Hírmorzsák 2015-07-20 (21:45)

Shaq elkezdte az uborkaszezont - szerinte a Magic, Kobe, Baylor, Shaq, Kareem ötös 50 ponttal verné a Rose, Jordan, Pippen, Rodman, Grant csapatot. A Lakers volt az egyetlen gárda, amely a Rockets mellett érdeklődött Lawson iránt, ők sem túl nagy elánnal. Lawson alkoholproblémái már a draft előtt ismertek voltak. Az irányító nagyon várja már, hogy a Rocketsnél játsszon, nagy lehetőségként éli meg, hogy Houstonba került. A Rockets közel Terry és Hayes leigazolásához is. Mickey aláírt a Bostonnal, edzőtábor-szerződések (Dallas - Famous, Raptors - Kyser).

Shaquille O'Neal igazi uborkaszezonos instagram képet töltött fel - szerinte a Los Angeles Lakers All-Time legjobb ötöse 50 ponttal verné a Chicago Bulls történetének legjobb ötösét. A két csapatot egyébként Derrick Rose, Michael Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman és Horace Grant, valamint Magic Johnson, Kobe Bryant, Elgin Baylor, Shaquille O'Neal és Kareem Abdul-Jabbar alkotná.

A reggeli Ty Lawson-féle cseréhez tartozik, hogy Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint a Los Angeles Lakers volt az egyetlen csapat, amely érdeklődött a Denver Nuggets ex-irányítója iránt a végül a játékost megkaparintó Houston Rockets mellett. Lowe forrása szerint nem is biztos, hogy ajánlottak az aranysárga-lilák első körös picket - 2020-asnál korábbi első köröst egyébként sem adhatnak jelenleg. Nem is volt igazán szükségük Lawsonra, hiszen az 1/2-vel D'Angelo Russellt húzták, és valószínűleg Jordan Clarkson is kap majd lehetőséget egyesben.

Ugyancsak Lowe írta Lawsonról, hogy az alkoholproblémái már jól ismertek voltak ligába érkezésekor is és többek között emiatt sem cserélt végül érte a Boston Celtics a februári cserehatáridő vége előtt. A játékmester ügynöke Mark Bermannek (FOX 26 Houston) azt nyilatkozta a kosaras nagyon örült annak, hogy a Rocketshez cserélték. Jóban van James Hardennel és Corey Brewerrel, de ismeri Dwight Howardot és Trevor Arizát is. Úgy érzi, nagyszerű lehetőség ez számára, mert bár játszott korábban a rájátszásban, most valami nagyot alkothat majd csapatával.

A Rockets tovább alakulhat, ugyanis Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint Jason Terrynek ajánlatot tett a csapat - most arra várnak, hogy elfogadja-e ezt a veterán hátvéd. Chuck Hayesszel is közel a megegyzés, az ő ügynöke is Feigennek mondta el, hogy már csak a finomhangolást végzik a center szerződésén.

Három kisebb igazolás is történt a mai napon. Egyrészt a Boston Celtics második körben, a 33. helyen húzott magasembere, Jordan Mickey aláírt 4 évre nagyjából 5 millió dollárért - ebben nincs sok meglepetés, hiszen Mickey jó teljesítményt nyújtott a nyári ligában. A nem draftolt, a Summer League-ben a Washington Wizardsnál megforduló Jarrid Famousnek sikerült eladnia magát, ugyanis egy egyéves, részlegesen garantált minimum szerződésben egyezett meg a Dallas Mavericksszel. A Toronto Raptors pedig egy ugyanilyen konstrukciójú megállapodást kötött Michale Kyserrel, aki a kanadaiaknál volt a nyári ligában. A két utóbbi szerződés azért egyelőre még csak edzőtábor-kontraktusnak néz ki, közel sem biztos, hogy bármelyikük ott lesz az alapszakaszban is a keretben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus