Hírmorzsák 2015-08-08 (09:00)

A Warriors a Cavst fogadja karácsonykor. A Pelicans szerződést ajánlott Terrynek. Darrell Arthur hosszabbított a Denverrel. Boban Marjanovics körül áll a bál: a Spurs megtiltotta a centernek az Eb-t, a szerb szövetség és a játékos ügynöke kétlik, hogy sérült lenne a kosaras, Marjanovics hárítja a felelősséget a Spursre. Edzőtábor-meghívások: Knicks (Atkins), Celtics (Malcolm Miller), Spurs (Sykes).

Egyelőre még nem ismert a következő idény sorsolása, de Marc Stein (ESPN) értesülései szerint karácsonykor a bajnok Golden State Warriors döntőbeli ellenfelét, a Cleveland Cavalierst fogadja majd az Oracle Arenában. A ligának ugyan mindig joga van változtatni a hivatalos kihirdetés előtt, de jó néhány nappal ezt megelőzően már lehet tudni a valószínűsíthető párosításokat. Barry Jackson (Miami Herald) a hét korábbi szakaszában már megszellőztette, hogy a Miami Heat a New Orleans Pelicanst fogadja szintén karácsony első napján - általában öt meccs szokott ilyenkor lenni, háromról egyelőre semmit nem tudni.

Ha már szóba került a Pelicans, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Jason Terrynek egyelőre még mindig nincs szerződése a Houston Rockets-cel, Mark Berman (FOX26) a játékos képviselőitől pedig úgy tudja, hogy Terry ajánlatot kapott a New Orleanstól - azt nem tudni, milyen hosszú és milyen zsíros szerződést ajánlottak, de nem szólhat többről a Terry elé tett kontraktus, mint a bi-annual kivétel, azaz 2.1 millió dollár. Terrynek a Houston is szerződést ajánlott, de Berman értesülései szerint anyagilag nem tartja elég jónak azt a veterán hátvéd.

Volt egy "normál" megállapodás az éjszaka folyamán, Darrell Arthur ugyanis 2 éves kontraktust kötött a Denver Nuggets-cel, akiknél egyébként az előző szezont befejezte - a második év játékosopciós, de nem tudni, milyen éves fizetést adtak az erőcsatárnak.

Voltak edzőtábormeghívások is. A New York Knicks Darion Atkinsnek adott egy ilyen részlegesen garantált kontraktust - Atkins jó helyre került, a Knicksnél ugyanis még van esélye az alapszakaszkeretbe bekerülni, mivel csak 12 garantált szerződésük van. A Boston Celtics egy nem garantált, minimum kontraktust osztott ki Malcolm Millernek. A kiscsatár a Holy Crosson végzősként 14.5 pontot, 1.6 blokkot és 1.3 szerzett labdát átlagolt, a Celtics nyári ligás csapatában pedig 7 meccsen 12.1 perc alatt 4 pont volt a mutatója. A San Antonio Spurs Kiefer Sykesszal kötött szerződést. A hátvéd a Wisconsin-Green Bay egyetemen végzett, nem draftolták és a Cavs nyári ligás együttesénél szerepelt.

A végére pedig Boban Marjanovics, aki körül áll a bál - mint ismert, a San Antonio Spurs megtiltotta a centernek, hogy részt vegyen az idei Európa-bajnokságon, mert állításuk szerint gond van a bokájával és a lábfejével is. A szerb szövetség ezt kétli és a játékos ügynöke, Misko Raznatovics is. Utóbbi annyit írt twitteren, hogy egy június 28-ai mérkőzést követően 5 hétig nem is csinált semmit Marjanovics, semmilyen fizikai munkával vagy kontakttal járó dolgot nem végzett, kizárt dolog, hogy súlyos sérülése legyen. Maga a center a szerb Blic Sportnak azt nyilatkozta, hogy nagyon sajnálja a történteket, de a döntés a Spurs kezében van. Nagyon várta már, hogy a nemzeti csapattal készülhessen, kiváló hangulat uralkodik a keretnél, és biztos abban, hogy kiharcolják az olimpiai indulást jelentő helyet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus