Hírmorzsák 2015-07-20 (10:45)

Paul George MVP akar lenni a most következő idényben. Cserélt a Rockets és a Denver - Lawson Houstonban folytatja. Prigionitól még ma megszabadul a Nuggets. Nőtt az esélye annak, hogy Terry marad Houstonban. KJ McDaniels aláírt a Rocketshez (3 év, 10 millió). JR Smith-t egy évre 3.3 millióért tartaná a Cavs. James Jones maradni akar Clevelandben. A Cavsnek olyan játékosokra van szüksége, akik azonnal bevethetőek. A Pistons attól félt, hogy Reggie Jackson aláírja a QO-t. Smart nem lesz ott az afrikai NBA meccsen. A Hornets Cody Zellert akarta eredetileg elcserélni. Kyle Anderson lett a nyári liga MVP-je, kihirdették az első (McDermott, Warren, Powell, Anderson, Curry) és a második ötöst is (Drew II, Alan Williams, Dwight Powell, Vonleh, Mudiay).

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George azt mondta egy pekingi Nike üzletben a szurkolóinak, hogy az MVP címért akar harcolni a következő idényben. A kiscsatár elmondása szerint miután draftolták, csereként kezdett a ligában, aztán kezdő akart lenni, aztán pedig All-Star. Most az a célja, hogy az MVP címet megnyerje, ez pedig nem változott a lábsérülése ellenére sem. George beszélt a csapat új felépítéséről is Roy Hibbert és David West távozása után - utóbbival egy vezért vesztettek, ezért szeretne jobb vezető lenni. Szerinte vezérként többet kell nyújtania, mint a többieknek, minden nap először kell érkeznie edzésre és utolsónak távoznia.

Mint arról külön is beszámoltunk, a Houston Rockets és a Denver Nuggets cseréltek egymással a hajnal folyamán - Ty Lawson a texasi együttesnél folytatja pályafutását. A cseréhez tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint Pablo Prigionit a Denver vagy kiteszi keretéből ma vagy elcserélik, ugyanis 440.000 dollár garantált csak az argentin veterán 1.7 milliós kontraktusából, ha még ma szabadlistára teszik. Ha ez megtörténik, jó esély van arra, hogy Prigioni visszatér Európába.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint azzal, hogy Prigionit és Nick Johnsont is kiszórta a Houston ebben a cserében és csak Lawson érkezett hozzájuk, nőtt az esélye annak, hogy Jason Terryvel megegyezik a csapat. Maga a hátvéd is azt mondta Mark Bermannek (FOX 26 Houston), hogy tárgyalásban állnak az együttessel.

Még egy hír tartozott a Rocketshez, tegnap este ugyanis Liberty Ballers egyik újságírója jelentette először, hogy a Houston megállapodott KJ McDanielsszel, a második évére készülő kiscsatár 3 évre 10 millió dollárért marad a gárdánál - elvileg mindhárom év garantált -, amely a deadline előtt szerezte meg a Philadelphia Sixerstől. McDaniels játékideje érdekes lesz, hiszen kettes poszton James Harden, Corey Brewer és Marcus Thornton, hármasban pedig Trevor Ariza mellett valószínűleg még az első körben draftolt Sam Dekker is előtte lesz a rotációban, ráadásul Brewer tud hármast is - hogy hol fogja megszolgálni ezt a pénzt, az egyelőre még kérdéses.

Steve Bulpett (Boston Herald) értesülései szerint Marcus Smart nem lesz ott a Team Africa - Team World mérkőzésen. A hátvédnek nemrég két ujja is kiment az egyik nyári liga meccsen, emiatt nem vehet majd részt az augusztus 1-jén megrendezendő összecsapáson. Azt nem tudni, mennyi időt kell kihagynia, de annyi biztos, hogy nem tört el egyik ujja sem.

A Cleveland Plain Dealer információi szerint a Cleveland Cavaliers szeretne egy évre a luxusadós MLE-ért, 3.3 millió dollárért hosszabbítani JR Smith-szel. Állítólag a Cavsnek nagyon nem tetszett, hogy a dobóhátvéd kilépett 6.4 milliós játékosopciójából, akkor komolyan elgondolkodtak azon, hogy mással pótolják majd - ekkor merült fel Joe Johnson és Jamal Crawford neve is. Ez a 3.3 millió nagy visszalépés lenne Smith-nek és több csapat is tud ennél többet is ajánlani neki, de úgy tűnik, a Cleveland megmakacsolta magát, ennél nem akarnak többet fizetni - Smith Bird-jogai miatt tudnának egyébként, de már így is úsznak a luxusadóban.

Az előző idényben szintén a Cavsben játszó James Jones Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) elmondta, maradni fog az ohiói gárdánál. Tavaly, mikor megérkezett az együtteshez, kijelentette, hogy azért jön, hogy segítsen változtatni a franchise kultúrján. Nem egy ugródeszkát akart a karrierjében, hanem valamit szeretett volna felépíteni, legalábbis ebben akart segíteni és ez így van továbbra is.

Még mindig a Clevelandhez tartozik, hogy a GM, David Griffin a Northeast Ohio Media Groupnak a gárda két idén draftolt játékosáról, Rakeem Christmasről és SirDominic Pointerről nyilatkozott. Griffin elmondása szerint különleges helyzetben vannak, mert olyan játékosokra van szükségük, akik a fontos meccseken tudnak azonnal teljesíteni. Az idei fináléban egyszerűen elfogytak azok az embereik, akiket pályára tudtak küldeni, úgyhogy most annyira teljes keretet kell felépíteniük, amilyen komplettet csak tudnak. Mindkét említett játékos ügynökével fognak beszélni, de Christmasszel kapcsolatban annyit mondott a szakvezető, hogy jó esély van arra, hogy keretben lesz a szezon kezdetén.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy azt nyilatkozta Chris Mannixnek (Sports Illustrated), hogy attól féltek, Reggie Jackson alá fogja írni az egyéves QO-t, amivel jövő nyáron oda ment volna, ahova akar, ezért fizettek neki 80 millió dollárt 5 évre.

Gary Washburn (Boston Globe) jelentette, hogy a Charlotte Hornets a nyáron mindenképpen el akarta cserélni egyik magasemberét, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az állomány. Megpróbálták Cody Zellert elpasszolni, de mikor ez nem sikerült a megfelelő ellenértékért, akkor döntöttek úgy, hogy Noah Vonleh-t értékké, pontosabban Nic Batumra váltják. Vonleh-t tavaly a 9. helyen választotta ki az együttes, de sok lehetőséget nem kapott, volt sérült is - ehhez képest egész jó ellenértéket kaptak érte, bár tehetségét most sem kérdőjelezi meg senki, a nyári ligában jól is játszott a Portland TrailBlazers színeiben.

És ha már a nyári liga: kihirdették az első és második ötösöket. Az MVP a San Antonio Spurs tavalyi első körös draftoltja, Kyle Anderson lett, aki Doug McDermott-tal (Chicago Bulls), TJ Warrennel (Phoenix Sunsszal), Seth Curryvel (New Orleans Pelicans) és Norman Powell-lel (Toronto Raptors) került az első ötösbe. Az All-Summer League második csapatot Larry Drew II (New Orleans Pelicans), Dwight Powell (Dallas Mavericks), Emmanuel Mudiay (Denver Nuggets), Noah Vonleh (Portland TrailBlazers) és Alan Williams (Houston Rockets) alkotják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus