Hírmorzsák 2015-07-28 (10:00)

Bryant nemcsak hármas, hanem négyes poszton is fog játszani. Phil Jackson szerint sokszor érezte Kobe gyűlöletét, JR Smith-t csak a saját dobásai érdekelték, Shumpert pedig egyet előre, kettőt hátralépett folyamatosan. Byron Scott szerint jobb, ha Bryant nem sokszor játszik hátvéd pozícióban, jobban lehet kímélni a lábait. JR Smith nem lesz a Lakers játékosa. Az idény végén visszavonul az aranysárga-lilák legendás erőnléti edzője. James Ennis szerződése az alapszakasz első napján teljesen garantált lesz. Josh Richardsonnal hamarosan szerződést köt a Heat. A Hornets leigazolta Elliot Williamst.

A Los Angeles Lakers erőnléti edzője, Gary Vitti a Los Angeles Timesnak adott nyilatkozatában elmesélte, hogy beszélt nemrég Kobe Bryanttel a fiatalokról. Vitti Jordan Clarksonról annyit mondott, hogy hihetetlenül gyors és atletikus, nagyszerű formában van. D'Angelo Russellről úgy gondolja a tréner, hogy sztár lesz, mert a nagyon nehéz dolgok is nagyon könnyed mozdulatoknak tűnnek, ha nála van a labda. Bryant ekkor rákérdezett, hogy akkor ki fog hármast játszani, mire Vitti annyit felelt, hogy "te", erre viszont azonnal rávágta Kobe, hogy szerinte képes lesz ellátni a feladatot.

Az LA Times egyébként úgy tudja, hogy Vitti a szezon végén visszavonul. Az erőnléti edző intézménynek számít már a csapatnál, hiszen 1984 óta, tehát 31 éve dolgozik a franchise-nál.

Ha még csak kiscsatárt játszana Bryant, az hagyján, de mivel a hátvédpercek nagy részét Russell, Clarkson és Lou Williams kapják majd, így David Aldridge (nba.com) értesülései szerint Kobe a hármas poszton kívül néha négyesben is fog játszani. A gárda vezetőedzője, Byron Scott azt mondta Aldridge-nak, hogy ha nem szereznek még egy hátvédet, Kobe fog játszani valószínűleg kettesben is, de jelen állás szerint kiscsatárként nagyobb szerepe lesz. Scott úgy gondolja, hogy az jobb mindenkinek, ha nem kell Bryantnek a teljes pályát bejátszani.

Ha a festék tetején, postban meg tudja kapni a labdákat, az bőven elég és nagyon hatékony lehet számukra. Ha tudják kímélni a lábait is ezzel, ha nem neki kell állandóan a labdafelhozatallal is bajlódnia, az a legjobb forgatókönyv szempontjukból. Scott hozzátette, hogy bizonyos csapatok és bizonyos játékosok ellen lesz csak négyes Bryant, de tudja, hogy ha azt mondja sztárjának, hogy most XY ellen kell játszani, bárki is legyen az illető, fel fogja venni a kesztyűt Kobe.

A Lakers volt vezetőedzője, a New York Knicks jelenlegi elnöke, Phil Jackson Charlie Rosennel (ESPN) beszélgetett. Jackson elmondása szerint elég sűrűn érezte Bryant részéről a gyűlöletet. Biztos abban, hogy Kobe-nak nagyon nem tetszett a "The Last Season" című könyve, amelyben azt írta, hogy a dobóhátvéd kezelhetetlen edzői szemmel nézve. Nagyon sokszor voltak vitáik, mert a kosaras több szabadságot akart, míg ő azt akarta, hogy Bryant fegyelmezettebb legyen. Azt is hozzátette, hogy ez a nézetkülönbség teljesen normális egy edző és egy játékos között, legyen bármilyen szintű vetélkedésről is szó.

Még mindig a Lakershez tartozik, hogy a hétvégén felmerült pár pletyka, miszerint JR Smith is az aranysárga-lilák játékosa lesz, Mark Medina (Los Angeles Daily News) azonban cáfolta ezeket a híreszteléseket, Smith nem igazol a Lakershez, továbbra is tárgyalásban áll viszont a Cleveland Cavaliersszel.

Térjünk vissza kicsit Phil Jackson interjújára, ahol Smith és Iman Shumpert is előkerültek. Az edzőlegenda Rosennek elmondta, hogy Smith-t inkább az érdekelte, hogy a saját dobásai meglegyenek, meg sem akart próbálni beilleszkedni a Triangle-be. Volt egy játékosopciója is, amelyet ha lehív, akkor csökkentek volna az igazolási lehetőségeik, ezért cserélték el. Shumpertről annyit mondott, hogy főleg a sérülései miatt állandóan egyet előrelépett, de ezt követően kettőt hátra, plusz az ő cap holdja is nagyban megkötötte volna a nyári lehetőségeiket.

A Miami Heathez tartozik, hogy James Ennis szerződése az alapszakasz első napján válik teljesen garantálttá, erről egyezett meg a két fél tegnap. Eredetileg a kiscsatár szerződése 50%-ban garantált lenne augusztus 1-jén, de ez a határidő nem lesz benne az új megállapodásban már. Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a közeljövőben szerződést adnak az idei draft 40. helyén kiválasztott Josh Richardsonnak, aki jó teljesítményt nyújtott a nyári ligában. Ira Winderman (Sun-Sentinel) úgy tudja, hogy többéves, részlegesen garantált kontraktust kap a dobóhátvéd a csapattól.

A végére pedig a Charlotte Hornets, akik edzőtáborszerződést kötöttek Elliot Williamsszel - az egykori első körös kosaras, aki folyamatos sérülései miatt nem tudta befutni a neki gondolt pályát, az előző idényben már volt a Hornets játékosa 10 napig, de Mo Williams leigazolása miatt nem tartották meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus