Hírmorzsák 2015-07-29 (10:30)

Shaq nem bír leállni: szerinte Pippen a folyó, ő a híd - mindig a Bulls kiscsatára fölött fog állni. Bird még mindig minden idők egyik, ha nem a legjobb shooterének tartja magát, Jordan viszont kicsinálná 1-1-ben. Hibbert nagyon tiszteli Birdöt, semmi rosszat nem tud róla és a Pacersről sem mondani. A Heat mellett a Hornets is visszautasította a Celtics 4 első körös ajánlatát, de ők Kaminsky miatt mondtak le a négy pickről. Nic Batum szívesen játszana jövő nyártól Torontóban? A Charlotte (még) nem aggódik. Josh Richardsont (3 év, 2.5 millió) leigazolta a Heat. Steve Kerr hátát műteni kell. 

Shaquille O'Neal nem tudja abbahagyni a Scottie Pippennel vívott szájkaratét, a "The Big Podcast with Shaq" hanganyagban mondta most el véleményét. Shaq szerint az eredeti képet nem ő, hanem egy kisfiú csinálta. Azon rajta volt az öt legjobb játékos a Lakersből és a Bullsból, ő meg annyit mondott, hogy legalább 50-nel vernék a Chicagót és tartja is véleményét. De nem csinált belőle személyes ügyet, nem "hívta ki a hóra" egyenként a Bulls-játékosait, csak annyit mondott, legalább 50-nel nyernének. Shaq szerint viszont a válasz, amelyben konkrétan neki üzent Pippen, már túllépett egy határt, az @Shaq megszólítással személyes lett a dolog, márpedig ő nem hagyja, hogy ilyen jött-ment emberek leszólják.

Nagyszerű játékos volt Pippen, de ő a híd, a Bulls egykori kiscsatára pedig a folyó: Pippen mindig alatta lesz. Megpróbál majd minden adandó alkalommal az ő szintjére kerülni Pippen, de a folyó sosem lesz a híd fölött, így Scottie Pippen nem beszélhet tiszteletlenül vele. Azzal, hogy kirakta a facebookra az @Shaq megszólítást, személyessé tette a dolgot, és úgy kérkedett a hat gyűrűvel Shaq szerint, mintha ő tehetett volna arról, hogy ennyi bajnoki címet nyertek, márpedig O'Neal szerint ez nem így van. Azt is hozzátette Shaq, hogy nehogy elővegye az akkori feljegyzéseket, mert Pippen rajta sem lenne ezeken, az egész Michael Jordanről szólna.

A Celtics legendája, Larry Bird a Dan Patrick Show vendége volt, ahol végigvettek pár kitűnő dobót a jelenből és a múltból is, Bird azonban hozzátette, érzése szerint még mindig ott van az ő neve is, mikor minden idők legjobb shooteréről beszélünk. Előkerült az előbb emlegetett Michael Jordan neve is. Minden idők legjobbja nemrég azt mondta, megverné 1-1-ben saját csapatának, a Charlotte Hornetsnek a játékosait, amin Bird csak nevetett, azt azonban hozzátette, hogy őt biztosan nagyon csúnyán megverné Jordan. 20 kilóval nehezebb, mint játékospályafutása során, teljesen le van épülve, nem figyelt oda magára annyira, mint anno. Még mindig nagyot küzdene, de régen nemcsak a küzdése miatt volt olyan jó.

A Pacerstől idény nyáron a Los Angeles Lakershez cserélt Roy Hibbert nagy tisztelettel beszélt Birdről. Elmondása szerint mindig is egyenes volt vele szemben a legenda, megmondta neki előre, hogy nem biztos, hogy elég játékperce lesz a következő szezonban, mert más irányba akarnak indulni. Mindig is azt mondta, hogy Bird megváltoztatta az életét. 2009-ben ő is ott volt annál a telefonbeszélgetésnél a draft előtt, amelynél a Pacers elnöke megígérte ügynökének, hogy ha a 17. helyen még bent lesz, kiválasztják, ez pedig nagyon sokat jelentett neki. Tudja, hogy az NBA arról szól, hogy ki mit tett a másikért a közelmúltban, de sosem tudna semmi rosszat mondani sem Birdről, sem a Pacersről.

Zach Lowe (Grantland) cikkében jelent meg, hogy a Boston Celtics nemcsak a Miami Heatnek, hanem a Charlotte Hornetsnek is ajánlott négy első körös draftjogot a saját első körös pickjükért, ami esetükben az 1/9 volt. Mint ismert, a Celtics Justise Winslow-t akarta kihúzni, ahogy a Heat is, így az nem volt annyira meglepő, hogy a floridaiak visszautasították őket.

A Hornets azonban Frank Kaminsky mellett már letette a voksát, ezért nem fogadták el az idei 1/16-ot, az idei 1/15-öt (az Atlantával már lebeszélt cseréje volt a Bostonnak erre az esetre), valamelyik nem védett Brooklyn első köröst, illetve vagy a Memphis vagy a Minnesota első körösét. A hírek szerint több vezetőségi tag is meg akarta lépni a tranzakciót, de Jordan Kaminskyt többre tartotta, mint a nem lotterybe szóló első körösöket. Rich Cho GM annyit mondott Lowe-nak, hogy ha annyira egyértelmű lett volna a csere a részükről, a Boston nem akarta volna meghúzni.

Szintén a Hornetshez és Lowe-hoz tartozik, hogy információi szerint Nicolas Batum nagyon is szeretne jövő nyártól a Toronto Raptorsnél játszani - mint ismert, a francia kiscsatár korlátozások nélkül igazolhat bárhova, a kanadai város pedig állítólag nagyon tetszik neki, mert multikulturális. A már említett Cho és segédje, Chad Buchanan ismerik Batumot a Portland TrailBlazersnél töltött időkből, ezért a gárda alelnöke, Curtis Polk azt nyilatkozta, hogy nyugodtak. Cho annyit tett ehhez hozzá, hogy az elmúlt években többször is bizonyosságot nyert, a játékosok szeretnek Charlotte-ban játszani, a szabadügynökök szívesen mennek hozzájuk. 

A Miami Heat ma hajnalban leigazolta Josh Richardsont - az idei draft 40. helyén húzott hátvéd 3 évre 2.5 millió dollárt kap majd, az első éve teljesen, a második részlegesen garantált. Richardson mindkét hátvédposzton játszott a nyári ligában, ahol az orlandói és a Las Vegas-i tornákon 10 meccsen 11.8 pontot, 2.8 pattanót, 1.7 szerzett labdát és 1.6 gólpasszt átlagolt. A Heat úgy érzi, hogy a játékos azonnal jó lehet védekezésben, ezért kötöttek vele az első évre garantált kontraktust.

A bajnok Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr hátát megműtik. A tréner egy olyan golftornára volt hivatalos, amelyen hírességek mérkőznek meg egymással, de képtelen volt játszani, mert beállt a háta. Kerr azt mondta, hogy az egész nyár folyamán rehabon lesz majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus