Hírmorzsák 2015-08-03 (21:45)

Hardennek 200 milliót ajánlott 13 évre az adidas. Townst és D'Angelo Russellt a Nike, Winslow-t és Oubre Jr.-t az adidas képviseli. Ray Allen nem jelenti ki, hogy visszavonult, de nem hiányzik neki az NBA. Papanikolaou sorsával az Európa-bajnokság végéig vár a Nuggets. Jordan McRae edzőtábor-szerződést köt a Sixersszel. Phil Jackson márciusi interjújának újabb részletei: Okafort többre tartotta, mint Townst, Porzingis ekkor még képben sem volt a Knicksnél, úgy gondolta, hogy Marc Gasol és DeAndre Jordan lesznek a legnagyobb csapatot váltó nevek.

Mint arról délután beszámoltunk, James Hardent elveszítheti a Nike, miután 13 évre 200 millió dollárt ajánlott a Houston Rockets játékosának az adidas - a jövő hét végéig kell döntenie a Nike-nak arról, tartja-e az ajánlatot.

Két fiatallal viszont már bővült a felhozataluk, miután a mai napon aláírtak Karl-Anthony Townsszal és D'Angelo Russell-lel is, az idei draft első két választottjával. Az adidasnál Hardennel még csak próbálkoznak, két újoncot azonban ők is igazoltak Justise Winslow (Heat) és Kelly Oubre Jr. (Wizards) személyében. Részletekről sem esetükben, sem Townsék esetében nem tudni semmi pontosat egyelőre.

Szintén beszámoltunk róla már külön is, hogy Ray Allennek egyelőre nem igazán hiányzik az NBA, úgy tűnik, hogy túlságosan nem fogja elkapkodni a csapatválasztást, már ha egyáltalán látjuk még őt a ligában. A visszavonulást még nem jelentette ki és állítása szerint nem is fogja még egy ideig.

Bár tegnap arról számoltunk be, hogy a Denver Nuggets meneszti Kostas Papanikolaou-t, egyelőre még nem tette ezt meg a coloradói együttes. Tegnap már Chris Dempsey (Denver Post) jelentette, hogy nem történt ilyen a Nuggetsnél, ma pedig Nikos Varlas (Eurohoops) írta meg, hogy a Denver tervei szerint az Európa-bajnokságot még megvárják, csak ezt követően döntenek majd a görög sorsáról - október 4-ig küldhető el következmények nélkül Papanikolaou, addig kiléphet a szerződésből a csapat egyoldalúan.

Egy edzőtábor-megállapodás történt ma este, Jake Pavorsky (Liberty Ballers) információi szerint ugyanis a Philadelphia Sixers megegyezett Jordan McRae-vel. A hátvédet tavaly az 58. helyen húzta hivatalosan a Spurs, de még a draft éjszakáján a Phillynél kötött ki. Az előző szezont Ausztráliában töltötte, majd márciusban csatlakozott a Sixers D-Ligás csapatához, a Delaware 87ershöz.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson még márciusban beszélgetett Charlie Rosennel, amely interjúból már mi is közöltünk részeket. Az ESPN-en megjelent, hogy ebben a beszélgetésben Jackson hat újoncot is megemlít, akik nagyon tetszettek neki, de ekkor még nem volt köztük Kristaps Porzingis, akit végül a negyedik helyen kiválasztottak. Jackson azt mondta, hogy Jahlil Okafor jobban tetszik neki, mint a már említett Towns, mert készebb az NBA-re.

Arról is szó esett, hogy szerinte Marc Gasol és DeAndre Jordan lesznek a szabadügynökpiac legnagyobb nevei, akik csapatot váltanak, de LaMarcus Aldridge például szóba sem került. LMA végül a San Antonio Spurst választotta és nem is találkozott a Knicksszel, Marc Gasol egyetlen más csapattal sem tárgyalt, csak a Memphis Grizzlieszel, Jordan pedig egy "kisebb kilengés" után maradt a Los Angeles Clippersnél, hiába ült le beszélgetni többek között a New Yorkkal is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus