Hírmorzsák 2015-07-12 (21:00)

Lillard szerint Aldridge-et nem lehetett meggyőzni a maradásról, nagyon tisztelik egymást. Paul George-nak nagyon tetszenek a Pacers nyári változtatásai. Drummondnak maximumot fog adni a Pistons, SVG szerint többet fizettek Reggie Jacksonnak azért, hogy 5 évre leköthessék. Austin Rivers (2 év, 6.4 millió) a Clippersszel, Marcus Thornton (1 év, vet.min) a Rockets-cel kötött szerződést. A Thunder meg akarja tartani Kantert. LeBron szerint Tristan Thompson megtartása a Cavs első számú feladata, David Griffin szerint sikerül megegyezniük az erőcsatárral. Byron Scott reméli, hogy Randle kezdő lesz, de Bassnek is megadja a lehetőséget. Kupchak tovább folytatta a Nick Youngról szóló értekezését, szerinte manapság egyik csapat sem tudja minden kinézett szabadügynök-célpontját megszerezni.

Két megegyezés történt a mai napon. Az egyikről külön is beszámoltunk, Austin Rivers ugyanis 2 évre 6.4 millió dollárért marad a Los Angeles Clippersnél. Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette emellett, hogy a Houston Rockets is igazolt hátvéd posztra, Marcus Thorntonnal egyeztek meg egy egyéves, veterán minimumról szóló szerződésben.

David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy az Oklahoma City Thunder minden bizonnyal meccseli az Enes Kanternek a Portland TrailBlazers által tett 4 éves, 70 millió dolláros ajánlatot. Sam Presti GM csütörtökön délután azt nyilatkozta az Oklahomannek, hogy a gárda ilyen jellegű tervei nem változtak. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy az OKC még mindig nem értesítette a Portlandet arról, hogy megtartják-e a törököt.

Tristan Thompsonról még mindig nem tudni, sikerül-e megegyeznie a Cleveland Cavaliersszel, a gárda GM-je, David Griffin Sam Amicónak (FOX Sports Ohio) azonban elmondta, szerinte sikerül dűlőre jutniuk a játékossal. Joe Vardon (Northeast Ohio Media Group) úgy tudja, hogy már közel voltak a szerződéskötéshez 5 évre 80 millió dollárért, aztán Thompson a Draymond Green által kapott 85 millió dollárt kérte a Cavstől, innen nem tudnak elmozdulni jelenleg a felek. A gárda sztárja, LeBron James Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy az első dolguk Thompson megtartása, aztán remélhetőleg JR Smith-szel is sikerül hosszabbítaniuk, aztán szétnézhetnek a szabadügynökök között.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott azt nyilatkozta Mark Medinának (Los Angeles Daily News), hogy reményei szerint Julius Randle élni fog a lehetőséggel és ő lesz a gárda kezdő erőcsatára, de Brandon Bassnek is meglesz a lehetősége, hogy harcoljon a posztért.

A GM, Mitch Kupchak ugyanebben a cikkben folytatta a Nick Youngról szóló értekezést - pár napja elmondta, hogy a dobóhátvéd jelen állás szerint nem lesz a rotáció tagja, mert védekezésben javulnia kell. Kupchak szerint szélesítenie kell Youngnak a játékát, meg kell győznie a szakvezetést, hogy képes az általuk kitalált rendszerben játszani, ez pedig nemcsak a pontszerzést jelenti, hanem a védekezést és kisebb, de a győzelemhez szükséges dolgokat.

Kupchak Baxter Holmesnak (ESPN Los Angeles) az idei off-szezon tanulságairól is beszélt - mint ismert, LaMarcus Aldridge, DeAndre Jordan és Greg Monroe sem az aranysárga-lilákat választotta. Kupchak szerint 30 nagyon versenyképes franchise van a ligában. Minden GM nagyon okos, kiváló segítők veszik őket körül, nagyon sok sikeres tulajdonos is van, úgyhogy ez egy nagyon kompetitív piac. A szakvezető úgy gondolja, teljesen irreális elgondolás, hogy ebben a korszakban minden egyes kinézett szabadügynököt meg tud szerezni egy csapat. Az Aldridge-dzsal történt első meetingről annyit mondott, hogy nem sikerült olyan rosszul, mint amennyire az emberek mondják, de olyan jól sem, amennyire szerették volna.

Ha már szóba került LMA, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Damian Lillard a már említett Spearsnek azt nyilatkozta, hogy nem lehetett lebeszélni az erőcsatárt arról, hogy a San Antonio Spurshöz igazoljon, egy olyan franchise-t keresett, amelyik közelebb áll a bajnoki címhez, mint a Blazers. Lillard azt is elmondta, semmilyen gondjuk nincs egymással, tulajdonképpen azt is tisztázták, mennyire tisztelik egymást. A váltás egyáltalán nem rajta múlt, ő elmondta Aldridge-nek, mennyire szeretné, ha maradna a Portlandnél, de azt is megüzente volt csapattársának, hogy tiszteletben tartja döntését. Annak nagyon örült, hogy LMA még a bejelentés előtt közölte vele a hírt külön is.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George Scott Agness-nek (VigilantSports.com) elmondta, nagyon tetszenek neki a csapat nyári erősítései hátvéd posztokon. A kiscsatár azt nyilatkozta, hogy a tempó diktálásában kellett leginkább fejlődniük, gyorsabb játékot kell játszaniuk. Azt nem tudta, hogy ennyire drasztikus változások lesznek, de azt tudta, hogy ez az az irány, amelybe el kell indulniuk, hogy jobb esélyeik legyenek egy győztes csapat kialakítására.

Terry Foster (Detroit News) értesülései szerint a Detroit Pistons október 31-ig megpróbál hosszabbítani Andre Drummonddal, méghozzá a maximumért - ezzel a játékos bebiztosítaná magát, hogy súlyos sérülés esetén is megkapja ezt az összeget, míg a csapat biztosra mehet, hogy megtartja tehetségét. Stan Van Gundy elnök és vezetőedző elmondása szerint októberig van idejük, úgyhogy a következő hetekben kezdenek neki a beszélgetéseknek. Azt tudja, hogy csak az időzítésen múlik a dolog, nem azon fognak tárgyalni, hogy az összeg mekkora legyen.

SVG egyébként Reggie Jacksonról is elmondta véleményét John Niyónak (Detroit News). A szakvezető szerint a jövőt is figyelembe kell venni. A legtöbb idén aláíró játékosnak kilépési lehetősége van 3 vagy 4 év után, ők pedig hajlandóak voltak azért kicsit többet fizetni, hogy 5 évre lekössék az irányítót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus