Hírmorzsák 2015-07-10 (09:45)

Jordan Hill megegyezett a Pacersszel. Teletovic (1 év, 5.5 millió) a Sunsnál, Gooden (1 év, 3.3 millió) a Wizardsnál, Lance Thomas (1 év, 1.6 millió) a Knicksnél, Willie Reed (1 év, vet. min) a Netsnél, Raul Neto (3 év, 2.8 millió) a Jazznél, Babbitt (1 év, 2.5 millió) pedig a Pelicansnél folytatja. Garnett 2 évre 16 millió dollárt kap. Wes Matthews 4 évre 70 milliót kap így, hogy DeAndre Jordan nem megy a Dallashoz. D-Will ki akarja magát vásároltatni a Netstől, a Mavsnél akar játszani. Pachuliát a Dallashoz cserélte a Bucks, Hibbert hivatalosan is a Lakersben. Amare közel a Heathez? Valanciunast és Rosst még idén ősszel hosszabbítani akarja a Raptors. Richaun Holmes eltörte a könyökét, 6-8 hetet kihagy.

Alakul az Indiana Pacers, miután meghúzták, amit várni lehetett: leigazolták Jordan Hillt - azt egyelőre nem tudni, milyen hosszú időre és mennyi pénzért.

A Brooklyn Nets visszavonta a QO-t Mirza Teletovicról, így a bosnyákok legnagyobb sztárja szabadon igazolhatott bárhova. Meg is egyezett a hajnal folyamán a Phoenix Sunsszal, akiktől egy évre 5.5 millió dollárt kap majd. Teletovic tipikus kintről dobó négyes, jól illik majd Alex Len és Tyson Chandler mellé is.

Semmi meglepetés nincs abban, hogy a Washington Wizards és Drew Gooden szerződést kötöttek, hiszen a magasember az előző pár szezonban bizonyította, hogy az aktív rotáció hasznos tagja tud lenni - sérülés esetén még a kezdőben is pótolta például Nenét. Gooden egy évre 3.3 millió dollárt kap.

New Yorkban is történtek igazolások. A Knicks egy évre 1.6 millió dollárért kötötte le Lance Thomast - a csatár év közben érkezett az Oklahoma City Thundertől és a Knicksnél 8.3 pontot és 3.0 pattanót átlagolt. A Brooklyn is lépett, ők egy évre a veterán minimumért szerződtették Willie Reedet, aki a Miami Heat orlandói nyári ligás csapatának egyik legjobbja volt - úgy néz ki, nem hiába.

A kisebb szerződések között meg lehet említeni, hogy a Utah Jazz aláiratta a 2013-as draft 47. helyén kiválasztott Raul Netót - a brazil 3 évre összesen 2.8 millió dollárt kap. A New Orleans Pelicans pedig megint hosszabbított egyik emberével, Luke Babbitt ugyanis egy évre 2.5 millió dollárért marad az együttesnél. Kevin Garnett új szerződése 2 évre 16 millió dollárt ér a Minnesota Timberwolves ikonjának.

Volt egy csere is ma hajnalban: a Milwaukee Bucksnál takarítottak a palánk alól, ugyanis Zaza Pachuliát a Dallas Maverickshez cserélték egy későbbi második körös pickért. Pachulia létszám felettivé vált, miután a Milwaukee leigazolta Greg Monroe-t, míg a Mavs át tudta venni a centert könnyedén, miután DeAndre Jordan visszamondta szerződését.

Szintén a Dallashoz kapcsolódik, hogy mint arról nemrég beszámoltunk, Deron Williams szeretne megegyezni a Nets-cel a kivásárlásról és haza akar térni, a Mavericks játékosa akar lenni.

És még mindig a Dallasszal kapcsolatos, hogy mivel Jordan nem írt alá hozzájuk, így Wes Matthews 4 éves, 57 milliós szerződése a 4 éves maximumra, 70 millió dollárra ugrott.

Megtörtént még egy csere, ugyanis Roy Hibbert a Los Angeles Lakers játékosa lett egy későbbi második körös draftjogért cserébe. Mitch Kupchak, a Lakers GM-je azt mondta, hogy Hibbert eltekintett a 15%-os trade kickerje egy részétől, hogy létrejöjjön a csere - ez azt jelenti, hogy nem kell az Indiana Pacersnek 2.5 millió dollárt pluszban fizetnie, csak ennek egy részét, illetve a Lakers sapkáját sem nyomja majd 2.5 millió plusszal a mostani fizetéséhez képest, csak ennél valamivel kevesebbel.

Ian Begley (ESPN New York) forrásai szerint a Miami Heat közel áll Amare Stoudemire szerződtetéséhez - Barry Jackson (Miami Herald) is úgy tudja, hogy kölcsönös az érdeklődés a két fél között, ám értesülései szerint azért még kontraktusról nincs szó.

Ryan Wolstat (Toronto Sun) információi szerint a Toronro Raptors szeretne mielőbb megegyezni Terrence Ross-szal és Jonas Valanciunasszal a két játékos hosszabbításáról - idő előtt megtehetik ezt október 31-éig, különben jövő nyáron mindkét játékos korlátozott szabadügynök lesz.

A Philadelphia Sixers egyik magasemberénél természetesen sérülésről kell beszámolnunk, ugyanis az idei draft második körében választott Richaun Holmes könyöke eltört, ezért 6-8 hetes kihagyásra kényszerül a kosaras. Közben Sam Hinkie elmondta, hogy Joel Embiidnél semmi újról nem tud beszámolni, továbbra is vizsgálatokat végeznek el és egyeztetnek több specialistával is, biztosra akarnak menni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus