Hírmorzsák 2015-07-30 (21:30)

Saunders-interjú: Garnett kezdeni fog, fényezte kicsit a legendát; fel volt készülve Love megtartására, mert szerinte reális esélyük volt vele hosszabbítani, komolyan is vették, mikor edző is lett; még mindig gondol Cassell sérülésére, mikor a saját örömtánca miatt esett ki az irányító a Lakers elleni főcsoportdöntő előtt. Matthews nagyon pipa volt a Blazersre, hogy még csak meg sem keresték a nyáron, ajánlatot sem kapott tőlük. Lesz hamarosan alapszakasz meccs is Afrikában. Sefolosha gyógyul, de még nem tudja, mikorra épül fel pontosan. David Lee néhány doboz burritóval köszönt el a Warriors szakmai stábjától.

A Minnesota Timberwolves vezetőedzője és elnöke, Flip Saunders tartott hosszabb beszámolót Zach Lowe-nak (Grantland). Újra megerősítette, hogy Kevin Garnett fog kezdeni a következő idényben, mert szerinte ez Garnett, egy kezdőjátékos. Őt tartja egyébként is a legjobb négyesnek a keretben, a legjobb lepattanózó, a legjobb besegítő védő, ő kommunikál a legjobban, ő ismeri leginkább a támadójátékot és tud segíteni a többieknek is.

Azt is elmondta újra, fel volt rá készülve, hogy megtartja tavaly nyáron Kevin Love-ot és az erőcsatár előző szerződésének utolsó évére a Minnesotánál tartja - mindaddig tartotta magát ehhez, amíg a Cleveland Cavaliers elő nem állt az Andrew Wiggins-féle cserével. Saunders szerint a játékosok nem utasítanak vissza csak úgy plusz 30 millió dollárt, és bár Love távozni akart, látott rá esélyt, hogy sikerül vele hosszabbítani ennek ellenére is. Szerinte ha valaki türelmes, akkor mondhatja azt, hogy ezt és ezt kell kapniuk valakiért, ha pedig nem kapják meg, akkor egyszerűen megtartják.

Sokan azt gondolták anno, hogy ez csak üres beszéd tőle, de egyáltalán nem volt az. Aztán változott mondandójának megítélése, amikor bejelentette, hogy edző is lesz, hiszen melyik tréner nem akarna a csapatában tudni egy All-Star játékost? Az edzők mindig azonnal akarnak nyerni és ez akkor is igaz, ha ő különleges helyzetben van, hiszen trénerként a jelenben él, GM-ként viszont a jövőre is kell gondolnia. Próbálja úgy csinálni, hogy mindkét időintervallumban jól menjen a csapatnak, de tudja, ez volt a fordulópont, mikor elkezdték elhinni az emberek, hogy megtarthatja Love-ot.

Előkerült természetesen az ezerszer lerágott csont is, a 2004-es rájátszás, amelyben a Minnesota a Los Angeles Lakers ellen a főcsoport döntőjében bukott el, nagyrészt annak köszönhetően, hogy Sam Cassell saját magától sérült le. Az irányító a nyugati második körben, a Sacramento Kings ellen dobott egy saroktriplát, aztán az egyik rá jellemző mozdulatot, a Big Balls Dance-t vette elő, ami miatt viszont megsérült a csípője. Állandóan erre gondol még most is Saunders, hogy mi lett volna, ha az nincs, de ilyen az NBA. Négyszer volt főcsoportdöntős Minnesotában és Detroitban és minden egyes alkalommal sérült volt valamelyik meghatározó embere. Általában az a csapat nyer szerinte, amelyik a legegészségesebb.

A Dallas Mavericks új dobóhátvédje, Wesley Matthews nyilatkozott a The Oregonian munkatársának, akinek elmondta, nagyon csalódott volt a nyáron. Szeretett volna maradni a városban, amit annyira szeretett, a csapatnál, ahol a társait testvéreknek érezte, és ahol a liga egyik legsokoldalúbb és legelismertebb dobóhátvédje lett. Azt gondolta azonban, hogy ez az érzés nem kölcsönös, egy telefonhívást vagy üzenetet sem eresztettek meg az irányába, így ajánlatot sem kapott a Portland TrailBlazerstől. Teljesen ki volt akadva, úgy érezte, nem tisztelik.

Neil Olshey GM egyébként elmondta, hogy csak akkor próbálták volna megtartani őt, ha LaMarcus Aldridge-et is sikerül maradásra bírni, így PO-kaliberű együttes maradhattak volna. Mivel nem ez történt, ezért az újjáépülés mellett döntöttek, amiben nem lett volna sok értelme, ha sokat fizetnek egy 29 éves, éppen súlyos műtétből visszatérő játékosnak.

Augusztus 1-jén először csapnak össze NBA játékosok az afrikai kontinensen, de az Associated Press úgy tudja, hogy hamarosan alapszakasz meccset is játszhatnak majd Afrikában, előtte azonban biztosan lesz előszezon meccs is - ez most még csak egy különleges összejövetel.

DeMarre Carroll távozásával Thabo Sefoloshára nagyon komoly szerep hárulhat az Atlanta Hawksnál, de mint ismert, április elején eltört a jobb szárkapocscsontja és megsérültek a szalagok is, miután a New York-i rendőrök a kelleneténél némileg brutálisabban állították elő egy szórakozóhelyen történt balhét követően. A svájci swingman Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constitution) elmondta, napról napra jobban érzi magát - elvileg hat hónapot írtak neki elő felépülési időnek, szóval az edzőtábor közepére épül majd fel nagyjából. Jól van a lába és a bokája is, de egyelőre még túl korai szerinte kijelenteni, hogy mikor állhat újra edzésbe.

A végére pedig David Lee, aki elbúcsúzott a Golden State Warriors szakmai stábjától: vett nekik pár doboznyi burritót. Lee volt állítólag a csapat burrito-szakértője, ráadásul mikor a Warriors játékosa lett, majdnem ugyanezt megcsinálta, akkor random módon vett a stáb tagjainak ugyanilyen ételt az első héten. Ő így köszönte meg a bajnoki címet, illetve az előző fél évtizedet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus