Hírmorzsák 2015-08-07 (09:15)

Morey-ék szerint Lawson rehabja jól halad. Markieff Morris cserét kér a Sunstól, addig nem beszél senkivel, a csapattársaival sem. A Jazz megerősítette, hogy Exumnak ACL-szakadása van, Garrett Temple-t szeretnék megszerezni a helyére. A tulajdonosok tavaly óta folyamatosan beszélgetnek arról, milyen feltételek mellett szerepelhessenek játékosaik a nemzeti válogatottakban. Toney Douglast a Pacers fogja leigazolni, Shannon Scott már a Raptorsnél. A Kings szeretné megint leigazolni Morelandet. Yao Ming és Manny Pacquiao a 2019-es vb helyszínét kihirdető rendezvényen.

A Houston Rockets új irányítója, Ty Lawson 30 napos alkohol-elvonója végéhez közeledik, de augusztus 18-án és 20-án még két tárgyalás így is várni fog rá. A Rockets GM-je, Daryl Morey Calvin Watkinsnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy figyelemmel kísérik, mi történik Lawsonnal, tudják, hogy a közeli múltban súlyos problémái voltak. Úgy gondolják azonban, hogy most már a Rockets-családba tartozik, beszélgettek vele és úgy érzik, hogy megkapja a szükséges segítséget - már azt komoly haladásnak gondolják, hogy beismerte, szüksége volt erre a segítségre. Egy Lawsonhoz közeli forrás szerint a játékos jól van, keményen edz és az alkoholproblémáival kapcsolatban is előrehaladás tapasztalható nála.

Phoenixben áll a bál, John Gambadoro (Arizona Sports 98.7) információi szerint ugyanis Markieff Morris azt akarja, hogy cserélje el a csapat, miután ugyanezt megtették a nyár korábbi részében már testvérével, Marcusszal, akit a Detroit Pistonshoz postáztak. Markieff állítólag annyira dühös, hogy sem a vezetőséggel, sem a szakmai stábbal, de még csapattársaival sem hajlandó beszélni.

A Utah Jazz megerősítette a Szlovéniában elvégzett vizsgálatok eredményeit, Dante Exumnak elszakadt az ACL térdszalagja a bal térdében. Dennis Lindsey GM elmondta, hogy most Exum hosszútávú egészsége a legfontosabb, ezért a játékossal, a képviselőivel és az orvosokkal együtt próbálják felállítani a legpontosabb diagnózist és megtalálni a legmegfelelőbb kezelési módot, amivel a lehető legteljesebben tud felépülni az ausztrál. Mind tudják, hogy nagyon keményen fog dolgozni a visszatérés érdekében és várják már, hogy újra játszhasson.

Ugyancsak a Jazzhez kapcsolódik, hogy Jody Genessy (Deseret News) forrásai szerint a Washington Wizards irányítója, Garrett Temple iránt érdeklődnek, aki Exum sérülése után egyes poszton biztonságot jelenthetne az együttesnek - jelenleg Trey Burke mögött már az újonc Raul Neto az első számú csere. Temple lehívta 1.1 millió dolláros játékosopcióját, így jelenleg is a fővárosiak játékosa, cserélni kell érte.

Az Exum-sérüléshez szorosan kapcsolódik, hogy Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint a tavalyi Paul George-lábtörés után a liga versenybizottságának elöljárói és a tulajdonosok több beszélgetést is folytattak arról, milyen feltételek mellett játszhassanak a játékosok a nemzetközi tornákon - ezek a beszélgetések állítólag most is folyamatosak. A csapatoknak most is lehetőségük van megtiltani játékosaiknak, hogy nyári eseményeken játszanak, ha sérültek vagy ha elég komoly kockázata van a sérülésnek, a kosarasok azonban játszani akarnak és a fejlődésük szempontjából sem rossz, ha a nyár folyamán a válogatottal vagy egymás elleni 5-5 meccsekkel készülnek.

Jeff Zilgitt (USA Today) jelentette, hogy a jelenleg az Indiana Pacersnél edző Toney Douglast le fogja igazolni a csapat - a hátvédet nemrég rakta ki keretéből a New Orleans Pelicans. Másrészt volt egy tényleges igazolás is, a Toronto Raptors ugyanis egy részlegesen garantált szerződést kötött Shannon Scott-tal. Az Ohio State egyetemről érkező, nem draftolt kosaras a San Antonio Spursszel megnyerte a Las Vegas-i nyári ligás tornát, ahol 5.4 pontot, 4.7 pattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt, míg utolsó egyetemi évében 8.5 pont, 5.9 gólpassz és 3.6 pattanó voltak a számai.

A Sacramento Kings elnöke, Vlade Divac tegnap azt nyilatkozta, hogy szeretnék újra leigazolni Eric Morelandet. A magasembert nemrég rakta ki keretéből a csapat, mielőtt garantálttá vált volna szerződése. Most egy újabb nem vagy részlegesen garantált kontraktust kaphat, így a Kingsnek van ideje felmérni az edzőtáborban, hogy meg akarják-e tartani vagy sem.

Ma kihirdetik, hogy hol rendezik a 2019-es világbajnokságot. A rendezvényen ott van Yao Ming és a legendás bokszoló, Manny Pacquiao is - mint ismert, Pacquiao szereti a kosárlabdát, játszott is a Fülöp-szigeteken, és mellettük csak Kína esélyes a vb megrendezésére, az ugyanis már korábban eldőlt, hogy Ázsiában lesz a 2019-es világbajnokság.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus