Hírmorzsák 2015-07-21 (20:45)

DeAndre Jordan mesélt arról, hogy miért döntött a Mavs, aztán a Clippers mellett, és hogy milyen a viszonya Chris Paullal. Paul a centerről és a csapat nyaráról osztotta meg gondolatait. Pierce álma vált valóra azzal, hogy Los Angelesben játszhat - a Lakersnél sose tette volna. Embiidnek ugyanaz a csontja tört el a lábfejében, mint egy éve. Ginobili 2 évre 5.75 millió dollárt kap. A Nuggets GM-je mesélt Lawsonról és a távozásáról. A Denver a héten hosszabbít Gallinarival és leigazolják Arthurt, próbálkoznak még Sergio Rodriguez megszerzésével is. A Pacers a Hoosiers című film miatt Hickory-mezekben fog néha pályára lépni a következő idényben. Jeffery Taylor közel a Real Madridhoz.

A Los Angeles Clippers centere, a 27. születésnapját ma ünneplő DeAndre Jordan a The Players' Tribune-ban mesélt az idei nyaráról és döntéséről. Elmondása szerint hétfőn reggel (július 6-án) úgy ébredt, hogy valami nincs rendben, hiányzik számára valami, nem kerek a történet. Elkezdte megint átgondolni csapatválasztását, és szerinte ilyen helyzetben már mindenki volt életében, hogy újra kellett gondolnia dolgokat. Azért választotta a Dallas Maverickset először, mert úgy érezte, változásra van szüksége, a Mavs elképzelései pedig nagyon tetszettek neki.

Dicsérte Mark Cuban tulajdonost, a szakmai stábot és az egész csapatot. Azt írta, hogy mindamellett, hogy nagyszerű sportolók, emberek is, akik hibáznak néha. Azért maradt a Clippersnél, mert hét évet húzott le a csapatnál, és fontosnak tartja, hogy egy franchise-nál töltse a karrierjét. 19 éves kora óta az együttes tagja, ezt a gárdát ismeri. Szereti a csapatot, a közönséget és a várost is. Elmondása szerint döntésének megváltoztatása azért volt számára nehéz, mert a legtöbb ember, akivel beszélt, a barátja volt. Jól akart választani, de senkit sem akart megbántani.

Chris Paulról annyit mondott, hogy imádja, olyan, mintha a bátyja lenne. Mivel nagyon magas szinten sportolnak, így persze akadnak összetűzések, hiszen mindannyiukban nagy a versenyszellem, de tudják, hogy bármilyen vita csak is egy dolog miatt van, ez pedig a győzelem. A játékmester Justin Verriernek (ESPN) mondta el, hogy Jordan is olyan számára, mintha a testvére lenne, sokkal többet beszélgetnek, mint azt az emberek gondolnák. Ez mondjuk szerinte nem számít, az inkább, hogy megszerezték Paul Pierce-t, akinek nagyon örül a múltban elért sikerei miatt. Csatlakozott hozzájuk Lance Stephenson, Wesley Johnson, Josh Smith és meg tudták tartani Austin Riverst is - szerinte nagyon jó nyarat zártak.

Az említett Pierce Gary Washburnnek (Boston Globe) azt nyilatkozta, hogy nagyon jó visszatérni Los Angelesbe, egy álma vált valóra ezzel. Úgy nőtt fel, hogy a Lakersnek szurkolt, de mivel a Boston Celticsnél játszotta karrierje nagy részét, így az aranysárga-lilákhoz sosem igazolt volna - a Clippersszel kötött szerződés maradt így a legjobb lehetőség számára. Különleges érzés lesz számára a családja és a barátai előtt játszani.

Mint ismert, Joel Embiid jobb lábfejét másodjára is meg kell műteni, miután a csapat előbb június közepén bejelentette, hogy nem gyógyul úgy a lába, ahogyan azt tervezték, ezért abba kell hagynia az edzéseket, 10 nappal ezelőtt pedig az is napvilágot látott, hogy újra kés alá kell feküdnie. Bob Cooney (Philadephia Daily News) úgy tudja, hogy ugyanaz a csont tört el újra Embiid jobb lábfejében - nagyon nem jó előjel, hogy úgy tűnik, krónikus dologról lehet szó esetében.

Megvan Manu Ginobili új szerződése - ahogyan arra számítani lehetett a room exceptiont, azaz a sapka alatti csapatok MLE-jét kapta meg az argentin, így két évre 5.75 millió dollárt tehet zsebre, a második év játékosopciós.

A Denver Nuggets GM-je, Tim Connelly Marc J. Spearsszel (Yahoo Sports) beszélgetett Ty Lawson elcseréléséről. A szakvezető szerint mindent megpróbáltak, hogy segítsenek volt játékosuknak, és örül annak, hogy Lawson láthatóan kész a gyógyulás útjára lépni - elég komoly alkoholproblémái vannak. Connelly reményei szerint a játékmester tanulni fog ebből. Nincsenek garanciák az életben és néha mások véleményét is meg kell hallgatni. Nagyon várják már, hogy Emmanuel Mudiay-jal és Jameer Nelsonnal megkezdjék a jövőt, lapozzanak egyet és továbblépjenek a történtekről, még ha nem is kaptak Lawsonhoz mérhető értéket cserébe. Connelly elmondása szerint nem sok csapat érdeklődött az irányító iránt, a Houston pedig jó helyzetben volt. Ezzel a cserével a legjobbak közé léphettek, ezzel ők is tisztában vannak.

A Denverhez tartozik még három hír. Egyrészt Chris Dempsey (Denver Post) ligaforrásokra hivatkozta azt állítja, még a héten hosszabbít a Nuggets Danilo Gallinarival - részletekről egyelőre nem tudni még. Másrészt szintén Dempsey jelentette, hogy a coloradói alakulat megtartja Darrell Arthurt is. Harmadrészt pedig Javier Maestro (Encestando) információi szerint a Denver még mindig próbálja átcsábítani Európából Sergio Rodriguezt. A spanyol irányítónak szerződése van a Real Madriddal, de kivásárlási ára mindössze 2.2 millió dollár.

A korábban a Charlotte Hornetsnél megforduló Jeffery Taylortól egy időre elbúcsúzhatunk - pár napja még úgy volt, hogy a Maccabi Tel-Aviv játékosa lesz, ám az ő ajánlatukat visszautasította, most azonban Shams Charania (RealGM) forrásai szerint közel a megegyezéshez épp az előbb említett spanyol kirakatcsapattal, a Real Madriddal.

A végére pedig egy kis érdekesség: az Indiana Pacers a Hoosiers (Gene Hackman, Dennis Hopper) nevű film bemutatásának 30. évfordulója alkalmából ebben az idényben pár meccsen a Hickory-mezt fogja használni. Larry Bird elnök nyilatkozatában kiemelte, hogy ezzel Indiana kosárlabdatörténelme és a film sikere jobban reflektorfénybe kerül, és ezáltal egy különleges korszakra emlékezhetnek majd vissza.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus