Hírmorzsák 2015-07-13 (21:00)

A ligában dolgozó vezetők többsége szerint Durant marad a Thundernél, a Lakersnek, a Wizardsnak és a Mavsnek van reális esélye a megszerzésére. Ha McGee átmegy az orvosi vizsgálatokon, valószínűleg a Dallas centere lesz, de nézegeti a Mavs Dalembert-t is. Monroe elgondolkodott volna, hogy ő is változtat eredeti döntésén, ha a Pistons annyira meg akarta volna tartani, mint a Clippers DeAndre Jordant. Hat csapat is első körös picket adott volna Shumpertért a Cavsnek, emiatt ideges volt a Cleveland a szabadügynökpiac nyitásánál. Nelson (3 év, 13.5 millió) és Jokics (4 év, 5.5 millió) a Denvernél, Joe Young (4 év, 4+ millió) a Pacersnél. Franklint kitette keretéből a Nuggets. Mbah a Moute közel a Kingshez. Elliot Williams próbajátékon a Knicksnél.

Ken Berger (CBS Sports) több ligában dolgozó vezetőt is megkérdezett a Las Vegas-i nyári ligás tornán, hogy szerintük mi lesz Kevin Durant sorsa - a legtöbben azt jósolják, hogy az Oklahoma City Thunder sztárja marad jelenlegi csapatánál. Berger értesülései szerint a Los Angeles Lakers, a Dallas Mavericks és a Washington Wizards azok a csapatok, amelyeknek reális esélyük lehet a kiscsatár megszerzésére. Jó esély van rá, hogy csak 1 évre ír majd alá Durant, 2017-ben ugyanis 40 millió dollárral többért igazolhat majd újra - egyrészt a sapka 35%-ára lesz jogosult, míg jelenleg csak 30%-ra, ráadásul 2017-ben magasabb lesz a sapka is, mint jövő nyáron.

Arról reggel már beszámoltunk, hogy a Dallas Mavericks tárgyal JaVale McGee-vel, Marc Stein (ESPN) információi szerint azonban a csapat érdeklődése egyelőre csak puhatolózó, felmérő jellegű, még egyáltalán nem eldöntött tény, hogy le akarják igazolni a centert - ha átmegy az orvosi vizsgálatokon és egészségesnek találják, akkor viszont jó esély van a szerződtetésére. Stein jelentése szerint több jól védekező centert is megvizsgál a Mavs és köztük van az egykori dallasi, Samuel Dalembert is.

Stein információi szerint a Milwaukee Bucks azonnal megpróbálta elcserélni Zaza Pachuliát, miután megegyeztek Greg Monroe-val, de végül DeAndre Jordan pálfordulása és Los Angeles Clippershez való visszatérése segítette ügyüket, ezt követően tudtak megállapodni a texasi együttessel.

Érdekes az előbb említett Monroe és Jordan esete, a Bucks új centere ugyanis Scoop Jacksonnak (ESPN) elmondta, hogy ha a Detroit Pistons megpróbálta volna ugyanolyan vehemensen meggyőzni, hogy maradjon náluk, mint ahogy a Clippers tette Jordan esetében, akkor lehet, hogy ő is meggondolta volna magát. Monroe azt mondta, hogy nem akar hazudni, valószínűleg hatással lett volna döntésére, ha a Pistons minden követ megmozgat érte. Öt évet töltött már náluk, az egész eddigi NBA karrierjét, ismeri a csapatnál és annak környékén dolgozókat, szerette a csapattársait is. Nem mondja biztosra, hogy visszatért volna Detroitba, de elgondolkodtatta volna, ha hozzá is úgy ragaszkodnak, mint Doc Riversék Jordanhez.

Ma több szerződéskötés is történt. Az egyikről már külön is beszámoltunk, Jameer Nelson ugyanis 3 évre 13.5 millió dollárért maradt a Denver Nuggetsnél. Ugyancsak a coloradói együtteshez tartozik, hogy a tavalyi drafton kiválasztott Nikola Jokics 4 évre 5.5 millió dollárért írt alá végül. Idén a második kör 43. helyén választotta ki Joe Youngot az Indiana Pacers, a hátvéd pedig olyan meggyőző teljesítményt nyújtott a nyári liga során, hogy a csapat döntött, 4 évre valamivel több mint 4 millió dollárért szerződést is adtak a 23 éves hátvédnek - az első két év garantált ebből.

Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) értesülései szerint hat csapat is első körös picket ajánlott Iman Shumpertért a Cleveland Cavaliersnek az idei cserehatáridő lejárta előtt, ebből a hatból pedig három csapatnak volt helye a sapka alatt legalább egy maximum szerződés kiosztására. Haynes úgy tudja, hogy emiatt nem is kicsit aggódott a Cavs, hiszen Shumpert korlátozott szabadügynök volt, nem szerették volna, ha valaki kitömi egy zsírosabb kontraktussal. Az érdeklődők között volt a Sacramento Kings is, de mielőtt ajánlatot tettek volna Shumpertnek, a játékos 4 évre 40 millió dollárért maradt a Clevelandnél. Vlade Divac, a Kings elnöke azt mondta, hogy gondolkodtak az ajánlattételen, de jobb lehetőségeik adódtak idő közben, így nem "kínálták meg" Shumpertet.

A kisebb rostermozgásokhoz tartozik, hogy a Denver kitette keretéből Jamaal Franklint - a hátvéd szerződésében nem volt már garantált rész, úgyhogy következmények nélkül mehetett waiverre, két nap múlva pedig szabadügynök lesz. Még reggel jelentette Marc J. Spears (Yahoo Sports), hogy a Sacramento Kings egyre közelebb kerül Luc Mbah a Moute leszerződtetéséhez. Szintén Spears hozta a hírt, hogy a 2010-es draft 22. helyén húzott, de azóta rengeteget sérült Elliot Williams a New York Knicksnél van próbajátékon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus