Hírmorzsák 2015-08-01 (08:45)

Szokásos Popovich-nyilatkozat, ezúttal Duncan jövő évi játékáról. Cserélt a Sixers és a Warriors. A Philly Carl Landryt is mozdítani akarja. Marcus Morris szerint a Suns szurkolók többsége bandwagon-drukker. Pau Gasol szerint a Bullsnak nem támadásban, hanem védekezésben kell fejlődnie, hogy előrébb lépjen. A Nuggets abban bízik, hogy Michael Malone olyan mentora lesz Fariednek, mint volt Cousinsnak - nem akarják cserélni az erőcsatárt, ahogy a Heat Denget és Raptors DeRozant sem egyelőre. Vujacic egy évre a Knicksnél, Thanasis Antetokounmpo is hamarosan szerződést kaphat. Jordan Hill-t lekapcsolták gyorshajtás miatt (videó). Toney Douglast kitette keretéből a Pelicans. Türkoglu a Kingsnél köthet ki. Tokoto meg akar ragadni a Phillynél.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich a tőle megszokott nyilatkozatot adta Jeff Garciának (Project Spurs) - állítása szerint Tim Duncan ugyanazt az unalmas játékot fogja hozni a következő szezonban is, mint eddig. A tréner szerint Duncan a meccseken x számú pontot és x számú lepattanót fog szerezni, vezér lesz, megmondja majd, mit kell csinálni, aztán pedig hazamennek. Ugyanaz lesz az egész, mint mindig.

Ahogy arról éjszaka beszámoltunk már, a Philadelphia Sixers és a Golden State Warriors cseréltek egymással - Jason Thompson és Gerald Wallace cseréltek helyet, a Philly pedig cserélhet majd egy első körös picket a következő drafton, ha úgy adódik. Szintén ide tartozik, hogy Jake Fischer (Sports Illustrated) információi szerint Carl Landry-t is el akarja cserélni a Philly. És még mindig Sixers: JP Tokoto egy edzőtábor-szerződést írhat alá a közeljövőben. Az idei draft 58. helyén kihúzott játékos és a csapat az utóbbi napokban tárgyaltak Tokoto jövőjéről, és a kosaras világosan kinyilvánította, hogy nem szeretne sem külföldre menni, sem a D-Ligába, meg akarja próbálni beverekedni magát az alapszakasz keretbe.

A Phoenix Suns egykori játékosa, a nyáron a Detroit Pistonshoz cserélt Marcus Morris twitteren odaszólt volt csapata szurkolóinak. Morris azt írta ki, hogy a legtöbb Sunsért szorító követőjét blokkolja, mert a legtöbben amúgy is csak a bandwagonra ülnek fel, akkor drukkolnak a csapatnak, ha megy. Azt is hozzátette, hogy néhányukat azért kedveli, de ez sokat nem mentett már a kiírásból.

Steve Kyler (Basketball Insiders) értesülései szerint a Denver Nuggets szeretné látni, hogy Michael Malone képes-e olyan mentor lenni Kenneth Faried számára, mint volt a Sacramento Kingsnél DeMarcus Cousins esetében, így szinte biztos, hogy nem cserélik el az erőcsatárt az idény kezdete előtt. Szintén Kyler szállította azokat az információkat is, hogy a Miami Heat nem akarja mozdítani Luol Denget, egyelőre meg akarják nézni, hogy ez a keret hogyan teljesít, a Toronto Raptorst pedig nem érdeklik a DeMar DeRozant érintő cserék.

A Chicago Bulls spanyol magasembere, Pau Gasol Mike McGraw-nak (Daily Herald) azt nyilatkozta, hogy megérti azt, hogy a csapat menesztette Tom Thibodeau-t, de szerinte nem elég, ha csak a támadójátékot próbálják átszervezni. Gasol szerint nem ezzel volt gondjuk az előző idényben sem, a védekezés a döntő abban, hogy több győzelmet tudjanak szerezni, több csapatot tudjanak megverni. Úgy érzi, jó a csapat, ráadásul alig változtattak, úgyhogy tudnak a tavalyi hibákból tanulni, az előző idényre épízkezni. Tehetséges a keret, úgyhogy jobban kell járatniuk a labdát, és akkor lesznek igazán jók, ha felfogják, hogy a védekezés a kulcs a végső sikerhez.

Még tegnap este megegyezett egymással a New York Knicks és Sasha Vujacic, egy évre 1.35 millió dollárért a Nagy Almában folytatja a szlovén hátvéd - a szerződése egyes híradások szerint teljesen garantált, de erről ellentmondó infók jöttek ki. Vujacic 8 NBA idényéből 6-ot a Los Angeles Lakersnél töltött, ahol a mostani Knicks-elnök, Phil Jackson irányítása alatt nyert két bajnoki címet is 2009-ben és 2010-ben. Szintén a Knickshez tartozik, hogy Marc Berman (New York Post) úgy tudja, a tavalyi draft 51. választottját, Thanasis Antetokounmpót is leigazolja majd az együttes, ő is szerződést fog kapni a Knickstől.

A New Orleans Pelicans szabadlistára tette Toney Douglast - a hátvéd az előző szezonban12 meccsen 14.8 percet, 4.3 pontot és 2.0 gólpasszt átlagolt.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Hedo Türkoglunál nagyon is reális opció lett a Sacramento Kings. A török kiscsatár barátja és korábbi csapattársa, Vlade Divac a franchise elnöke, Türkoglu pedig nem akar megállni 1000 alapszakasz meccs alatt - jelenleg 997-nél jár.

A végére az Indiana Pacers magasembere, Jordan Hill maradt, akit Atlantától nem messze kapcsoltak le a rendőrök, miután 107 mérföld/órával vezetett ott, ahol 65 mérföld/óra volt a megengedett maximum. Hillt bevitték a rendőrök és azt mondta, nagyon sietett. Idén nyáron írta alá egyéves, 4 millió dolláros szerződését a Pacersszel, miután több idényt töltött a Los Angeles Lakersnél. Larry Bird elnök annyit mondott, hogy természetesen nem nézik csak úgy el az esetet, beszélni fognak Hill-lel, mert amit csinált, az neki és mások számára is veszélyes volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus