Hírmorzsák 2015-07-23 (20:15)

Aldridge szerint nagyon is jól kijöttek Lillarddel, nem az irányító, hanem maga miatt távozott a Blazerstől. Lawsonon néha lehetett érezni az alkoholszagot edzésen is. Ray Allen hű maradt a Jesus Shuttlesworth névhez. Stephen Jackson hivatalosan is visszavonult. LMA és a Knicks is úgy döntöttek a szabadügynökpiac közben, hogy semmi értelme találkozniuk. Adam Silver Becky Hammont dicsérte, kétsége sincs afelől, hogy lesz női vezetőedző a ligában. Teletovicnak volt ajánlata a Netstől és a Kingstől is. Salah Mejri iránt érdeklődik a Dallas. A Jazznek jövőre új logója lesz. Kuzmic QO-ját visszavonta a Warriors. Edzőtábor-szerződések: Hawks - Petteway, Lamar Patterson; Raptors - Toupane, Celtics - Levi Randolph.

A San Antonio Spurs új erőcsatára, LaMarcus Aldridge az ESPN Radio The Russillo Show műsorában elmondta, hogy egészen addig reális lehetőségként kezelte a Portland TrailBlazershez való visszatérését, amíg el nem kötelezte magát a Spurshöz. Aldridge arról is beszélt, hogy nem azért távozott az oregoniaktól, mert féltékeny volt Damian Lillardre. Az erőcsatár szerint nagyon is jól kijöttek egymással az idény során, szerinte mindketten sokat profitáltak a másik játékából.

A közöttük lévő feszült viszonyról szóló hírek tehát csak pletykák voltak, semmi köze nem volt az irányítónak ahhoz, hogy lelépett. Önmagáról szólt ez a döntése, közelebb került az otthonához, a családjához, többet láthatja őket és kellett neki a környezetváltozás is. Kilenc évet töltött Portlandben, volt része néhány újjáépülési folyamatban, úgyhogy itt volt az ideje, hogy kipróbáljon valami újat. Egyáltalán nem volt köze a váltásnak Lillardhöz vagy a csapathoz.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint egyébként Aldridge és a New York Knicks találkozóját végül egyik fél sem akarta, nem a játékos vagy a csapat, hanem mindkét fél döntött úgy, jobb, ha le sem ülnek beszélgetni. A probléma az volt, hogy LMA világosan kinyilvánította, nem akar centert játszani - Begley ligaforrásoktól úgy tudja, ez volt az a pillanat, amikor Phil Jackson úgy döntött, lemondja a meetinget a magasemberrel. A Knicks addigra már elbukta Greg Monroe-t, ezért DeAndre Jordanre és Robin Lopezre koncentráltak - utóbbit 4 évre 54 millió dollárért le is igazolták.

A liga komisszárja, Adam Silver nyilatkozott az nba.com-nak a nyári ligát megnyerő Spursről és a Las Vegas-i vezetőedzőjükről, Becky Hammonról. Silver elmondása szerint kétsége sincs afelől, hogy Hammon vagy egy másik nő egyszer vezetőedző lesz a ligában. A commish azt mondta, hogy ő sem érhetett volna el mostani pozíciójába, ha nem kapja meg a lehetőséget, hogy bizonyítsa, rátermett a feladatra, ezért nagyon büszke Hammonra és a játékosokra is, akik felismerték, mennyire jó edző és követték őt. Silver egyébként már segédedzővé kinevezésekor is dicsérte a Spurst a húzásért. A Summer League legértékesebb játékosának választott Kyle Anderson Sean Deveney-nek (Sporting News) azt mondta, hogy Hammon jó edző - mindenki ugyanúgy figyelt rá, mint bárki másra figyelt volna, hiszen ő volt az edzőjük.

És még mindig maradjunk a Spursnél: egykori játékosuk, a 2003-as bajnoki címben tevékenyen résztvevő Stephen Jackson instagramján bejelentette, hogy hivatalosan is visszavonult. Captain Jax a San Antonio mellett játszott a Pacersnél, a Netsnél, a Hawksnál, a Warriorsnél, a Bobcatsnél, a Bucksnál és a Clippersnél is - az előző idényben már nem lépett pályára.

A Phoenix Suns új erőcsatára, Mirza Teletovic a bosnyák médiának elmondta, hogy a Brooklyn Nets szerette volna megtartani, egy 2 éves szerződést ajánlottak neki, a Sacramento Kings pedig szintén egy ilyen konstrukciójú megállapodást akart vele kötni, ő azonban úgy érezte, hogy az arizonaiak keretébe illik a legjobban.

A Denver Nuggets elnöke, Josh Kroenke Marc J. Spearsszel (Yahoo Sports) beszélgetett Ty Lawsonról és elcseréléséről. Kroenke szerint az irányító mindig is olyan típus volt, aki szerette két végén égetni a gyertyát. Minden játékosuknak megadják a lehetőséget, hogy kiélje fiatalságát, nem fognak szigorúan ellenőrizni mindenkit - szeretnék, ha játékosaik képesek lennének maguktól megoldani a személyes dolgaikat. Kroenke szerint volt olyan sokszor, hogy Lawson jobb volt a többieknél, de évek óta voltak már problémái - akkor kezdődtek ezek, mikor a pályán sikeresek voltak -, edzésen érezni lehetett rajta az alkoholszagot, és innen tudták, hogy valószínűleg komolyabb problémái vannak, mint amiket megoszt másokkal.

Az Atlanta Hawks egy-egy edzőtábor szerződést kötött Lamar Pattersonnal és Terran Petteway-jel - mindkét kontraktus 2 éves, minimális részben garantált és a minimumról szól. A két játékosnak az alapszakasz előtt ki kell harcolnia a keretben maradást. A Toronto Raptors is megállapodott ma egy ilyen edzőtáborra szóló szerződésben - a kanadiak Axel Toupane-nal írtak alá, aki az előző idényben a francia alapszakasz-győztes SIG Strasbourgnál kosarazott és tagja volt a Raptors nyári ligás csapatának. Matt Zenitz (AL.com) értesülései szerint a Boston Celtics az Alabama egyetem korábbi kiválóságával, a dobóhátvéd Levi Randolph-fal állapodik meg egy edzőtáborszerződésben. 

A Golden State Warriors visszavonta QO-ját Ognjen Kuzmicról, így a bosnyák center szabadon igazolhat bárhova. Az Early Bird jogai még mindig a Warriorsnél vannak, így a csapat a sapka fölött is köthet vele szerződést, de tárgyalhat most már szabadon más együttesekkel is - az erősen kérdéses, mekkora iránta a kereslet.

Ha már centerek, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Sportando egyik újságírója szerint a Dallas Mavericks érdeklődik a tunéziai center, Salah Mejri iránt, a Sportando egy másik embere pedig úgy tudja, a középjátékosnak van is ajánlata az NBA-ből, ráadásul ő is szeretné a világ legjobb bajnokságában folytatni. A Real Madrid egyébként nemrég tudatta Mejrivel, hogy nem számolnak vele a továbbiakban - a mögöttünk hagyott idényben mindössze 9.2 percet töltött a parketten meccsenként, ezalatt 4.3 pontot és 2.1 pattanót átlagolt.

Andy Larsen (Salt Lake City Hoops) jelentette, hogy a Utah Jazz idén vagy jövő nyáron átdolgozza a címerét - leghamarabb a következő nyáron lépnek életbe a változások. A Jazz hangjegyes logo lesz az első számú, de azon is változtatni kell, mert nincs benne a "Utah" szó, márpedig a liga jelenlegi szabályzata alapján a teljes csapatnévnek szerepelni kell, de lesz a csapatnak egy teljesen új második számú logója is.

A végére pedig Ray Allen, aki John Caliparival fotózkodott, és Jesus Shuttlesworth nem hazudtolta meg "He Got Game"-ben viselt nevét:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus