Hírmorzsák 2015-08-02 (09:00)

Rose több pihenőt szeretne a szezon előtt, lemaradhat az olimpiáról. A Hawks front office-ban erősít. Mozgov a fizetési sapka emelkedéséig nem akar aláírni semmit, JR Smith visszautasította a Cavs ajánlatát. A Denver kivágta Papanikolaout, a Clippers Jordan Hamiltont, a Trail Blazers ugyanakkor lehívta Crabbe opcióját. Glen Davis nem zárkózik el attól, hogy Európában vagy Kínában folytassa pályafutását. Justin Anderson aláírt a Mavshez, így már minden első körös megtette ezt. 

Tegnap beszámoltunk róla, hogy Dwight Howard és Chris Paul is jó eséllyel ott lesz a Team USA minicampjében augusztus 11-13-a között - Derrick Rose azonban továbbra sem döntött ezügyben. Az irányító 2010-ben és 2014-ben is világbajnoki címhez segítette a válogatottat, de olimpián is szeretne játszani, ugyanakkor több pihenőt szeretne az új szezon rajtja előtt - az is biztos már azonban, hogy aki nem lesz ott ebben a táborban, minimális esélyekkel indul majd az olimpiai kerettagságért

A Portland Trail Blazers lehívta Allen Crabbe 2015/2016-os opcióját. A klubnak ezt szombat éjfélig kellett eldöntenie és végül úgy határoztak, hogy megtartják a 23 éves játékost, aki így szűk egy millió dollárt tehet zsebre ebben az idényben. Crabbe a CSNNW.comnak elmondta, hogy sokkal tisztábban lát így, hogy tudja, a szerződése garantált - nagyon keményen fog dolgozni a nyár hátra lévő részében, hogy tökéletes állapotban legyen az edzőtáborra.

Két kivágás is történt a tegnapi napon, a Denver Kostas Papanikolaou 4,7 milliós nem garantált szerződésétől vált meg (ő a Lawson-cserében érkezett Houstonból), a Los Angeles Clippers pedig Jordan Hamiltont tette waiverre. A játékos 14 találkozón lépett pályára a kaliforniaiaknál tavaly, de átlagosan kilenc percet játszott, Doc Rivers pedig nem igazán számolt vele.

Az Atlanta Hawks segéd-GM-nek nevezte ki Michael Blackstone-t, aki korábban a Cleveland Cavaliers front office-jában dolgozott. Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) szerint a játékosok ügyeiért John Treloar felel majd mostantól a csapatnál.

Terry Pluto (Cleveland Plain Dealer) információi szerint Timofey Mozgov semmit nem ír alá a Cavshez, amíg nem emelkedik meg a fizetési sapka. Jelenleg 4,95 millió dolláros szerződése van, de ha az ideihez hasonló szezont fut a következőben, ennek akár a háromszorosát is kaphatja valahol - nem feltétlenül Clevelandben. Szintén a Cavshez kapcsolódó hír, hogy a csapat állítólag egy egyéves, 6,4 millió dolláros szerződést ajánlott JR Smith-nek, ám a dobóhátvéd ezt visszautasította

A Dallas Mavericks leigazolta első körös választottját, Justin Andersont, aki így négy év alatt nagyjából hét millió dollárt fog keresni. Anderson 17,5 pontot átlagolt a nyári ligában, a sokoldalú, védekezésben és kinti dobásokban is hasznos játékosra pedig nagy szüksége van a texasi csapatnak, mivel jelenleg csak Wesley Matthews és Chandler Parsons alkotha az aktív rotációt swingman-poszton. Ezzel együtt már az összes első körös választott aláírta szerződését csapatával, kivéve Nikola Milutinov, aki nem a Spursnél, hanem a görög Olympiakosnál folytatja.

Glen Davis nem zárkózik el attól, hogy Európában, vagy akár Kínában folytassa pályafutását. A center elmondása szerint dolgoznak egy szerződésen a Los Angeles Clippersszel, de ha nem sikerül megegyezniük, nem fog mindenáron ragaszkodni az NBA-hez, hanem kipróbálja magát a tengerentúlon. Big Baby az előző idényben 74 találkozón átlagosan 12 percet töltött parketten a Clippersnél, ez alatt 4 pontot, valamint 2,3 lepattanót tett a közösbe.

Amin Elhassan (ESPN) szerint ugyan Mario Hezonja biztosan tud segíteni az Orlando Magicnek, ugyanakkor a 20 éves tehetség kosárlabda-IQ-ja és döntéshozatala komoly gátat szabhat a fejlődésének.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus