Hírmorzsák 2015-07-29 (21:00)

Anthony Davisnek tetszett Gentry kinevezése. A New York megpróbált a Clippers nyomdokaiba lépni. Boozert a Knicks, a Rockets és a Mavs is szeretné leigazolni. Seraphin iránt a Knicks, a Lakers és a Wizards is érdeklődik. Prohorov úgy érzi, nagyon jó off-szezont zárt a Nets, de "nyárértékelőjében" Deron Williamsről egy szót sem szólt. Napiert egyszerűen nem tartotta elég jónak a Heat, és bíznak Tyler Johnsonban és Josh Richardsonban. Morelandet kitette a Kings. Cousins egyik kedvenc csapattársa Reggie Evans volt. Richaun Holmes szerződést kötött a Sixersszel. A Bucks új arénájához már csak a kormányzó aláírása szükséges. Cole a 3 milliós QO-ért marad a Pelicansnél?

A nagydöntőben már lehetett tudni, hogy a Golden State Warriors segédedzője, Alvin Gentry a New Orleans Pelicans új vezetőedzője lesz. A végső győzelem után a Larry O'Brien trófeával a kezében a TV-kamerába azt mondta Gentry, hogy az ő és Anthony Davis által alkotott duó jövőjében is ott lesz ez a díj. Davis John Reidnek (The Times Picayune) elárulta, nagyon tetszett neki, hogy ennyire magabiztos volt Gentry anno, nagyon is támogatta a kinevezését, és kíváncsi arra, hogyan tud majd együtt dolgozni a szakmai stáb, amelyben az új segédedzők mellett régiek is vannak.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks érdeklődik Carlos Boozer iránt, igaz, nem túl nagy vehemenciával. Phil Jackson elnök szeretne még egy magasembert igazolni. Michael Scotto (Sheridan Hoops) jelentette tegnap, hogy Boozert szeretné megszerezni a Houston Rockets és a Dallas Mavericks is.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Berman információi szerint megpróbáltak még Maurice Ndourral azután is egyezkedni, hogy a kosaras elkötelezte magát szóban a Dallas Maverickshez. A texasiak többet adtak neki, mint a 600.000 dolláros minimum, ráadásul teljesen garantált volt szerződése az első évben, a másodikban pedig részlegesen garantált. Ehhez képest a New York-i ajánlatban mindössze egy 200.000 dolláros garantált rész volt.

Még mindig Knicks: az előbb említett Scotto úgy tudja, hogy ők, a Washington Wizards és a Los Angeles Lakers érdeklődnek állítólag Kevin Seraphin iránt.

A Brooklyn Nets tulajdonosa, Mihail Prohorov Tim Bontempsnek (New York Post) adott nyilatkozatot a nyárról. Szerinte nagyon jól sikerült az off-szezonjuk, sokkal jobban, mint azt nagyon sokan várták. Nem volt túl nagy felhajtás körülöttük, mégis sok mindent elintéztek. Sikerült megegyezniük Brook Lopezzel és Thaddeus Younggal is, így az állandóság a magasembereknél meglesz. Joe Johnson is a csapatnál maradt, aki húzóember lesz a következő idényben is, Bojan Bogdanovichoz pedig nagy reményeket fűznek, aki Prohorov szerint első idényében már mutatott valamit brilliáns tudásából. Deron Williamsről viszont egy szó sem esett, pedig az orosz tulaj első nagy igazolása az irányító volt.

A Sacramento Kings a mai napon kitette keretéből Eric Morelandet - szombaton vált volna garantálttá szerződése, így a lépés nem meglepő. A hírek szerint a vezetőség úgy gondolja, hogy Moreland játékstílusa nagyban hasonlít az idei draft hatodik helyén kiválasztott Willie Cauley-Steinére, ezért nincs értelme ragaszkodni hozzá.

Nem jó hír ez Reggie Evansnek sem, aki még mindig nem kelt el a piacon, pedig a már említett Michael Scotto forrásai szerint DeMarcus Cousins nagy kedvence a védekezőspecialista magasember - Moreland elküldése azt jelenti, hogy valószínűleg ilyen típusú embert már nem igazán keres az együttes.

Volt egy aláírás is a mai napon, Shams Charania (RealGM) jelentette ugyanis, hogy a második körben választott Richaun Holmes többéves kontraktusban állapodott meg az őt draftoltó Philadelphia Sixersszel.

A ma esti morzsában többször is szóba hozott Michael Scotto információi szerint a New Orleans Pelicans korlátozott szabadügynökénél, Norris Cole-nál reális opció, hogy aláírja valamivel több mint 3 millió dolláros QO-ját, így egy éves szerződést kötne a csapattal és jövő nyáron korlátozások nélkül mehetnek bárhova. Cole-ról annyit tudunk, hogy a Sixers érdeklődött iránta, de nem tudni, mennyit szánnának rá.

Barry Jackson (Miami Herald) egy meg nem nevezett GM-mel beszélt, aki tárgyalt a Miami Heattel Shabazz Napierről, és a szakvezető szerint a floridaiak egyszerűen nem tartották elég jónak az irányítót. A GM szerint a magassága, a dobása, illetve a gyorsasága, illetve ezek hiánya miatt gondolta úgy a Heat, hogy elcserélik egy olyan pickre, ami gyakorlatilag nem számít semmit. Ira Winderman (Sun-Sentinel) úgy tudja, hogy a gárda nagyon bízik Tyler Johnsonban és Josh Richardsonban, inkább emiatt cserélték el Napiert, mint a luxusadó-problémák okán.

Tegnap este az utolsó előtti akadály is elhárult a Milwaukee Bucks új stadionja elöl. Mint ismert, 250 millió dollárnyi közösségi támogatásra van szükségük az új aréna felépítéséhez. Wisconsin Állami Szenátusa két hete jóváhagyta a dolgot, tegnap pedig az Állami Tanács 52-34 arányban szintén megszavazta a kellő összeget. Egyetlen dolog van már csak hátra: Scott Walker kormányzónak is alá kell írnia a kellő papírokat, ám Walker egyrészt végig az új csarnok megépítése mellett volt, másrészt Jason Steinnek (Milwaukee Journal Sentinel) el is mondta tegnap, hogy alá fogja írni a 250 milliós támogatást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus