Hírmorzsák 2015-07-18 (17:45)

Lawson elvonóra megy. Jordant a FIBA Hírességek Csarnokába is beiktatják az Eb-n. Durantre a Lakers, a Heat, a Wizards, a Mavs, a Knicks és a Nets is rá fog menni jövő nyáron. Jimmy Butler tagadja, hogy gondok lennének közte és Rose között. Afflalo arról mesélt, miért választotta a Knickset - szerinte jól illik majd a Triangle-be. Gallinari szerint a csillagos ég a határ számára, folyamatosan fejleszti játékát. Malone azt akarja, hogy a Nuggets jól védekezzen és sokat rohanjon. Seth Curry közel a garantált szerződéshez a Pelicansszel. LeBron az első sorból dobott triplát a Las Vegas-i nyári ligában (videó).

A Denver Nuggets irányítója, Ty Lawson ma alkohol elvonóra megy - jelentette be tegnap ügyvédje. Mint ismert, az irányítót a héten fél éven belül másodjára kapcsolták le a rendőrök ittas vezetés miatt, sem Kaliforniában, sem Coloradóban nem születik azonban döntés ügyében, amíg el nem végzi a 30 napos rehabot.

Arról is beszámoltunk már korábban, hogy a Nuggets szeretné megkezdeni a tárgyalásokat Danilo Gallinarival a hosszabbításról - az olasz swingman szerződése utolsó, 11.5 millió dolláros évébe lép. Gallinari Chris Dempsey-nek (Denver Post) azt nyilatkozta, hogy 26 esztendős, még mindig nagyon sokat kell tanulnia, fejlődnie, de úgy érzi, hogy a csillagos ég a határ számára. Állítása szerint mindig az edzőteremben van, próbál javítani, fejleszteni játékán. Nagyon várja már a szezont, mert úgy érzi, jobb játékos lesz, mint ahogy befejezte az előző idényt.

A Denvernek az előző években voltak gondjai, hogy védekezésben működő magasember párosokat találjanak, az új vezetőedző, Michael Malone azonban szeretne ezen változtatni. A tréner Zach Lowe-nak (Grantland) elárulta, hogy mikor megkapta az állást, szóba került a 2008/09-es Nuggets, amely főcsoportdöntőt játszott, az a gárda ugyanis 8. volt védekezési hatékonyságban. Jól védekeztek és sokszor lerohanták az ellenfeleket, márpedig ezt a modellt szeretné ő is használni most - azt akarja, hogy kihasználják a magaslat adta előnyöket. Úgy gondolja egyébként, hogy Kenneth Faried mellé egy nagy darab, jól blokkoló ember kell a palánk alá.

Távolodjunk el kicsit a coloradóiaktól: a FIBA bejelentette, hogy idén az ő Hall of Fame-jükbe is bekerül Michael Jordan. Az ünnepélyes beiktatás szeptember 19-én lesz, majd 20-án, az Európa-bajnokság döntőjének félidejében is bemutatják az idei beválasztottakat. Jordan mellett az alábbiak kerülnek még be a Hírességek Csarnokába: Sarunas Marciulionis (Litvánia), Anne Donovan (Egyesült Államok), Vladimir Tkachenko (Oroszország/Ukrajna), Ruperto Herrera Tabio (Kuba) and Antoine Rigaudeau (Franciaország); Jan Stirling edző (Ausztrália), Robert Blanchard (Franciaország) és Noah Klieger (Izrael).

Bár Ken Berger (CBS Sports) nemrég készített felmérése szerint a csapatvezetők többsége úgy gondolja, Kevin Durant maradni fog az Oklahoma City Thundernél, Jorge Castillo (Washington Post) információi szerint a Washington Wizards, a Los Angeles Lakers, a New York Knicks, a Brooklyn Nets, a Dallas Mavericks és a Miami Heat is rá fog mozdulni a kiscsatárra. Durant egyik, ha nem a legjobb barátja, a fővárosiak nyári ligás csapatában szereplő Damion James úgy gondolja, hogy egyértelműen a csapatok erőssége lesz a döntő: amelyik együttesben a legnagyobb esélye lesz nyerni, ahhoz fog igazolni szerinte Durant.

Gery Woelfel (Milwaukee Journal Sentinel) értesülései szerint Steph Curry testvére, a Las Vegas-i nyári ligában eddig kiváló formában kosarazó Seth Curry közel áll ahhoz, hogy garantált szerződést kössön a New Orleans Pelicansszel.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler egy tévéműsorban cáfolta, hogy gond lenne közte és Derrick Rose között. Az idén nyáron hosszabbító kosaras azt mondta, hogy az irányító mindig is támogatta őt, hogy minél agresszívebb legyen támadásban is - azt mindenki tudja, mennyire fizikálisan játszik védekezésben. Úgy érzi, hogy Rose mindig is az ő pártján állt, sosem akart neki keresztbe tenni. Butler szerint csak azért került elő ez a téma, mert a PO második körében kiestek. Nincs közöttük semmiféle feszültség, csak nyerni akarnak. Mivel ez nem történt meg, így mindenki azt mondja, hogy gondok vannak közöttük, de szerinte ez nem igaz.

Az idén nyáron a New York Knickshez igazoló Arron Afflalo Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett. Elmondása szerint a szurkolók és az egész környezet hatással volt döntésére, illetve az is, hogy Carmelo Anthonyval újra együtt játszhat és más nagyszerű kosarasok csapattársa lehet. Nagyon tetszett neki, hogy a szakmai stáb és a vezetőség is őt szerette volna leigazolni, illetve az a kultúra szerinte nagyon vonzó, amit most próbálnak meg felépíteni a csapatnál. Afflalo úgy érzi, jól illik majd a Triangle-be, mert sokoldalú játékos, képes kisebb védőket a palánk alá vinni, triplát dobni és mások számára helyet és helyzeteket is teremteni.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers ikonjától, LeBron Jamestől egy könnyed tripla az első sorból a Las Vegas-i nyári ligában:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus