Hírmorzsák 2015-08-05 (10:45)

Bargnani több pénzről mondott le, hogy a Netsnél játszhasson, szerinte tavaly nem volt szerencséje. David Westnek csak a győzelem számít, szerette volna megtapasztalni, milyen a Spurs-kosárlabda. Prigioni szerint számára a Clippers a tökéletes csapat. Blake Griffin az új Jordan-reklámban Tapsi Hapsiékkal (videó). Exum ACL-szakadást szenvedett. JR Smith iránt érdeklődött a Sixers, Norris Cole iránt pedig a Knicks. Henson és a Bucks egyre közelebb a hosszabbításhoz. A Celtics Corey Waldennel, a Magic Melvin Ejimmel kötött szerződést.

A Brooklyn Nets új magasembere, Andrea Bargnani egy olasz lapnak azt nyilatkozta, hogy anyagilag jobb ajánlatok helyett fogadta el a Nets hívását, mert jelenleg a pénz nem számít neki. Szeretne sok játékidőt magának, sok pontot szerezni és elérni a céljait. Úgy gondolja, hogy az előző idényben nem volt túl szerencsés. Szerencsén itt az egészséget értette elmondása szerint, ami ahhoz kell, hogy bizonyítsa valaki a tehetségét, a többi már az elvégzett munkán múlik. Korábban is rizikós döntéseket vállalt és a továbbiakban is így lesz ez. Elfogadja a kritikát, de ismeri önmagát, jelenleg az álmait éli.

A San Antonio Spurs egyik nyári szerzeménye, David West egy North Carolina-i rádióműsorban mesélt döntéséről - mint ismert, ő 12 millió dolláros opciójáról mondott le azért, hogy 1.5 millióért játszhasson a Spursnél. West elmondása szerint neki már csak a győzelem számít. Hoznia kellett egy döntést, és ő úgy ítélte meg, hogy a legnagyobb esélyt szeretné magának a végső győzelemre. A Spurs körül hihetetlen kultúra van, szeretett volna a rendszerükben játszani, megtapasztani, milyen az ő kosárlabdájuk és meg akarta nézni, mi sül ki ebből az egészből.

A Los Angeles Clippers irányítója, Pablo Prigioni Rowan Kavnernek (nba.com) annyit mondott, hogy Los Angeles volt az első számú célpontja a nyáron, miután kivásárolták a Denver Nuggetstől. Meg sem fordult a fejében, hogy más csapathoz vagy Európába igazoljon, tökéletes csapatnak tartja a Clipperst, ahol a játékosok többsége már 4-5 éve együtt játszik. Az edző maradt, érkezett pár új ember, úgyhogy számára ez a tökéletes helyzet, hogy a legjobbját tudja nyújtani.

Mint arról reggel már beszámoltunk, Dante Exum ACL-szakadást szenvedett tegnap este - egyelőre pontosabbat állapotáról, felépülési időt még mindig nem tudni.

JR Smith-ről még mindig nem tudni semmi információt, annyi jött ki mindössze Sam Amicótól (FOX Sports Ohio), hogy a Philadelphia Sixers érdeklődött a dobóhátvéd iránt, de azóta ez az érdeklődés alább hagyott. Mint ismert, egyelőre a Cleveland Cavaliersszel sem tudott megegyezni Smith, akik egy évre egy kisebb összegért megtartanák, ő azonban egy 3 éves kontraktust akar magának.

Szintén Amico jelentette, hogy a New York Knicks is azok között a csapatok között van, akik érdeklődnek Norris Cole iránt, de mivel tegnap a 2.8 milliós, sapka alatti csapatok MLE-jéért leigazolták Kevin Seraphint, így valószínűleg nincs már pénzük az irányítóra, aki nagy valószínűséggel marad a Pelicansnél, jó eséllyel a QO-ért.

Egyelőre a Milwaukee Bucks magasemberéről, John Hensonról sincsenek konkrétabb információk - Henson jövő nyáron lesz RFA, így október 31-ig hosszabbíthat vele a Bucks, és Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint továbbra is folynak a tárgyalások a két fél között, szeretnének megegyezni a felek idő előtt. Lowe úgy tudja, hogy jelenleg jó esély van rá, hogy Henson nem kerül a piacra jövőre.

Két edzőtábor-szerződést kötöttek az emúlt egy napban. Az Orlando Magic Melvin Ejimmel egyezett meg - a kiscsatár tavaly nem kelt el a drafton, a Virtus Románál játszott az előző szezonban, az idei nyári ligában pedig 30.1 perc alatt 9.2 pontot és 6.8 pattanót átlagolt a Magicnél. A Boston Celtics egy újabb irányítóval kötött szerződést - a hírek szerint Corey Waldennek kétéves, részlegesen garantált kontraktust adtak Danny Ainge-ék, de szinte semmi esélye nincs, hogy bekerül az alapszakaszkeretbe is.

A végére pedig Blake Griffin az új Jordan-reklámban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus