Hírmorzsák 2015-07-25 (20:45)

Josh Smith szerint családjának nehéz éve lesz anyagilag. Dalembert egy évre a Mavsnél. Whiteside egyelőre csak az idei szezonra koncentrál, nem foglalkozik a jövő nyárral. JR Smith hamarosan találkozik a Cavsszel, kölcsönös az érdeklődés. Melo ott lesz a Team USA-nél. James Jones hivatalosan is marad  Cavsnél. A Blazers szerződést adott Cliff Alexandernek és Phil Pressey-nek. Új igazolások: Knicks (Atkins, Saunders), Mavericks (Jenkins, Famous), Pacers (Robinson III). 

 

A Los Angeles Clippers új magasembere, Josh Smith az Orlando Sentinelnek nyilatkozott sanyarú anyagi helyzetéről - mint ismert, 1.5 millió dollárért írt alá Doc Riversékhez, plusz 5.4 millió dollárt kap fixen a Detroit Pistonstól, így ebben az idényben "csak" 6.9 millió dollárt fog keresni. Smith elővette a "Latrell Spreewell ütőkártyát", mivel elmondta, van egy családja, akiket etetnie kell. Kicsit nehezebb lesz a dolguk idén, de megpróbálja majd valahogy túlélni a nehéz időket.

Hassan Whiteside, a Miami Heat előző szezonban berobbant centere Ira Windermannak nyilatkozott és azt mondta, hogy csak az idei idényre koncentrál, egyáltalán nem foglalkozik még 2016 nyarával, amikor is szabadügynök lesz. A középjátékos szerint nem érdeklik a számok, vagy hogy mekkora szerződést kaphat egy év múlva, egyelőre azt várja, hogy ebben a Heatben kosárlabdázhasson még egy évet.

Sam Dalembert egy évre, a veteránminimumért aláírt a Dallas Maverickshez. A csapat nyilvánvaló centergondokkal küzd DeAndre Jordan lépését követően, Zaza Pachulia mellé egy újabb vészmegoldást találtak, azonban Dalembert játszott már Dallasban, vele kicsit sem vesznek zsákbamacskát. 

Bud Shaw (Northeast Ohio Media Group) információi szerint most már kölcsönös az érdeklődés JR Smith és a Cleveland Cavaliers között - mindkét fél úgy látja, hogy a másik a legjobb megoldás. Smith 6,4 milliós szerződésből lépett ki idén nyáron a jobb ajánlat reményében, de úgy fest, hogy ennél többet senki nem akart neki kifizetni, ugyanakkor a Cavs számára továbbra is ideális opció lehet a padról. A hírek szerint hamarosan találkozik egymással a két fél.

Ha már Cavs: James Jones hivatalosan is marad a csapat játékosa, miután ezt David Griffin GM megerősítette a Cleveland Clinic Courts számára, de a szerződés részletei egyelőre nem nyilvánosak. A veterán triplavető tavaly LeBron Jamesszel érkezett a csapathoz Miamiból és szúk 12 percet tölthetett parketten - ez alatt a vonalon túlról 36%-kal tüzelt. 

A Portland Trail Blazers leigazolta Cliff AlexandertAlexander nem kelt el a drafton, miután a Kansasnél a szegycsontja és háta is megsérült, majd a Lakers workoutján a jobb térdével is problémák adódtak. Alexander a nyári ligát a Brooklyn Netsnél töltötte, ahol 22,8 perc alatt 7,5 pontot, valamint 6,4 lepattanót átlagolt 11 találkozón. A Blazers rajta kívül szerződést adott az előző két idényt a Boston Celticsnél töltő Phil Pressey-nek - a játékos a Keltáknál nagyjából három pontot és három gólpasszt átlagolt ez idő alatt. 

Wesley Saunders részlegesen garantált szerződést kötött a New York Knicksszel. A hátvédet nem választották ki az idei drafton, a nyári ligában a Utah Jazznél szerepelt, ahol 2,8 pontot, 2,7 lepattanót és 2,2 gólpasszt átlagolt - egyébként a Harvard egyetemről érkezett, ahol 16,6 pont mellett 6,1 lepattanó és 4,3 gólpassz került a neve mellé utolsó idényében. Nem csak Saunders, de Darion Atkins is hasonló szerződést kapott a Knickstől, ő Lou Amundsonnal és Lance Thomasszal harcolhat a keretbe kerülésért. 

Glenn Robinson III hároméves szerződést írt alá az Indiana Pacers csapatával. A 21 éves játékos újoncként a Minnesotánál nem váltotta meg a világot, sokat elárul róla, hogy a Philadelphia sem akarta megtartani, így lett korlátlan szabadügynök - ehhez képest a hároméves szerződés Indianában kifejezetten jól hangzik számára. 

A Dallas Mavericks is építi keretét, Dalembert előtt leigazolták John Jenkinst és Jarrid Famoust. Jenkins az előző három idényt Atlantában töltötte és különösen 37,5%-os triplamutatója számít előnyének, Famous pedig az idei nyári ligát Las Vegasban a Wizardsnál töltötte, ahol öt mérkőzésen 10,2 pontot, valamint 6,8 lepattanót átlagolt. További hír a texasiakkal kapcsolatban, hogy egy többéves, részlegesen garantált szerződést adtak a draftolatlan újonc Brandon Ashley-nek is, aki a Hawks nyári ligás csapatában 10,9 pontot és 5,3 lepattanót átlagolt idén. 

A New York Post információi szerint a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony ott lesz a Team USA idei mintáborában, amelyet augusztus 11. és 13. között rendeznek majd a UNLV campusán. A forrás szerint nem lesz teljesértékű Melo, hiszen még mindig rehabon van februári térdműtétje után, de Jerry Colangelo, a csapat vezérigazgatója mindenkit biztatott, hogy legyen ott, akkor is, ha nem tud részt venni a tréningeken.

Ezért lesz jelen például Paul George, Kevin Durant, Kyrie Irving és Kevin Love is, függetlenül attól, mennyire lesznek játékképesek. Colangelo egyébként elmondta, hogy kötelező mindenkinek jelenleg elmenni erre a "találkozóra", aki ott akar lenni a 2016-os riói olimpián. Marc Stein (ESPN) jelentette még nagyjából másfél hete, hogy a korábbi válogatottak mellett meghívást kapott Mike Conley, Jimmy Butler, Draymond Green, Harrison Barnes, Tobias Harris és Trey Burke is erre a minicampre.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus