Hírmorzsák 2015-07-14 (08:45)

Össznépi Kings-gyűlés Las Vegasban: Karl és Cousins kezet fogtak, a tréner és Divac a vezetőedző és a center közötti kapcsolatról és az új keretről beszéltek. Cserélt a Detroit és a Nets: Steve Blake az autóvárosban folytatja. Lillard új rapszáma. Chalmerst azonnal cserélné a Heat. Terry egyre közelebb a Rocketshez. Jordannek szokása, hogy nem tartja be a szavát? A Mavs Hansbrough és Brand iránt is érdeklődik. Gallinariért cserélne a Boston. Datome a Fenerbahcénél folytatja. Állnak a tárgyalások a Cavs és Dellavedova között. Copelandnek a Spurs, a Clippers és a Bucks is ajánlatot tett. Boozer iránt a Knicks és a Nuggets is érdeklődik. Cory Jeffersont kitette keretéből a Brooklyn, ezzel a luxusadó határa alá kerülhetnek.

Ma hajnalban össznépi Sacramento Kings gyűlés volt Las Vegasban, a nyári ligában, ott voltak Vlade Divaccal együtt a csapat új igazolásai (Rajon Rondo, Marco Belinelli, Kosta Koufos, Caron Butler, de Omri Casspi is), valamint DeMarcus Cousins és George Karl is - utóbbi kettő hosszú idő után először fogott kezet, a tréner ugyanis hiába próbált meg kapcsolatba lépni a centerrel, nem kapott választ. Az elnök megint elmondta Sam Amicknek (USA Today), hogy Karl lesz a vezetőedző a szezon kezdetén, nincs sok jobb elérhető tréner a piacon. Karl annyit mondott magáról és Cousinsról, hogy három hónapja találkoztak először, egyikőjük sem szeret veszíteni, a versenyhelyzeteket viszont mindketten kedvelik és talán mindketten túl makacsak.

Ő is elmondta, amit korábban Divac: egyelőre az állomány kialakításán dolgoznak, aztán kerül terítékre a keretben lévő játékosokkal ápolt viszonya. Karl szerint mindketten, ő és a center is szeretnék ezeket a dolgokat átbeszélni, de ezt egyelőre még nem tették meg. Divac szerint beszélniük is kell egymással, mert szerinte a nézeteltérés abból adódik, hogy mindketten nyerni akarnak és túlságosan frusztráltak. Még nem tudja az elnök, mit kell csinálnia, de megteszi, mert csak a cél lebeg a szeme előtt: októberben mindenkinek azonos irányba kell húznia. Karl szerint Cousins nagyban hasonlít Gary Paytonra, aki egy ideig nem tudta kezelni azt, hogy mennyire akar nyerni, viszont amikor megtanulta ezt kordában tartani és motivációként használni, Hall of Famer lett.

A tréner úgy érzi, egy 29 győzelmet számláló csapatból valahol 40-50 győzelem közé javultak a nyáron, van esélyük a rájátszásra. A hátvédsoruk sebezhető és nagyon idegesítő volt, most azonban tele vannak képzett játékosokkal, különböző stílusú kosarasokkal és olyanokkal, akik képesek másoknak is helyzetet teremteni. Szerinte Rondo és Darren Collison tudnak egymás mellett is játszani, úgyhogy small-ballozhatnak is eleget. A magasemberek közül Kosta Koufost dicsérte, aki szerinte nagyon jó hatással lesz majd Willie Cauley-Steinre, és ha DeMarcus Cousins is azon az All-Star szinten játszik majd, amire képes, rendben lesznek. Szerinte a nyári herce-hurca jó része csak a sajtó által felfújt lufi volt. Ha 29 győzelemről 50-ig szeretnének eljutni, mindig lesznek nézeteltérések, de ilyen a kosárlabda és az NBA.

Történt egy csere ma hajnalban, a Brooklyn Nets újra változtatott, Steve Blake-et a Detroit Pistonshoz cserélték Quincy Millerért cserébe. Shams Charania (RealGM) értesülései szerint Millert valószínűleg szabadlistára is teszi a Nets, így 2.17 millió dollárt spórolnak Blake szerződésének kiszórásával - bár Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy az edzőtáborba még mindenképpen el akarják vinni Millert. Mivel a Nets az este folyamán kitette keretéből a tavalyi draft utolsó választottját, Cory Jeffersont is, így ténylegesen a luxusadó határa alá kerülhetnek. A Pistons egy lejáró szerződésű csereirányítót szerzett addig, amíg Brandon Jennings fel nem épül - illetve biztosítéknak, ha esetleg nem lenne minden rendben vele.

Nem nagy meglepetés, hiszen hetek óta beszélnek róla, hiába tagadta Pat Riley - Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Miami Heat azonnal cseréli Mario Chalmerst, amennyiben megfelelő cserepartnert találnak ehhez az üzlethez. A floridai együttes valószínűleg olyan csapatot keres, aki minél kevesebb fizetést ad cserébe, mivel a luxusadó határa fölött vannak. Zach Lowe (Grantland) már a múlt héten jelentette, hogy Chalmers és Chris Andersen gyakorlatilag a semmiért eladóak, pont a spórolás okán.

A már említett Shams Charania információi szerint a Houston Rockets és Jason Terry egyre közelebb kerülnek a megegyezéshez. Bár volt arról szó, hogy Terry visszatér a Dallas Maverickshez, DeAndre Jordan döntése változtatott a dolgokon, így most úgy tűnik, hogy a 37 éves hátvéd marad a másik texasi együttesnél.

Jordanhez tartozik, hogy Tim MacMahon és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) a center több barátjától is úgy tudják, nem idegen viselkedés tőle, hogy nem tartja meg, amit ígér, inkább változtat. Ennek ellenére Chandler Parsons elmondása szerint óriási volt az öröm, mikor a középjátékos elkötelezte magát a Dallas Maverickshez - a kiscsatár elmesélése szerint egy házban voltak mindannyian, amikor hallotta, hogy Mark Cuban nagyot kiált, majd azt mondja nekik: "sikerült megszereznünk". Parsons szerint hihetetlen érzés volt ez, mert Jordan olyan játékos, aki képes megváltoztatni egy franchise jelenét és jövőjét, ilyen kosarast pedig nagyon ritkán lehet leigazolni. 

Ha már Dallas, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a korábban már szóba kerülő Marc Stein forrásai szerint Tyler Hansbrough-t és Elton Brandet is számításba veszi az együttes - mint ismert, cseremagast keresnek. Ma találkoznak egyébként Samuel Dalembert-rel, JaVale McGee-vel pedig az érdeklődés kölcsönös, nála az orvosi vizsgálatok lesznek döntőek.

Arról külön is beszámoltunk reggel, hogy Danilo Gallinari iránt egyre nagyobb a kereslet, az olasz swingmanről a Boston Celticsszel is tárgyalt és valószínűleg még fog is a Denver Nuggets.

A Celticshez tartozik, hogy Gigi Datome elhagyja az NBA-t, a Sportando twitterfiókja alapján a török Fenerbahce játékosa lesz.

Chris Mannix (Sports Illustrated) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers és Matthew Dellavedova között megálltak a tárgyalások. A Cavst a hírek szerint nem nagyon izgatja az ausztrál új fizetése, az azonban annál jobban, hogy mekkora luxusadóval járna ez a megállapodás.

A Sportando értesülései szerint Chris Copelandnek garantált szerződést ajánlott már a San Antonio Spurs, a Milwaukee Bucks és a Los Angeles Clippers is, az előző idény végén egy szórakozóhelyen megkéselt kiscsatár most az ő ajánlataik között válogat.

Michael Scotto (Sheridan Hoops) információi szerint Carlos Boozer iránt már nemcsak a New Orleans Pelicans, a Los Angeles Clippers, a San Antonio Spurs és a Toronto Raptors, hanem a Denver Nuggets és a New York Knicks is érdeklődik - a Knicks nem meglepetés, hiszen a padjukra ráfér még az átalakítás, de az újjáépülő Denverben nem sok értelme lenne az erőcsatárnak.

A 2012-es draft 23. választottját, John Jenkinst a San Antonio Spurs nézegeti Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint. A dobóhátvéd nem igazán tudta magát beverekeni a rotációba, három szezonjából egyszer sem átlagolt 14.8 percnél többet, így negyedik idényre szóló csapatopcióját már nem hívta le a Hawks. A vajkezű játékosnak egyértelműen a tripladobás az erőssége, 37.5%-os karrierátlaga van a hárompontos vonalon túlról.

És a végére Dame Dolla, azaz Damian Lillard új rapszáma:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus