszal nem nagyon kell számolni Enes Kanter esetében - nem akarnak kapkodni, át akarják gondolni, merre induljanak tovább.

Jeff Zilgitt (USA Today) úgy tudja, hogy a Mavs a Roy Hibbert-féle vonalba sem fog beleszólni, a Los Angeles Lakershez kerül majd az Indiana Pacers centere. Úgy tűnik jelenleg, hogy játékost nem ad a Lakers, csak jövőbeli második körös draftjogokat és készpénzt - a tranzakció azonban továbbra sem hivatalos.

Több megegyezés is történt a mai napon. Mint arról beszámoltunk, a Miami Heat leszerződött Gerald Greennel egy évre a veterán minimumért. Szintén volt arról szó külön is, hogy Tim Duncan egy 2 éves, évi 5 millió dolláros kontraktusban állapodott meg a San Antonio Spursszel. Kiderült, hogy Aaron Brooks mégsem a veterán minimumért, hanem a luxusadós MLE egy részéért, valamivel több mint 2 millió dollárért szerződött a Chicago Bullshoz. LeBron James is szerződést kötött a Cavsszel. Egy 2 évre 3 millió dollárért szóló megállapodásért Wayne Ellington a Brooklyn Nets játékosa lett.

Ha már szóba került LeBron James, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Kevin Love az Associated Pressnek elmondta, találkoztak a szabadügynökpiac nyitása előtt és egy nagyon őszinte beszélgetésük volt. Sok mindent szóba hoztak ezen a meetingen, több dologban is közös nevezőre jutottak. Love úgy érzi, jobb lett a viszony kettejük között, ezután írta alá 5 éves hosszabbítását az együtteshez.

Ha már Duncannél meg lett említve a Spurs, akkor ezt a vonalat továbbfolytatva: Jeff McDonald (San Antonio Express-News) értesülései szerint Bruce Bowen beleegyezett, hogy levegyék a plafonról 12-es mezszámát, így LaMarcus Aldridge játszhat majd abban - ez volt LMA mezszáma a Portland TrailBlazersnél, a Spursnél azonban Bowen miatt vissza lett vonultatva a 12-es.

Szintén a jövő évi keretekhez tartozik még, hogy két játékostól is megváltak csapataik. A Toronto Raptors Luke Ridnourt tette ki keretéből, akit négyszer cseréltek el egy héten belül ezen a nyáron - most "legalább" ezt megúszta, de könnyen lehet, hogy vissza is vonul a játékmester. Az Atlanta Hawks pedig Austin Daye-t tette szabadlistára. Mindkettejük szerződése nem garantált volt, így semmit nem kell fizetniük a csapatoknak.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Sacramento Kings továbbra is szeretné leigazolni Josh Smith-t - az erőcsatár volt csapattársa az Oak Hill Academyn a Kings új irányítójának, Rajon Rondónak. Ugyancsak a Kingshez tartozik, hogy Vlade Divac elnök azt nyilatkozta Jim Rome-nak, jelenleg DeMarcus Cousins és George Karl között nem túl jó a viszony, de remélhetőleg jobb lesz, és a szezon kezdetén mindketten a csapatban lesznek - legalábbis jelen állás szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus