Hírmorzsák 2015-07-24 (08:45)

Pierce még egyszer utoljára bajnokesélyesnél akart játszani, Los Angelesben akarja befejezni karrierjét, ezért igazolt a Clippershez. Stephenson szerint a sérülések miatt nem lett jó előző szezonja és azért, mert túlságosan hasonló volt a stílusuk Kemba Walkerrel. Okafor azt akarja, hogy köré építsék fel a Sixerst, Canaan szerint a center mellett sokkal könnyebb lesz a játék a többieknek is. Haywood szerződését most már TPE-re akarja váltani a Cavs. Cserélt a Cleveland és az Indiana. Szerződések: Bucks - Copeland, Mavs - NDour, Cavs - James Jones, Pacers - Christmas, Real Madrid - Jeffery Taylor. A Suns Justin Hamiltont akarja leigazolni.

A Los Angeles Clippers új kiscsatára, Paul Pierce Jorge Castillónak (Washington Post) elmondta, hogy azért választotta Doc Riverséket, mert szeretett volna megint bajnokesélyes gárdánál játszani és szeretné Los Angelesben befejezni pályafutását. Pierce azt mondta, karrierje már lefelé szálló ágban van, látja a fényt az alagút végén, de akart még egy esélyt arra, hogy bajnok lehessen. Szerinte nagyon jól illik majd a csapatba. Tapasztalt játékos, egy újabb hangadó lehet az öltözőben és bármilyen szerepet el tud látni, amit rábíznak. Ha nem gondolná úgy, hogy a Clippers esélyes a végső győzelemre, akkor hiába térhetett volna haza, nem így döntött volna.

Új csapattársa, a Clippershez szintén idén nyáron kerülő Lance Stephenson Jared Zwerlingnek (Bleacher Report) azt nyilatkozta, hogy azért nem ment neki a játék a Charlotte Hornetsnél, mert egyszerűen nem illettek össze Kemba Walkerrel. Stephenson úgy érzi, Walker ugyanolyan játékos, mint ő, csak kisebb változatban - labdadomináns irányító -, a tempói meg nem estek be, úgyhogy nagyon nehéz szezon volt ez számára. Volt lábujj- és ágyéksérülése is. Szerinte rosszabb volt ez az idénye, mint amikor újonc volt és nem játszott egyáltalán. Mentálisan teljesen padlóra került, mert mindent megpróbált, hogy segítsen a csapaton, de semmi nem jött össze.

A Philadelphia Sixers új centere, Jahlil Okafor Alex Kennedynek elmondta, hogy egyértelműen a gárda meghatározó embere akar lenni, olyan játékos, aki köré építik az egész keretet. Ilyen szerepben játszott a korábbiakban is, ehhez szokott hozzá, ezért dolgozott olyan sokat. Az együttes egyik irányítója, Isaiah Canaan annyit mondott Okaforról, hogy nagyon várja már, milyen új lehetőségeket nyit meg nekik a center.

A játékmester szerint kitűnő játékos Okafor, a festékben a pontszerzés és a passzolás is nagyon megy neki, és ha egy magasembernek mindkettő erőssége, akkor nagy figyelmet igényel a védelmektől, így a többiek számára megkönnyíti a játékot. Canaan hozzátette, hogy az irányító mellett a magasember a legfontosabb egy csapatban. Okaforral, Joel Embiiddel - ha remélhetőleg vissza tud térni teljesen egészségesen a következő idényben -, és még további játékosok megszerzésével szerinte nagyon is jók lesznek, sok nagyszerű kosaras lesz a keretükben.

Már tegnap este beszámoltunk két eseményről. Egyrészt Chris Copeland megegyezett a Milwaukee Bucksszal, a részleteket ezen a linken megtaláljátok. Másrészt szintén külön is volt arról szó, hogy az Indiana Pacers és a Cleveland Cavaliers cseréltek, az idei draft 36. választottja, Rakeem Christmas a Pacersnél folytatja pályafutását. Az erőcsatárt már le is igazolta az Indiana hajnalban, 4 évre 4.5 millió dollárt kap összesen, az első két év pedig teljesen garantált, így most már biztos, hogy elkezdi NBA karrierjét Christmas - a Clevelandnél ez erősen kérdéses lett volna.

További igazolások. A Dallas Mavericks a nyári ligában a New York Knicksnél játszó, ott az egyik mérkőzésen 23 pontot szóró Maurice Ndourral kötött részlegesen garantált szerződést - nagyobb részt garantáltak neki a texasiak, mint a Knicks, ezért döntött végül mellettük. Biztossá vált, hogy Jeffery Taylor (egy időre) elhagyja a ligát, miután egy évre 900.000 dollárért az Euroliga címvédőjéhez, a Real Madridhoz igazolt. Brian Windhorst (ESPN) pedig úgy tudja, hogy a héten a Cleveland Cavaliersszel megállapodó James Jones egy évre 1.45 millió dollárt kap az ohióiaktól.

Ha már többször szóba került a Cavs, akkor folytassuk velük. Az előbb említett Windhorst értesülései szerint nagyon kicsi az érdeklődés Brendan Haywood iránt - mint ismert, a center 10.5 millió dolláros szerződése augusztus 1. előtt nem válik garantálttá, így egy csapat azonnal spórolni tudna vele, de úgy néz ki, nem nagyon akarja senki kihasználni ezt. Windhorst forrásai szerint a Cleveland most arra koncentrál, hogy egy 10.5 milliós TPE-t csináljon Haywoodból - ezzel ugyanúgy spórolást tudnának felajánlani más csapatnak, de egy naptári évig felhasználhatnák, míg a center már csak egy hétig "hasznos". Már csak a Blazers és a Sixers tudja átvenni ellenérték nélkül a középjátékos szerződését, úgyhogy a lehetőségek eléggé behatároltak.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint a Phoenix Suns hamarosan egy 2 éves, részlegesen garantált kontraktust ajánl majd Justin Hamiltonnak. A center azután lett teljesen szabadon igazolható, hogy a Minnesota Timberwolves a múlt hónapban nem adta meg neki az 1.15 millió dolláros QO-t. A múlt héten már arról szóltak a hírek, hogy közel áll a megegyezéshez a spanyol első osztályban szereplő Valenciával, de egyelőre még nem írt alá a hispánokhoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus