Hírmorzsák 2015-08-01 (21:00)

Howard is ott lesz Las Vegasban, a válogatott edzőtáborában veretes névsor állhat össze. Hollins szerint Deron Williams nem játszott úgy, ahogy várták, de Dallasban visszanyerheti korábbi formáját. Mbah a Moute szerint a Sacramento hibázott vele kapcsolatban. Scott kikerülhet az Atlanta keretéből? Danny Ainge reméli, hogy Brad Stevens a liga történetének legjobb edzői közé emelkedik. Trey Burke sorsdöntő szezon előtt áll.

Dwight Howard újra tagja szeretne lenni a Team USA-nek - legalábbis erre utal az a tény, hogy ott lesz a Team USA minicampjén Las Vegasban. Jerry Colangelo szerint az edzőtábor mindenki előtt nyitva áll, aki be szeretne kerülni a 2016-os riói olimpiára utazó 12 fős keretnek, Howard pedig a 2012-es londoni játékokról lemaradt - a center bejelentette, hogy tervei szerint augusztus 11-13-a között részt vesz az eseményen.

Nem csak ő, de egyik jó barátja, Chris Paul is ott lehet a táborban, bár az irányító ezt egyelőre hivatlosan nem erősítette meg. A táborban részt vevők névsora egyébként meglehetősen veretes, többek között Kevin Durant, Carmelo Anthony, Paul George, James Harden, Blake Griffin, Kyrie Irving, DeMarcus Cousins, Kevin Love, Russell Westbrook, Klay Thompson, Steph Curry és Kawhi Leonard is ott lesz majd a hírek szerint.

Lionel Hollins, a Brooklyn Nets vezetőedzője Mike Mazzeónak (ESPNNewYork.com) elmondta, hogy örül neki, hogy fiatalabbá és sokoldalúbbá válhat a csapata. A Dallashoz aláíró Deron Williamsszel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy szerinte az irányító nem játszott olyan jól, mint ahogy a Netsnél várták, de úgy véli, hogy képes lehet újra a régi arcát mutatni a Mavsnél - a tréner bízik abban, hogy Jarrett Jack képes lesz jól teljesíteni kezdő irányítóként is. Szintén a Brooklynhoz kapcsolódó hír, hogy bár Joe Johnsonnal kapcsolatban több cserepletyka is felröppent a nyáron, a rutinos dobóhátvéddel keződként számol Hollins a következő szezonban.

Luc Mbah a Moute a játékosok szakszervezetével konzultál Johannesburgban a Sacramento Kings lépésének ügyében - a csapat leigazolta a kiscsatárt, majd két nap múlva elállt a szerződéstől, mivel nem ment át a fizikai felmérőn. Az NBPA kész hivatalos levelet írni a franchise-nak az üggyel kapcsolatban. A játékos szerint a Kings hibát követett el, ugyanis állítása szerint ő egészséges, az orvosi stáb hibázott, ez pedig az ő imázsán is nagyot rontott. A dolog érdekessége, hogy más orvostól engedélyt kapott arra, hogy játsszon a Team Africa vs. Team World mérkőzésen...

Johnathan Neumann (Rantsports) arról írt, hogy Mike Scott könnyen kikerülhet az Atlanta Hawks keretéből legutóbbi letartóztása után. Scottnak kiváló éve volt Atlantában, a padról sokszor meg tudta tolni az együttest, de megsérült, amire pedig visszatért, már Mike Muscala kapta meg az ő perceit - és ő is remekül élt vele. Scott sosem volt jó védő és Muscala gyakorlatilag ugyanazt tudja támadásban, mint ő, így az erőcsatár könnyedén létszámfelettivé válhat. Különösen annak tükrében eshet ez meg, hogy Scottot drogbirtoklás miatt letartóztatták.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge bízik abban, hogy a gárda jelenlegi vezetőedzője, Brad Stevens a liga történetének egyik legjobb trénerévé válik a jövőben. A Comcast SportsNet kamerája előtt azt nyilatkozta Ainge, hogy nem adott volna Stevensnek hat éves szerződést, ha nem érezné úgy, hogy különleges dolgokra képes.

A Utah Jazz iránytója, Trey Burke sorsdöntő szezon előtt áll. Burke 2013-ban lottery pickként került a csapathoz, ám tavaly elveszítette kezdő pozícióját, hiszen ismét itt választott karmestert a csapat Dante Exum személyében. Rajta kívül is van még két irányító a keretben Bryce Cotton és Raul Neto személyében, így Burke-nek most mindenképpen villantania kell: tavaly csupán 36,8%-kal dobott mezőnyből, ami az egész ligát tekintve a legrosszabb volt a minimum 1000 dobást vállaló játékosok között. Burke a sajótájékoztatón elmondta, hogy ebből erőt és motivációt merít, tudja, hogy idén össze tudja magát szedni és  csak ez számít.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus