Hírmorzsák 2015-07-15 (08:45)

Paul George nem akar sokat négyes poszton játszani, Bird kiosztotta a kiscsatárt. Deron (2 év, 10 millió) aláírt a Mavshez. Lawsont szabadlistára teszi a Denver? Dragic örült Wade maradásának, szerinte a Heat a számára tökéletes klub. Rondo készen áll, hogy újra bizonyítson. Karl és Divac Cousinsról és a Kingsről beszéltek. Volt Board of Governors ülés, szóba kerültek a PO-ba kerülés feltételei, a Bucks esetleges költözése, a liga bővítése, a moratóriumi időszak, DeAndre Jordan döntése, a Hack-a-Shaq szabály megváltoztatása, illetve a liga pénzügyei is. SVG szerint Blake biztosíték számukra. Monroe-t Middleton győzködte, hogy igazoljon a Buckshoz. A Mavs érdeklődik Ryan Hollins iránt. Thomas Robinson térdét ma műtik. Mbah a Moute a Kingsnél, Pierre Jackson a Sixersnél, Hudsont viszont kitette a Clippers.

Tegnap Phil Jackson mondta meg, hogy nem érdekli őt Carmelo Anthony véleménye a Knicks újjáépüléséről, az Indiana Pacersnél pedig Larry Bird osztotta ki sztárjátékosát, Paul George-ot. A kiscsatár azt nyilatkozta Gregg Doyelnek (Indianapolis Star), hogy kosaras, tehát bármilyen posztra rakják, ő a legtöbbet próbálja meg kihozni a helyzetből. Nem az lesz a helyzet, hogy 30 percet fog átlagolni erőcsatárként, de bármit megtesz a csapatért, ha pár percre négyesként használják, azzal nincs semmi gond. Erre válaszolta azt az elnök nemes egyszerűséggel, hogy nem George hozza a döntéseket a csapatnál.

Volt több rostermozgás is tegnap este és hajnalban. Még az Indianához tartozik, hogy Candace Buckner (Indianapolis Star) forrásai szerint Jordan Hill egy évre 5 millió dollárért szerződött a klubhoz. Deron Williams lekerült a szabadlistáról, így aláírhatott a Dallas Maverickshez a korábban már közölt 2 évre 10 millió dollárért. A Sacramento Kings szerződést kötött Luc Mbah a Moutéval - Marc Stein (ESPN) jelentése szerint egy évre, de azt nem tudni, mennyiért, a Kingsnek ugyanis még megvan a sapka alatti csapatok 2.8 milliós MLE-je. A Philadelphia Sixers egy 4 éves, részlegesen garantált szerződést kötött Pierre Jacksonnal - úgy tűnik, a hátvéd végre elkezdheti NBA karrierjét. A Los Angeles Clippers kitette keretéből Lester Hudsont - ma vált volna garantálttá a hátvéd kontraktusa.

Amint arról egy órája már beszámoltunk, a Denver Nuggets azon gondolkodik, hogy kiteszik keretükből Ty Lawsont. Az teljesen nyilvánvaló, hogy nem szeretnék, ha az edzőtábor során még az együttes keretében lenne az irányító, miután erősen ronthatja a csapatmorált utóbbi egy évben mutatott viselkedésével.

A Dallas Mavericksnél tényleg mindenkit megnéznek center poszton, Marc J. Spears (Yahoo Sports) ugyanis úgy tudja, hogy Ryan Hollins iránt is érdeklődnek. A 30 éves kosaras tavaly a Sacramento Kingsnél 46 meccsen 9.6 percet, 3.0 pontot és 2.2 pattanót átlagolt.

A Brooklyn Nets idén nyáron igazolt erőcsatárát, Thomas Robinsont ma megműtik - edzés közben egy kisebb meniscus-szakadást szenvedett el, ezt kell helyrehozni egy artroszkópos beavatkozással. Azt egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, de valószínűleg nem sokat, az edzőtáborra szinte biztosan 100%-os lesz.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy a csapat két cseréjéről beszélt. SVG David Mayónak (MLive) elmondta, hogy ha Marcus Morrisért a draft előtt tudnak cserélni, nem kerestek volna kiscsatárokat a piacon. Mivel azonban nem így történt, szétnéztek, kikből lehet válogatni. Csak pár ember tetszett nekik, akik azonban elkeltek, így amikor felmerült Morris megszerzésének lehetősége, éltek az adódó alkalommal. A szakvezető Vince Ellisnek (Detroit Free Press) Steve Blake-ről azt mondta, biztosítéknak érkezett. Bíznak benne, hogy Brandon Jennings teljesen felépül és jó lesz, valamint hogy Spencer Dinwiddie-ből jó játékost tudnak faragni, de most egyikőjükön sincs nyomás.

Közvetve kapcsolódik a Pistonshoz, hogy a tőlük távozó Greg Monroe-t állítólag volt csapattársa, az egykor szintén a Detroitnál kosarazó Khris Middleton győzködte leginkább, hogy igazoljon a Milwaukee Buckshoz, a magasembernek pedig a csapat is tetszett, úgy ítélte meg, hogy nagyon jól illeszkedik a jelenleg adott állományba. David Falk, Monroe ügynöke azt mondta, hogy bár sokan azt kérdezik, ez egy üzenet-e a nagypiacok számára, de a válasz az, hogy nem, Monroe döntése csak arról árulkodik, hogy a Bucks számára nagyon jó fit.

A Miami Heat irányítója, Goran Dragic a The Dan Le Batard Show vendége volt, ahol elmondta, örül annak, hogy Dwyane Wade maradt az együttesnél, de a dobóhátvéd döntésétől függetlenül ő mindenképpen a Heathez írt volna alá. A szlovén irányító elmondta, ideges volt, hogy Wade marad-e náluk, Európában volt éppen, olvasta ő is a híreket, nem tudta, mi lesz, de örül, hogy végül maradt az ikon. Azt is elmesélte, hogy nem tárgyalt senkivel, csak a Heattel. Ők voltak az elsők, akik keresték és egyébként is nagyon elégedett volt az előző szezon utolsó három hónapjában, tetszett neki a franchise és a csapattársait is kedveli. A Miami volt az első a listáján, szerinte ez a csapat a megfelelő számára, mert nyerni akar. Pat Riley elmesélte neki, milyen stílusú együttest próbálnak felépíteni, ő pedig úgy döntött, hogy ennek a része akar lenni.

A Sacramento Kings tagjai a már említett Marc J. Spearsszel beszélgettek. George Karl vezetőedző szerint csak köszöntek egymásnak DeMarcus Cousinsszal. A tréner szerint van olyan, hogy valami nem működik elsőre, de időt kell hagyniuk arra, hogy kitalálják, hogyan tudnak együtt dolgozni. Vlade Divac elnök arról beszélt, hogyan próbálták meggyőzni a szabadügynököket. Divac elmondás szerint azt mondták nekik, hogy próbálnak változtatni a csapat körüli kultúrán, olyan energikus csapatot akarnak, mint amilyen az ő idején volt a Kings. A játékosok és ő is hisz ebben, tehetséges keret jött össze, úgyhogy innentől az edző feladata, hogy működőképes legyen  dolog.

Még mindig a Kingshez tartozik, hogy irányítójuk, Rajon Rondo Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, egész karrierje során kihívásokkal kellett szembe néznie, abban is sokan kételkedtek, hogy ennyire sokra viszi az NBA-ben. Egyáltalán nem kételkedik önmagában, a tudásában és abban, hogy mi mindennel képes segíteni egy csapatot, úgyhogy kész most is bizonyítani.

Volt Board of Governors ülés is ma hajnalban, amely után Adam Silver a médiának nyilatkozott. A commish elmondása szerint felmerült az, hogy a divíziógyőztesektől függetlenül konferenciánként a legjobb 8 csapat jusson a PO-ba. Egyelőre nem szavaztak még a dologról, de a hírek szerint a szezon kezdete előtt, az októberi BoG ülésen meglesz a voksolás is. A játékosok fotósokkal való ütközése miatt egy lábbal növelik a palánk mindkét oldalán a "menekülő sávokat". A Bucks Las Vegasba költözése rövid időn belül egyáltalán nem reális, szerinte egyébként lesz új stadion Milwaukee-ban, a bővítés pedig egyelőre nincs a tervekben.

A moratóriumi időszak megváltoztatásáról is szó esett, de nem érkezett olyan javaslat, amellyel érdemben tudnának foglalkozni - azt viszont hozzátette, hogy a DeAndre Jordan-féle eset nem vetett jó fényt a ligára, nem szeretnék, ha ilyenek előfordulnának, még ha joga is van hozzá a játékosnak. A Hack-a-Shaq is szóba került, viszont nagyon úgy tűnik, hogy ezzel kapcsolatban nem lesz szabályváltoztatás. Silver elmondása szerint még mindig túl sok csapat van a ligában, akik pénzt veszítenek - ez a commish szerint a magas fizetési listák, a csarnokok miatti kiadások, az új edzőközpontok, illetve az infrastrukturális költségek megnövekedése miatt van így.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus