Hírmorzsák 2015-07-11 (09:00)

Amare (1 év, 1.5 millió) aláírt a Heathez. DeAndre Jordan elnézést kért a Mavstől, a szurkolóktól és Mark Cubantől. Parsons dühös és csalódott volt, mikor megtudta a center végleges döntését. Deront 27.5 millióért vásárolta ki a Nets, de stretch provisionnel, Joe Johnsont nem akarják kivásárolni. Kupchak szerint Hibbert volt a Lakers B-terve végig, Nick Young nem lesz az aktív rotáció része. Bass 2 évre 6.1 millióért írt alá a Lakershez. Garnett kezdeni fog a Wolvesnál, nagyjából 20 percet fog játszani meccsenként. Freeland is kikosarazta a Mavst, a CSZKA Moszkvánál folytatja. A Clippers Darrell Arthurral szemez. Jonathon Simmons a Spurs új játékosa.

A Miami Heat hivatalosan is leigazolta Amare Stoudemire-t, Jeff Zilgitt (USA Today) információi szerint 1 évre 1.5 millió dollárt, tehát a veterán minimumot kapja - már tegnap hallani lehetett, hogy közel állnak a megegyezéshez. A csapat elnöke, Pat Riley elmondta, nagyon örül annak, hogy egy már bizonyított, All-Star szintű játékos őket választotta. Szerinte Stoudemire nagyon jó vezér is lehet a Heatnél és nagyon keményen dolgozik - ezekre a tulajdonságokra nagy szükségük van, mivel újra bajnoki címet akarnak nyerni a franchise-nak.

A Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan twitteren elnézést kért a Dallas Maverickstől és Mark Cubantől is. Jordan annyit írt, hogy szeretne nyilvánosan is bocsánatot kérni a világ egyik legjobb tulajdonosától, Cubantől, a csapattól és a szurkolóiktól azért, mert megváltoztatta döntését.

Chandler Parsons Tim MacMahonnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy lesokkolták a hírek, mikor először kiderült, hogy Jordan mégsem őket választja, nagyon csalódott volt, ideges, és úgy érezte, nem tisztelik. Ilyet még soha nem élt át karrierje során és tudja, hogy nem túl gyakori dolog, hogy egy játékos a szavát adja egy csapatnak, aztán mégis az ellenkezőjét csinálja, főleg ha a franchise nagyon sokat tesz a megszerzéséért és nagyon is nyitott a közös munkára. Szerinte ez egyáltalán nem etikus és tiszteletnek semmi jelét nem látja ebben a lépésben.

Szintén a Dallashoz tartozik, hogy hiába adtak valamivel több mint 6 millió dolláros ajánlatot 3 évre Joel Freelandnek, a brit center a CSZKA Moszkvát választotta, állítólag még több pénzért.

A Clippershez visszatérve lehet megemlíteni, hogy Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint a csapat egy újabb magasember iránt érdeklődik Glen Davis és Josh Smith mellett, Darrell Arthurrel is szemeznek ugyanis, de ajánlatot még nem tettek az erőcsatárnak.

Mint arról éjszaka beszámoltunk, a Brooklyn Nets kivásárolta Deron Williamst - mint kiderült, 27.5 millió dollárt fizettek az irányítónak a szerződéséből fennmaradó 43 millióból. Stretch provision segítségével történt meg a kivásárlás, így mivel 2 év volt hátra a kontraktusból, ezért 2*2+1, tehát 5 évre nyújtották el a fennmaradó, kifizetendő összeget - 5.5 millióval nyomja tehát a Nets sapkáját a játékmester egészen a 2019/2020-as szezon végéig, tehát idén 15.5, jövőre 16.8 millióval van kevesebb a csapat fizetési listáján, mint alapvetően lett volna, a luxusadót is beleszámolva pedig még ennél is sokkal többet spóroltak.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Nets nem szeretné kivásárolni Joe Johnsont, nem akarnak tehát teljesen újjáépülni. Williamsszel ellentétben a kiscsatárnak ugyanis van csereértéke - a Memphis Grizzlies, legutóbb pedig a Cleveland Cavaliers érdeklődött iránta -, segítségükre lehet a PO-ért folytatott harcban is, amennyiben marad - ne feledjük, nincs meg a 2016-os első körösük, nincs értelme tankolniuk -, ráadásul D-Will-lel ellentétben neki lejáró, 25 millió dolláros kontraktusa van, így jövő nyáron már semmivel nem terheli a sapkát.

A San Antonio Spurs két évre a veterán minimumért leigazolta a D-Ligás Austin Spurs egyik hátvédjét, Jonathon Simmonst - az első év teljesen garantált, a második év csapatopciós. Simmons is kapcsolódik a Netshez, ugyanis a Brooklyn nyári ligás csapatában játszott Orlandóban, ahol 12 pontot átlagolt. A 2012-ben nem draftolt kosaras az előző idényben az Austinnál 15.2 pontot és 4.3 pattanót hozott meccsenként.

Kiderültek közben Brandon Bass új szerződésének részletei is: Sam Amick (USA Today) információi szerint az erőcsatár 2 évre 6.1 millió dollárért lett a Los Angeles Lakers játékosa, a második év játékosopciós. Ez egyébként az aranysárga-lilák sapka alatti helyéből ment az erőcsatárra, úgyhogy a 2.8 milliós, sapka alatti csapatok MLE-je még mindig a Lakers rendelkezésére áll.

A gárda GM-je, Mitch Kupchak a Time Warner Cable SportsNet egyik műsorában elmondta, hogy Roy Hibbert megszerzése már az off-szezon elejétől kezdve a B-tervük volt, amennyiben nem tudják megszerezni egyik kinézett magasemberüket sem - mint ismert, LaMarcus Aldridge, Greg Monroe és DeAndre Jordan is úgy döntött, hogy inkább nem lesz a Lakers játékosa. Hibbert 78.000 dollárt leszámítva a teljes 2.3 milliós trade kickeréről lemondott, ami kulcs volt a tranzakcióban, ugyanis enélkül nem fért volna be a sapka alá, nem mehetett volna végbe az üzlet.

Kupchak kitért Nick Youngra is, akiről annyit mondott, hogy egyelőre nem látja, hogy az aktív rotáció tagja lenne - mint ismert, el szeretné őt cserélni a csapat. A GM úgy gondolja, Youngnak védekezésben sokat kell fejlődnie.

A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders Jon Kraczynskinek (Associated Press) lenyilatkozta, hogy Kevin Garnett kezdeni fog, nagyjából 20 perceket fog játszani, ha minden jól megy és a back-to-back meccsek egy részén is pályára fog lépni. Saunders szerint még mindig produktív tud lenni KG és védekezésben nagyon sokat segíthet a csapatnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus