Hírmorzsák 2015-07-26 (10:00)

DeAndre Jordan megérti, hogy haragszanak rá az emberek de szerinte idővel mindenki túllép majd ezen. Peja Sztojakovics visszatérhet a Kingshez. Beasley megküzdhet egy helyért a Heatnél, Haslem viszont nem akar visszavonulni, 3-4 évet is érez még magában. Asik valószínűleg kihagyja az Eb-t, de a Pelicans edzőtáborában ott lesz. Steve Clifford szerint Troy Danielsnek fizikálisan erősebbé kell válnia. A Suns sötét ló lehet a playoffba jutá szempontjából. A Denver visszaigazolta Bartont, Mudiay is aláírta szerződését, vele kapcsolatban nem akar siettetni semmit a csapat. Ronny Turiaf vissza akar térni az NBA-be.

DeAndre Jordan Dan Woike-nak azt nyilatkozta, hogy tudja, időbe fog telni, amíg az idei nyári döntése elhomályosul. A center szerint ő nagyon is megérti, hogy miért haragszik rá mindenki Dallasban, ő sem tud még ezen túllépni, de úgy gondolja, hogy idővel mindenki elfogadja majd a helyzetet. Texasban ő most az állami ellensége lett, az emberek úgy tekintenek rá, mint ha egy komoly bűntényt követett volna el, de úgy gondolja, hogy idővel ez változni fog. Jordan azt is hozzátette, hogy végül azért maradt a Clippersnél, mert egy NBA-csapatnál szeretné tölteni a karrierjét.

Hátfájdalmai miatt valószínűleg kihagyja a szeptemberi Európa-bajnokságot Ömer Asik, a New Orleans Pelicans török centere. A hírek szerint azonban ez a sérülés nem veszélyezteti a szezonját, a Pelicans edzőtáborában ott tud lenni, ami nyilvánvalóan csapata számára fontosabb, mint az Eb - főleg úgy, hogy a center nem rég írta alá öt éves, 88 millió dolláros szerződését. 

Cody Taylor (Basketball Insiders) szerint a Phoenix Suns a nyári lépései után sötét lónak számít a playoffba jutás szempontjából. Taylor szerint jól erősített a csapat, Tyson Chander személyében egy, a festékben jól védekező és vezérnek számító centert igazolt a Suns, ugyanakkor kitakarították a ballasztot Marcus Morris, Reggie Bullock és Danny Granger Detroitba postázásával - így egyrészt van 8 millió dollárnyi helyük a sapka alatt, valamint TJ Warrennek és Archie Goodwinnak jóval több játékidő jut majd.

Marc Stein (ESPN) szerint Vlade Divac megkereste korábbi csapattársát, Peja Sztojakovicsot, hogy térjen vissza a Sacramento Kingshez - az elképzelés szerint Divac segítője lenne. Divac azt mondta, hogy a nyári liga alatt beszéltek és valóban megkérte erre Sztojakovicsot, de azt is hozzátette, hogy a választ talán szeptemberben már tudni fogják. Nem Peja az egyetlen, akit Divac vissza akar hozni a franchise-hoz, Sam Amick (USA Today) szerint másik korábbi csapattársának, Bobby Jacksonnak is szerepet kíván adni.

Ugorjunk át a keleti partra, méghozz Miamiba: Ira Winderman (Sun Sentinel) Michael Beasley kaphat még egy esélyt a floridai együttesnél, ha nem garantált szerződéssel érkezik az edzőtáborba és ott bizonyít. Winderman szerint Zoran Dragic rosterhelye biztos, a minimális pénzét nagyobb potenciált biztosító Josh Richardson szintén jó esélyekkel indul, úgyhogy nem lesz könnyű dolga Beasley-nek. Szintén a Heathez kapcsolódik, hogy Udonis Haslemnek esze ágában sincs visszavonulni, a 35 éves erőcsatár szerint akár 3-4 szezon is benne van még attól függően, hogy edzője hogyan és mennyit használja. Haslem tavaly 1000 perc alatt játszott összesen, igaz, a csapatot sújtó komoly sérüléshullám miatt többször volt kezdő, sőt, egyetlen elérhető magasember is. Nem olcsó egyébként, hiszen 2,9 milliós garantált szerződése van, de ha Chris Andersent elcseréli a Miami, mindenképpen szükségük lesz rá.

Steve Clifford, a Charlotte Hornets vezetőedzője egyik játékosáról, Troy Danielsről beszélt. A 24 éves Daniels remek dobókészsége senki számára nem kérdés, de Clifford szerint muszáj lesz mást is mutatnia, ő azt szeretné látni, hogy erősödik, felpakol magára néhány kiló izmot, mert szerinte a hátvéd NBA-karrierjében ez lehet a kulcs. Dobni tud bárhonnan, a játék ritmusát is érzi, de fizikálisan erősebbé kell válnia, hogy a pálya mindkét felén igazán hasznos játékos váljon belőle.

Emmanuel Mudiay aláírta szerződését a Denver Nuggets csapatánál - az 1/7-es választott a következő négy évben körülbelül 14 millió dollárt tehet majd zsebre. Tim Connelly GM az nyilatkozta róla a Denver Postnak, hogy nem akarnak túl sok terhet tenni az irányítóra, az NBA-re való átállásnak fokozatosnak kell lennie és Jameer Nelson mentorálásával minden bizonnyal ki is fog jönni Mudiay-ből, ami benne van - a 19 éves játékos tavaly Kínában játszott, valószínűleg ezért nem kelt el a top ötben.

Ha már Nuggets, a csapat Chris Haynes forrásai szerint visszaigazolta Will Bartont, aki három év alatt nagyjából tíz millió dollárt kereshet. Bartonnak nem jutott sok idő 2012 óta a Portlandnél, de a tavalyi deadline előtt elkerült Denverbe, ahol 11 pontot, 4,6 lepattanót és 3,8 gólpasszt átlagolt 28 mérkőzés alatt.

Ronny Turiaf szeretne visszatérni az NBA-be - a francia magasember az előző idényt sérülés miatt kihagyta, de még nem akar visszavonulni. A L'Equipe-nek nyilatkozva elmondta, hogy gyerekként az volt az álma, hogy az Egyesült Államokban éljen, most már tíz éve része az NBA-ben és szeretné innen folytatni. A mindig szívvel-lélekkel küzdő magasember eddig karrierje során 4,7 pontot, valamint 3,7 lepattanót átlagolt a ligában.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus