Hírmorzsák 2015-07-19 (11:45)

Aaron Gordon eltörte az állkapcsát. Tony Allen maradni akar a Grizzliesnél, még öt évet érez magában. Antetokounmpo szerint ha LeBron hívná, elgondolkodna, mert a valaha volt egyik legjobb kosarasnak tartja Jamest, de a Bucks számára az első. A Nuggets GM-je szerint még nem mondtak le Lawsonról, segíteni akarnak az irányítónak. A Cavs Sasha Kaunnal tárgyal. Scott Wilbekin 4 éves szerződést kötött a Sixersszel. Jerel McNealt kitette keretéből a Suns.

Az Orlando Magic csatárát, Aaron Gordont megműtötték, miután egy családi program keretében eltört az állkapcsa. A még mindig csak 19 esztendős játékos tavaly a liga második legfiatalabb kosarasa volt és az orlandó nyári liga alkalmával pontokban és pattanókban ő végzett az élen - játéka láthatóan fejlődött, miután kintről és középtávolról is sokkal veszélyesebb volt, mint első évében. Azt egyelőre nem tudni, mikor kezdhet el újra edzeni, ez attól függ, hogy hogyan reagál a rehabra, viszont annyi biztosnak tűnik, hogy az október végén kezdődő alapszakasz előtt újra bevethető lesz.

Scott Wilbekinnek nagyon jól sikerült a nyári liga, így a Philadelphia Sixers döntött, egy 4 éves kontraktusban megállapodtak a hátvéddel - az első év részlegesen garantált. Wilbekin Orlandóban még a Memphis Grizzlies, Las Vegasban pedig a Philly színeiben játszott, együtt 12 pontot és 2.2 gólpasszt átlagolt úgy, hogy 42.2%-kal dobta a triplákat. A hátvéd tavaly végzett a Florida egyetemen, de nem kelt el a drafton, most pedig az ausztrál Cairns Taipans csapatától érkezik majd, ahonnan kilépett szerződéséből, hogy elkezdhesse NBA karrierjét.

A Cleveland Cavaliersnél is van mozgolódás, a csapat ugyanis együtt vacsorázott az orosz centerrel Sasha Kaunnal - Kaun együtt nézte a csapat utolsó meccsét a Las Vegas-i nyári ligás tornán többek között LeBron Jamesszel és David Blatt-tel. A középjátékos néhány hónapja bejelentette, hogy az európai kosárlabdától visszavonul, át akar menni az NBA-be, de a Cavsnek egyelőre nem sürgős a megegyezés - még Tristan Thompson hosszabbítását biztosan meg akarják oldani Kaun leigazolása előtt. Kaun játékjoga a Clevelandnél van és vagy veterán minimumot adnak neki vagy a luxusadós MLE-ből megmaradt 1.3 millió dollárt. 

A Memphis Grizzlies dobóhátvédjénél, Tony Allennél még odébb van egy új kontraktus, hiszen még két év van hátra jelenlegi is futó szerződéséből, a kosaras azonban Geoff Calkinsnak (The Commercial Appeal) elmondta, nem tudja magát más csapatnál elképzelni, úgyhogy az idén nyáron hosszabbító Marc Gasol, és a hírek szerint jövő nyáron szintén a Grizzliesnél maradó Mike Conley mellett vele is számolhat a csapat. Allen azt is hozzátette, hogy úgy érzi, még öt éve van az NBA-ben.

Szintén bizakodhatnak a Milwaukee Bucksért szorítók is, Giannis Antetokounmpo ugyanis saját blogján elég biztató dolgokat írt le a csapat szempontjából. A görög játékos szerint ha LeBron James hívná, hogy menjen és játsszon a csapatában, akkor elgondolkodna - utána viszont hozzátette, hogy "nevet", úgyhogy realitásnak valószínűleg ő sem gondolja ezt. Antetokounmpo szerint LeBron a világ legjobb játékosa és abba a szűk körbe is beletartozik, akik a valaha volt legjobbak a sportág egész történetében. Ettől függetlenül a Bucks lesz neki mindig az első, mert ők adták meg neki az esélyt és ők nyitották ki számára a paradicsom kapuit.

A Denver Nuggetsnél úgy tűnik, hogy egyelőre még nem mondtak le Ty Lawsonról, legalábbis ezt mutatja a csapat, a gárda GM-je, Tim Connelly ugyanis kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt írja, hogy az irányító mellett állnak legújabb alkohol problémája ellenére is. Connelly nem nagyon akarta kommentálni a Lawson magánéletében történő eseményeket, de azt írta, hogy a Nuggets egy nagy család, és ha valamelyikőjüknek gondjai vannak, akkor mindenkinek gondjai vannak. Együtt akarják megoldani ezeket a problémákat, segíteni akarnak a játékmesternek.

A végére pedig a Phoenix Suns, akik kitették keretüknől Jerel McNealt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus