Hírmorzsák 2015-07-12 (08:45)

Wilson Chandlerrel (4 év, 46 millió) hosszabbított a Nuggets. Aaron Harrison (Charlotte, 2 év), Tibor Pleiss (Utah, 3 év, 10 millió) és Luis Montero (Portland, 3 év) is elkezdik NBA karrierjüket. Seraphin iránt érdeklődik a Wizards, a Lakers és a Mavs. Cserélt az Indiana és a Minnesota. Bargnani közel a megegyezéshez a Kingsszel. Amir Johnsonnak könnyű döntés volt a Celticset választani. Deron és a Nets több ok miatt is "szakítottak", de Hollins edző tagadja, hogy azért, mert összevesztek volna. Thomas Robinson bevallotta, nem kezelte jól, hogy nem alakult tökéletesen eddigi karrierje. Phil Jackson szerint eleget javult ahhoz a Knicks, hogy vonzó szabadügynök-célpont legyenek. A Memphis GM-je Brandan Wrightot dicsérte. Hinkie megerősítette, hogy Embiidet műteni kell.

A Denver Nuggets megállapodott Wilson Chandlerrel - Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a kiscsatár 4 évre 46 millió dollárt fog kapni. Chandlernek még van egy éve jelenlegi kontraktusából - ezalatt 7.2 millió dollárt fog zsebre tenni -, így ez az átlagban évi 11.5 milliós szerződés 2016 nyarán fog indulni.

Szintén Wojnarowski jelentette, hogy a Charlotte Hornets 2 éves szerződést köt Aaron Harrisonnal - a hátvéd nagyon jó benyomást tett állítólag Steve Clifford vezetőedzőre a nyári liga alatt. Harrison első éve részlegesen garantált lesz, a második év pedig csapatopciós.

Még mindig Wojnarowskitól származik a hír, hogy a Utah Jazz 3 éves, 10 millió dolláros szerződést fog adni a német centernek, Tibor Pleissnek, aki így elkezdheti NBA karrierjét. A 25 éves játékos Jazz-zel kötött megállapodása a jövő héten lesz hivatalos, amint megegyezett a kosaras a kivásárlásról spanyol csapatával, a Barcelonával. Pleiss a 2010-es draft 31. választottja volt és játékjoga februárban, az Enes Kanter-féle cserében került át az Oklahoma City Thundertől a Utah-hoz.

Volt még egy kisebb igazolás, a Portland TrailBlazers GM-je, Neil Olshey ugyanis bejelentette, hogy leigazolták Luis Monterót, a dominikai swingmant - azt nem tudni, milyen kondíciókkal, de a RealGM 2018 nyarán RFA-nak jelöli a játékost, valószínűleg tehát 3 éves kontraktusban állapodtak meg vele az oregoniak. A 22 éves játékos 2013/14-ben a Westchester Community College-ban játszott, ahol 15.6 pontot, 5.9 pattanót és 3.0 gólpasszt jegyzett - idén is ott kosarazott, de törölték a csapat szezonját több gyanús játékosmozgás miatt, a drafton pedig nem kelt el.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint Kevin Seraphin iránt volt csapata, a Washington Wizards, illetve a Los Angeles Lakers és a Dallas Mavericks érdeklődik - utóbbi két helyen még nagy szükség lenne cserecenterre és a Wizardsnál is inkább erőcsatárok ülnek a kispadon. Szintén a Wizardshoz tartozik, hogy a korábbi Nets-vezetőségi tag, Bobby Marks információi szerint Drew Goodent nem egy évre 3.3 millió dollárért, hanem 2 évre 6 millióért szerződtették - a második 3 milliós év nem garantált.

Volt egy csere is az este folyamán, amiről külön is beszámoltunk - az Indiana Pacers Damjan Rudezért megszerezte a Minnesota Timberwolvestól Chase Budingert.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings előrehaladott tárgyalásokat folytat Andrea Bargnanival, a csapat közel áll ahhoz, hogy megegyezzen az olasz erőcsatárral. Bargnani épp tegnap nyilatkozta, hogy több lehetősége is van, mindet meg fogja vizsgálni, de vannak ajánlatai Európából is. Azt egyelőre nem tudni, milyen hosszú és milyen összegről szóló szerződést köthet Bargnani, de valószínűleg a minimum környékén igazolnák le - 10-11 millió környéki eddigi bérezése a múlté.

A Boston Celtics új magasembere, Amir Johnson A. Sherrod Blakely-nek (CSNNE) azt nyilatkozta, hogy nem számított rá, hogy a Boston keresni fogja, de mikor ez megtörtént, nem tudta őket visszautasítani. A Celtics tudta, milyen típusú játékos, és nagy tisztelettel beszéltek a játékáról, úgyhogy számára nem volt kérdés, hogy a Bostonnál folytatja.

Stefan Bondy (New York Daily News) jelentette, hogy Deron Williams Brooklyn Netstől való távozásának több oka is volt. Sérülések, nem bírta a nyomást, hogy nagy piacon kellett játszania, érzelmileg sem volt a toppon, elvesztette az önbizalmát is és állítólag úgy összeveszett Lionel Hollins vezetőedzővel egyszer, hogy meg kellett akadályozni, nehogy fizikailag nekimenjen a trénernek. A csapat és a játékos most döntöttek úgy, hogy a kifogásokkal már nem tudnak együtt megbírkózni, így lett válás a vége.

Hollins Kevin Arnovitznak (ESPN) tagadta, hogy azért engedték volna el Williamst, mert ők ketten összevesztek. Szerinte olyan nincs, hogy valaki edző és nincsenek nézeteltérései a játékosokkal, mert néha a két fél mást gondol arról, mi a legjobb a csapatnak. Ettől függetlenül Deron és közte nem folyt harc, és ha azt gondolják az emberek, hogy emiatt vásárolták ki az irányítót, akkor Zach Randolphot, Tony Allent, Marc Gasolt vagy Rudy Gay-t is ugyanígy meneszthették volna még Memphisben.

A gárda GM-je, Billy King hozzátette, hogy nem vásárolták volna ki Williamst, ha nem kerülnek a luxusadó határa alá ezzel. Nem adták ezt nekik utasításba, de ez volt a céljuk, mert úgy gondolja King, hogy ha egy csapat nem bajnokesélyes, akkor semmi értelme nincs annak, hogy luxusadót fizessen.

A Brooklyn egyébként idén nyáron több kisebb igazolást is végrehajtott, közülük az egyik a 24 éves, egykori 1/5-ös, Thomas Robinson szerződtetése volt. Robinson William C. Rhodennek (New York Times) elmondta, hogy nagyon sok játékos nincs arra felkészülve, mi van, ha nem alakul minden tökéletesen. Mi van, ha elcserélik, ha megsérül vagy ha nem játszik egy évben. Ő sem készült fel erre lelkileg és őszintén bevallotta, nem éppen a legjobb módon reagálta le ezeket a helyzeteket.

Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy a Knicks elnöke, Phil Jackson szerint eleget javult az együttes ahhoz, hogy a következő nyáron már a legjobb szabadügynököknek is vonzó célpontot jelentsenek. Egy meg nem nevezett GM azt nyilatkozta Bermannek, hogy Jackson rájött, versenyképes keretet kell felépítenie, ami miatt a legjobbak egyáltalán számításba veszik őket, ráadásul megvannak az alapjai ahhoz is, hogy idény közben cserélhessen egy komolyabbat.

A Memphis Grizzlies új magasembere, Brandan Wright Ronald Tillerynek (Memphis Commercial Appeal) elmondta, mikor a Memphis Grizzlies megkereste őt a szabadügynökpiacon, olyan érzése volt, mintha "szerelem" lenne első látásra. A franchise GM-je, Chris Wallace azt mondta, hogy bár jó volt a palánk alatti részlegük, szükségük volt még egy atletikus, hosszú végtagokkal rendelkező játékosra. Wallace szerint Wright jó blokkoló és a fellöbbölt labdákkal eredményes tud lenni. Védekezésben, atletikusságban és tapasztalatban sokat fog nekik jelenteni.

A Philadelphia Sixers GM-je, Sam Hinkie megerősítette a tegnapi hírt, miszerint Joel Embiidet újra műteni kell és jó esély van rá, hogy kihagyja a teljes következő idényt. A center jobb lábfejét a következő 7-10 napban operálják - egyelőre folynak az egyeztetések, hogy pontosan mikor és ki végezze a beavatkozást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus