Hírmorzsák 2015-07-14 (21:30)

Melónak nem tetszik a Knicks lassú újjáépülése, Phil Jacksont meg nem érdekli, mit gondol Anthony. Cserél a Boston és a Thunder - Perry Jones III a Celticshez kerül. Ty Lawsont letartóztatták ittas vezetés miatt. Matt Bonner iránt érdeklődik a Kings. A Sixers Norris Cole-t szeretné leigazolni. A Bucksnak még mindig nincs meg a pénze az új csarnok felépítésére. Shved valószínűleg Európában folytatja. A Nike-t 75.000 dollárra büntették egy Churchill-szoborra tett Tony Parker mez miatt.

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony szkeptikus a csapat lassú újjáépülési terve miatt - tavaly nyáron még többször hangoztatta a kiscsatár, hogy bízik az elnökben, Phil Jacksonban. Jackson elmondta, nem beszélt még Melóval a szabadügynökpiac nyitása óta, de nem nagyon érdekli, hogy játékosának tetszik-e az irány, amelybe haladnak vagy sem.

A szakvezető úgy fogalmazott, hogy ez egy csapatsport, márpedig amikor felépítenek valamit, akkor az az első számú szempontjuk, hogy hogyan tudnak egy működő egységet összerakni, ez a fontos. Hogy pontosan hogyan kell ezt megtenniük, az persze még rejtély nekik is, de van öt hónapjuk, hogy rájöjjenek, hogyan fog a jelenlegi keret eredményesen együtt dolgozni. Azt is hozzátette, hogy Anthony természetesen a liga egyik legjobb játékosa, ezt tudják ők is, de ez egy csapatjáték, az egésznek együtt kell működni.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Alexey Shved ügynöke, Obrad Fimic Marc Bermannek (New York Post) elmondta, a room exceptionnek, tehát a sapka alatti csapatok MLE-jének megfelelő 2.8 millió dollárt várják ajánlatnak, de hiába tett már a New York három szerződéstervezetet is eléjük, egyik sem érte el ezt a szintet. Fimic szerint két nagyobb európai ajánlata is van az orosz hátvédnek, aki így lehet, hogy egy évre visszatér az öreg kontinensre.

Alakul egy csere a Boston Celtics és az Oklahoma City Thunder között - egyelőre még nem hivatalos, de Perry Jones III a bostoniaknál fog kikötni. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy ezzel az OKC már csak 11 millió dollárral lesz a luxusadó határa fölött, így nagyjából 19.5 millió dollárra csökken a számla, amit be kell fizetniük a ligának.

A Denver Nuggets irányítóját, Ty Lawsont magyar idő szerint kora délután letartóztatták ittas vezetés miatt. A rendőrök gyorshajtás miatt állították meg, majd a helyszínen elvégzett teszt alapján megállapították, hogy a játékmester nem józan. Ez egyébként egy éven belül a második ilyen jellegű letartóztatása és a csapatnak sem igazán segít, akik próbálják elcserélni, de a pályán kívüli problémáinak is köszönhetően az értéke jelenleg nagyon alacsonyan van.

Az nem meglepő, hogy a Sacramento Kings jól dobó magasembert keres és a már említett Marc Stein értesülései szerint érdeklődnek Matt Bonner iránt - a Red Mamba 2006 óta a San Antonio Spursnél játszott, de most nagyon úgy tűnik, hogy távozni fog.

Michael Scotto (Sheridan Hoops) úgy tudja, hogy a Philadelphia Sixers érdeklődik Norris Cole iránt. A New Orleans Pelicans irányítója korlátozott szabadügynök, tehát minden rá érkező ajánlatot tarthatnak, viszont a Phillynek annyi sapka alatti helye van, hogy simán adhatnak Cole-nak olyan szerződést, amit már nem akar állni a Pelicans.

Jason Stein (Milwaukee Journal Sentinel) információi szerint továbbra sincs meg a megfelelő támogatás Wisconsin államtól és Milwaukee városától a Milwaukee Bucks új arénájára. Mint ismert, a Bucksnak 2017-ig új stadiont kell építenie, különben a liga átveszi a franchise irányítását és eladja valaki másnak, akik jó eséllyel költöztetik is majd a gárdát. A jelenlegi tulajdonosok és a volt tulaj, Herb Kohl összesen 250 millió dollárral már beszálltak a tervekbe, de ugyanennyi kell közösségi pénzből is, hogy elkezdhessék a munkálatokat.

A végére pedig a Nike, akit a Ubi Bene-vel együtt 74.000 dollárra büntetett a francia bíróság, miután 2011-ben Tony Parker francia válogatott mezébe öltöztettek egy Churchill-szobrot - a szobrot készítő Jean Cardot-nak nem tetszett a dolog, ő jelentette fel a két céget.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus