Hírmorzsák 2015-07-23 (09:00)

Cuban szerint olyan volt a DeAndre Jordan-saga, mint egy kibékülős szex. Matt Barnes verekedni akar Ibakával. Prigioni (1 év, vet.min) a Clippersnél folytatja. Josh Smith a világosabb szerepkör miatt igazolt Doc Riversékhez. Big Baby iránt a Clippers és a Bucks érdeklődik. Baron Davis vissza akar térni az NBA-be. A divíziógyőztesek még a legjobb 8 között sem kapnak garantált helyet? Bill Simmons az HBO-nál folytatja. Brandon Armstrong most Hardent parodizálta (videó). A Lakers sajtótájékoztatóján Kobe úgy is főszerepbe került, hogy ott sem volt (videó). Kijöttek a következő szezon különleges mezei és a megváltoztatott designok.

Nem nagyon csitulnak a kedélyek a ligában. Egy pár napig Shaquille O'Neal és Scottie Pippen szórakoztatták a szurkolókat kissé óvodás odamondogatásukkal a másiknak, most pedig régi-új szereplők kerültek megint előtérbe. A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban például hiába nyilatkozta azt többször is, hogy túl van a DeAndre Jordan-sagán, nem úgy néz ki, hogy túl tudott lépni az ügyön. A tulaj ugyanis azt nyilatkozta Arash Markazinak (ESPN), hogy ez az egész történet olyan volt, mint a kibékülős szex - "mindig az a legjobb szex, de amint vége, ugyanaz az arc lesz előtted és ugyanazok lesznek a problémáitok".

A Memphis Grizzlies új kiscsatára, Matt Barnes egyik legfőbb "ellenségének", Serge Ibakának üzent a SportsNationön keresztül. Barnes szerint a kongói származású erőcsatár azt hiszi magáról, hogy ő a legkeményebb ember a Földön, de ez nem így van, és ha most ott lenne előtte, azonnal elkezdhetnének verekedni, mert egyszerűen nem kedveli. Barnes hozzátette, ő nem kezdeményezne, csak megvédené magát, mert a liga elmeszelné, ha ő ütne először.

Jimmer Fredette tegnap esti szerződtetése mellett volt még egy igazolás a hajnal folyamán: a Denver Nuggetstől nemrég kitett Pablo Prigioni a RealGM információi szerint megegyezett a Los Angeles Clippersszel, így ő Josh Smith után a második olyan kosaras, aki az előző idényt a Houston Rocketsnél fejezte be, a következőt pedig a Clippersnél fogja elkezdeni. Ben Bolch (Los Angeles Times) forrásai szerint egy évre a veterán minimumot kapja a veterán argentin. 

Ha már emlegettük Josh Smith-t, akkor folytassuk vele: a magasember Bill Oramnek (Orange County News) elmondta, hogy mikor az előző szezonban kitette keretéből a Detroit Pistons, már akkor is erősen gondolkodott azon, hogy a Clippershez igazol. Smith Melissa Rohlinnak (Los Angeles Times) azt is hozzátette, hogy jóval definiáltabb szerepe lesz új csapatában, mint volt a Houston Rocketsnél, ezért döntött a váltás mellett. A texasiaknál nagy dolgokat csináltak, de itt sokkal tisztább neki a kép, mit várnak tőle, és ezt tartotta a legfontosabb szempontnak.

És még mindig a Clippers: Broderick Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint ők és a Milwaukee Bucks érdeklődnek leginkább Glen Davis iránt, de egyelőre egyik fél sem jár közel a magasember szerződtetéséhez.

A ligában utoljára 2012-ben játszó Baron Davis a Sirius XM NBA Radiónak azt nyilatkozta, hogy idén megpróbál visszatérni - ezt már korábban is pletykálták róla, de állítólag most minden eddiginél nagyobb erőket mozgósít majd, hogy csapatot találjon magának. B-Diddy a 2012-es PO első körének negyedik meccsén szakította el az ACL és az MCL térdszalagját is jobb térdében, azóta csak a nyári meccsek alkalmával hallottunk róla - igaz, múltkor 44 pontot dobott a Drew Liga egyik mérkőzésén, de ez azért annyira nem mérvadó, hogy komolyabb következtetést lehessen belőle levonni.

Adam Silver, a liga komisszárja bejelentette, hogy ugyan bevezetve még nincs, de erősen megfontolnak egy olyan szabályváltoztatást, miszerint konferenciánként a legjobb 8 kerüljön be a rájátszásba, de a divíziógyőztesek nemhogy nem kapnának kiemelést a Top4-be, de garantált helyet sem a legjobb 8 között, csak a mérleg döntene. Silver elmondta, hogy soha nem fordult még elő, hogy egy divíziógyőztes ne került volna be a mérleggel is a PO-ba és az analitikusok szerint kevesebb mint 5% arra az esély, hogy ez a jövőben megtörténik. Egyrészt azért is hajlanak a változtatás felé, mert kicsi rá az esély, hogy ilyen elő fog fordulni, másrészt azért, mert ha mégis megtörténik, az a szurkolók szempontjából elég érdekes lenne, hiszen egy olyan csapat nem jutna be, akinek egyébként ott lenne a helye a mérlege alapján.

Ahogy tegnap reggel Adrian Wojnarowski, úgy nap közben Bill Simmons is "elkelt" - mint ismert, az ESPN májusban nem hosszabbította meg szerződését, most viszont megegyezett az HBO-val, ahol heti műsorral jelentkezik majd.

Brandon Armstrong Russell Westbrookot parodizálta nemrég, most pedig James Harden került terítékre:

Tegnap volt egy sajtótájékoztató, amelyen a Los Angeles Lakers három új játékosától, Roy Hibberttől, Brandon Basstől és Lou Williamstől kérdezték, hogy Kobe Bryant megkereste-e már őket, és ha igen, akkor mit mondott nekik. A válasz:

A végére pedig a jövő évi mezek, illetve változások, amelyek napvilágot láttak idő előtt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus