Hírmorzsák 2015-08-04 (09.45)

Walt Frazier szerint elképzelhető, hogy Melo cserét kér az idény végén, ha nem jól alakul a Knicks szezonja. JR Smith olyan csapathoz akar igazolni, ahol még igazán számít a teljesítménye. Stan Van Gundy szerint Ilyasova és Marcus Morris is az első számú célpontjuk volt a posztjukon. Carlisle szerint Matthewst nem fogják túlterhelni az első idényben, a játékos viszont bizonyítani akar, hogy megéri a 70 millió dollárt. LeBron, Irving, Love és Paul George is ott lesz a Team USA minitáborában, de edzeni és játszani egyikőjük sem fog. Colangelo nem biztos benne, hogy James motivált még egy olimpiai arany megnyerésében. Earl Clarkot kiteszi a Nets. Tokoto a Sixers edzőtáborában. Aldridge külön házat fog építeni a cipőinek. Kobe-t megint óriási tábor fogadta Kínában. Stephenson nézőből játékos lett egy New York-i streetballon, 12 perc alatt 25-öt hintett (videó).

A New York Knicks legendáját, Walt Fraziert kérdezte Ian Begley (ESPN New York) több témakörről is. Szóba került Kristaps Porzingis draftja, és hogy a 31 éves Carmelo Anthonyra ez milyen hatással lehet. Frazier szerint Melo biztosan nem örült a lett kiválasztásának, mert nem lesz fiatalabb. Frazier úgy gondolja, hogy nagyon fontos szezon jön Anthony szemponjából, mert meg fogja látni, hogyan illik a Knicks rendszerébe és hogyan alakulnak a csapat tervei. Nagy kérdés lesz, hogy cserét kér-e, ha nem alakul úgy a szezon, ahogy azt várták, mert Frazier szerint a Knicks bajosan fog bejutni a rájátszásba, kell még nekik néhány év erre, Melo napja pedig meg vannak számlálva.

A még szabadügynök JR Smith Guamban tart éppen tábort közeli barátaival és Gerald Greennel, az ottani riportereknek pedig a dobóhátvéd elmondta, olyan csapathoz akar igazolni, ahol igazán számítanak rá, és ahol a különbséget jelentheti győzelem és vereség között. Szeretne kezdő lenni, de az egész a helyzeten és azon múlik, melyik együtteshez kerül. A Clevelandnél például nem kellene kezdenie, jöhetne a padról és onnan hozhatna plusz energiákat a csapatának.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Keith Langlois-nak (Pistons.com) elmondta, hogy ha Ersan Ilyasova szabadügynök lett volna a nyáron, akkor ő lett volna az első számú kiszemeltjük - mint ismert, cserében szerezték meg a Milwaukee Buckstól a törököt. SVG Marcus Morrisszal kapcsolatban is azt mondta, hogy ha korábban válik elérhetővé, másokat meg sem keresnek hármas posztra - azután tudtak cserélni érte a Phoenix Sunsszal, hogy DeMarre Carrollról és Danny Greenről lemaradtak. Van Gundy szerint ha július 1. előtt meg tudják húzni a tranzakciót, meglépték volna, így bepróbálkoztak másoknál is, de szerencséjük volt azzal, hogy Morris elérhető lett.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle Earl K. Sneednek (Mavs.com) elmondta, hogy óvatosan fognak ebben az idényben bánni Wesley Matthewszal a hosszútávú egészsége érdekében. A tréner szerint az a legfontosabb, hogy a dobóhátvéd teljesen felépüljön Achilles-szakadását követően, hiszen 4 évre igazolták. Az első év inkább arról fog szólni, hogy meggyőződjenek, jól van, hogy rendbe jött és onnantól kezdve lehet minél jobb formába hozni. Nagyon sokan sokallták a neki adott 70 millió dollárt, de Matthews ugyanebben a cikkben azt nyilatkozta, hogy ez motiválja is, bizonyítani akarja, hogy megér ennyit. Tudja, hogy képes játszani, méghozzá nagyon magas szinten.

A Team USA vezetője, Jerry Colangelo Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy LeBron James is ott lesz a válogatott nem sokára kezdődő minitáborában, de sem edzésen, sem meccsen nem fog részt venni. Colangelo Joe Vardonnak (Northeast Ohio Media Group) azt is hozzátette, hogy nem biztos benne, hogy James motivált még egy olimpiai bajnoki cím megnyerésében, ezt kell kiderítenie, beszélni fog LeBronnal. Jameshez hasonlóan Kyrie Irving, Kevin Love és Paul George is jelen lesznek, de tevékenyen részt venni az edzőtáborban nem fog egyikőjük sem - utóbbi egy éve pont a Team USA-nél szenvedett súlyos lábtörést, a másik két játékos pedig még sérüléséből épül fel.

A RealGM információi szerint hiába kérte Earl Clark, hogy próbálják meg elcserélni valahova, a Brooklyn Nets a héten szabadlistára fogja tenni a csatárt. A 2009-es draft 14. választottja 6 év alatt 6 csapatnál fordult meg, a Nets azután igazolta le, hogy a kínai bajnokság befejeződött az előző idényben, de 10 meccs alatt nem tudta meggyőzni a vezetőséget, hogy számoljanak vele hosszabb távon is.

Jordan McRae mellett JP Tokoto is edzőtábor-szerződést köt a Philadelphia Sixersszel. Mint arról tegnap már beszámoltunk, McRae a tavalyi draft 58. helyen kiválasztott játékosa, Tokoto pedig az idei játékosbörzén kelt el ugyanebben a pozícióban. Mindketten játszottak a Philly nyári ligás csapatában idén, ahol Tokoto 23.1 perc alatt 5.7 pontot átlagolt - igaz, sosem erről, hanem inkább védekezéséről volt híres mindig is.

A végére pedig maradjon a bulvár. A San Antonio Spurs új magasembere, LaMarcus Aldridge a SLAM Magazine-nak adott interjújában elmondta, hogy annyira sok cipője van, hogy nemhogy külön szekrényt vagy szobát, hanem rögtön egy külön épületet fog építeni nekik dallasi háza mögött. 

A Los Angeles Clippershez cserélt Lance Stephensont "kihívták a hóra" egy New York-i Streetballon. Stephenson nézőként volt jelen, de beöltözött és 12 perc alatt 25 pontot hintett válaszként:

Utoljára, de nem utolsó sorban pedig Kobe Bryant, aki az éves kínai Nike promó-turnéján vesz részt, és idén is úgy köszöntötték, mint egy félistent, a hírek szerint megint mindenhol dugó volt, amerre járt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus