Hírmorzsák 2015-07-17 (08:15)

Josh Smith megegyezett a Clippersszel. Lawson iránt a Lakers, a Houston és a Detroit érdeklődik. D'Angelo Russell és Jordan Clarkson Nash-sel fognak edzeni a nyáron. A Rockets az 5.4 milliós MLE-vel szeretné megtartani KJ McDanielst. Mbah a Moute megbukott a fizikai vizsgálatokon, nem lesz a Kings játékosa. Barea 2 év, 5.6 millió helyett 4 év, 16 millióért marad a Dallasnál DeAndre Jordan visszalépése miatt. Darrell Arthur iránt érdeklődik a Nuggets, hosszabbítanának Gallinarival, Lawsonon kívül is szeretnének spórolni - felkészül Kenneth Faried? A Pistons leigazolta Adonis Thomast és idei második körös draftoltját.

Megvan Josh Smith új csapata is, miután a magasember leszerződött 1 évre a veterán minimumért a Los Angeles Clippershez. David Aldridge (nba.com) értesülései szerint voltak anyagilag kedvezőbb ajánlatai is Smith-nek, de nagyon tetszett neki, hogy Doc Riversék teljesen világos szerepkört szánnak rá. Smith tavaly 55 meccsen játszott a Houston Rocketsnél, miután kitette keretéből a Detroit Pistons, és ezeken a találkozón 12.0 pontot, 6.0 pattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt 25.5 perc alatt, most pedig bajnokesélyes csapatnál küzdhet majd a végső győzelemért.

Ha már szóba került a Rockets, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Calvin Watkins (ESPN) értesülései szerint a Houston az 5.4 millió dolláros MLE-t KJ McDanielsre akarja költeni. A hírek szerint a korlátozott szabadügynök swingmannek egy másik csapattól van egy komoly ajánlata, de egyelőre nem írt alá hozzájuk - ha megteszi, a Rockets három napon belül akkor is meccselheti azt a szerződést.

A Sacramento Kings tegnap este bejelentette, hogy Luc Mbah a Moute megbukott a fizikai vizsgálatokon, így a kaliforniai együttes elállt szerződtetésétől, a kameruni kosaras tehát újra szabadon igazolható.

A Dallas Mavericksnél JJ Barea is aláírt, de nem a korábban megjelentetett 2 évre 5.6 millió dollárért, hanem egy 4 éves, 16 milliós kontraktust kötött a texasiakkal. Eredetileg a sapka alatti csapatok MLE-jét kapta volna a Puerto Rico-i hátvéd, ám mivel DeAndre Jordan kilépett a Dallasszal kötött megállapodásából, így volt helye a Mavsnek nagyobb szerződést adni. Barea azt nyilatkozta, hogy tudta a csapat, ő hosszútávra akar maradni, ők is hosszútávra akarták megtartani, így sikerült megegyezniük.

Még két kisebb igazolás: Vince Ellis (Detroit Free Press) információi szerint a Detroit Pistons edzőtábor szerződést, tehát nem garantált kontraktust ad Adonis Thomasnak. Ugyancsak az autóvárosiakhoz tartozik, hogy az idei draft második körében, a 38. helyen húzott Darrun Hilliardnak 3 éves szerződést adtak Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint - az első év teljesen garantált, a második részlegesen, a harmadik pedig csapatopciós.

A Denver Nuggetsnél Darrel Arthur iránt érdeklődnek - az erőcsatár az előző szezont is a coloradóiaknál fejezte be, némi meglepetésre eddig semmilyen érdeklődést nem mutattak iránta a csapatok. Ugyancsak a Denverhez tartozik, hogy a Denver Post értesülései szerint szeretnék megkezdeni a hosszabbítási tárgyalásokat Danilo Gallinarival. Mint ismert, az olasszal kapcsoltban több cserepletyka is felmerült az utóbbi hetekben, ám úgy tűnik, a Nuggets nyitott lenne a közös folytatásra (is) - vagy csak így próbálják meg kicsit felverni a 11.5 millió dolláros lejáró kontraktussal rendelkező swingman árát.

Ugyancsak a Denver Post jelentette, hogy a Denver Ty Lawsontól függetlenül is kiszórna azért nagyobb szerződést - márpedig ha ez nem Gallinarira vonatkozik, akkor nagy valószínűséggel Kenneth Fariedre. A hírek szerint a Nuggets minél kevesebb fizetést szeretne vissza egy ilyen tranzakcióban. Ha már Lawson: Chris Mannix (Sports Illustrated) úgy tudja, az irányító iránt úgy is van kereslet, hogy fél éven belül másodjára tartóztatták le ittas vezetés miatt - az újságíró forrásai szerint a Los Angeles Lakers, a Houston Rockets és a Detroit Pistons is érdeklődik iránta.

Bill Oram (Orange County News) jelentette, hogy D'Angelo Russell és Jordan Clarkson, a Los Angeles Lakers két fiatal hátvédje valószínűleg együtt fognak edzeni, méghozzá a kanadai legendával, Steve Nash-sel. A játékmester tavaly vonult vissza az aranysárga-liláktól, de a hírek szerint maradni szeretne a csapat környékén - játékospályafutása befejezését követően a Los Angeles környéki térségben akar letelepedni, ideális további karrier lehetőség, ha a Lakersnél próbál megragadni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus