Hírmorzsák 2015-07-22 (10:40)

Megvolt a játékosok által megszavazott díjak kiosztóünnepsége - az MVP Harden lett, Curry két elismerést is besöpört, de kapott trófeát Ray Allen és Iverson is. Folytatódott az odamondogatás Shaq és Pippen között. Január 14-én Magic-Raptors meccs lesz Londonban. Új szerződések (Cavs - Richard Jefferson, Pelicans - Perkins, Kings - Seth Curry, Hornets - Hansbrough). Wojnarowski további négy évre marad a Yahoo Sportsnál. Copeland közel a Buckshoz, de még a Spurs és a Thunder is képben van. Dudley sérvműtéten esett át, 3-4 hónap lesz felépülése. A Thundernél már együtt edzenek a játékosok. A Warriors GM-je olyan játékosokat akar, akik nemcsak nyerni szeretnek, de utálnak veszíteni.

Ma hajnalban megvolt a Players' Award díjkiosztó, azaz a játékosok szavazatai alapján ítéltek oda több trófeát is. Az MVP nem Stephen Curry, hanem a Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden lett - Curry ettől függetlenül két díjat is besöpört: őt a legnehezebb fogni a többiek szerint, illetve ő a legjobb a clutch szituációkban. Érdekesség, hogy az év embere Ray Allen lett, aki nem is játszott egész idényben, a "sportágat megváltoztató játékos" elismerést pedig Allen Iverson kapta. Íme a teljes lista:

MVP: James Harden, Houston Rockets
Legjobb védő: DeAndre Jordan, Los Angeles Clippers
Az év embere: Ray Allen
Aki ellen a legnehezebb védekezni: Stephen Curry, Golden State Warriors
A legjobb clutch játékos: Stephen Curry, Golden State Warriors
Az edző, akinek az irányítása alatt leginkább szeretnél játszani: Gregg Popovich, San Antonio Spurs
A sportágat megváltoztató játékos: Allen Iverson
Oscar Robertson "látnoki" díj: Chris Paul, PG, Los Angeles Clippers
A legerősebb hazai pálya: Oracle Arena (Golden State Warriors)
A játékos, akit titkon szeretnél, hogy a csapatodban játsszon: LeBron James, Cleveland Cavaliers

A Shaquille O'Neal és Scottie Pippen közti csörte folytatódott tegnap. Pippen facebookon úgy gondolta, lezárja a témát a hat gyűrűvel és azzal, hogy számára mindig egy dolog volt csak fontos, a győzelem, márpedig ebben volt néhányszor része Chicagóban. Shaq viszont nem akarta abbahagyni a dolgot, instagramon ment a válasz, hogy igen, hat gyűrűt nyert ugyan Michael Jordan a kiscsatárnak, de mindig is másodhegedűsként fognak tekinteni rá. Második volt Jordan és Shaq úgy gondolja, hogy most második lett Pippen mögötte is, és addig nincs vége, amíg ő nem mondja azt, hogy vége van.

Az MVP247 jelentette, hogy az NBA Global Games keretein belül 2016. január 14-én az Orlando Magic és a Toronto Raptors összecsapnak egymással Londonban.

Négy szerződést is kiosztottak tegnap este és ma hajnalban. Richard Jefferson még tegnap döntött úgy, hogy nem a Dallas Maverickshez ír alá, hanem a Cleveland Cavaliershez egy évre a minimumért - Mark Cuban megengedte mindenkinek, aki idén nyáron kötelezte el magát a Dallashoz, hogy újragondolja döntését. A nyári ligában brillírozó Seth Curryt végül nem a New Orleans Pelicans, hanem a Sacramento Kings kötötte le 2 évre 2 millió dollárért - mindkét idény teljesen garantált. A veterán center, Kendrick Perkins viszont a Pelicansnél folytatja egy 1 éves, veterán minimumról szóló megállapodással. A Charlotte Hornets pedig megegyezett Tyler Hansbrough-val - azt egyelőre nem tudni, milyen hosszú és milyen nagyságú szerződést kapott az erőcsatár.

A legmegbízhatóbb és leggyorsabb információkat szállító Adrian Wojnarowski a Yahoo Sportsnál marad, további négy évre írt alá jelenlegi munkaadójához - a hírek szerint a Sports Illustrated minden követ megmozgatott megszerzéséért, de a Yahoo Sports olyan anyagi feltételeket ajánlott neki, amire már nem akartak ráígérni. Wojnarowskinak egyébként a FoxSports1-nal is van egy megállapodása, ahol televíziós kommentátorként dolgozik.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Chris Copeland közel áll a megegyezéshez a Milwaukee Bucksszal - az áprilisban, egy New York-i szórakozóhely előtt megkéselt játékos a városban tartózkodik, de Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy még az Oklahoma City Thundernek és a San Antonio Spursnek is van esélye a megszerzésére.

A Buckstól a nyáron a Washington Wizardshoz cserélt Jared Dudley sérvműtéten esett át, 3-4 hónap múlva térhet vissza. A csapat azt nyilatkozta, hogy mikor megvolt a csere, tudták, hogy a kiscsatár fájdalmakkal együtt játszott az előző idényben, aztán a vizsgálatok után úgy döntöttek, jobb, ha kés alá fekszik. Dudley annyit mondott, hogy bár csalódott, hogy nem lehet ott új csapattársaival az edzőtábor kezdetén, ez a műtét segíteni fog neki abban, hogy a későbbiekben a tőle telhető legtöbbet tudja majd adni a pályán. Nagyon megköszönte a türelmet mindenkinek és olyan keményen fog dolgozni, ahogyan csak tud azért, hogy minél előbb visszatérhessen.

Bár messze vagyunk még az edzőtáborok kezdetétől - ez majd szeptemberben lesz esedékes -, az Oklahoma City Thundernél már önkéntes alapon összeszervezték a csapatot. Hétfőn Kevin Durant és Russell Westbrook tréningeztek együtt a UCLA campusán, ezt a kis dobálgatást az új vezetőedző, Billy Donovan is végignézte, majd tegnap csatlakozott hozzájuk a keret nagy része: Serge Ibaka, Nick Collison, Steven Adams, Anthony Morrow, Dion Waiters, Kyle Singler, D.J. Augustin, az újonc Cameron Payne, Monty Williams segédedző és a D-Ligás csapat, az Oklahoma City Blue vezetőedzője, Royal Ivey.

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers Zach Lowe-val (Grantland) beszélgetett arról, hogyan választja ki azokat a játékosokat, akikkel együtt szeretne dolgozni. A szakvezető elmondása szerint a szors meccsek utolsó 6 perceiben leginkább azokra koncentrál, akik a meccsek megnyeréséhez vezető védekezéseket csinálják, akik kiharcolnak 1-1 támadóhibát, megnyerik az 50-50 párharcokat. Olyan kosarasokat akar találni, akik nemcsak nyerni szeretnek, de nagyon utálnak veszíteni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus