Hírmorzsák 2015-08-09 (09:30)

McGee-re a Lakers és a Mavs a legesélyesebb. Reggie Miller előbb vinné Birdöt, mint Lebront. Gerald Green régi-új csapattársát, Goran Dragicot dicsérte. Beal kevesebbet játszhat a Wizards nyári igazolásai miatt, a dobóhátvéd dicsérte új csapattársait és a gárdát is. Baynes volt a Pistons első számú kiszemeltje magas posztokra, SVG dicsérte az ausztrál center játékát. Steve Blake-nek helye lesz a Pistonsban Jennings felépülését követően is? Megegyezett a liga és a Bírók Szakszervezete, 2022-ig megvan köztük a kollektív szerződés. A Rockets nem tudja, van-e még esélye Terry leigazolására. Jonathan Holmes a Lakers legújabb játékosa.

JaVale McGee körül nagy a csend, nagyjából egy hónapja semmi hírt nem hallottunk arról, hova igazolhat. Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint arra koncentrál most leginkább a center, hogy teljesen egészséges legyen a szezon kezdetére, ha addig talál magának csapatot, és Kennedy úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers és a Dallas Mavericks tűnnek a befutónak McGee szolgálataiért.

Ha már megemlítettük a Lakerst, akkor térjünk át kicsit az aranysárga-lilákra: leigazolták az edzőtáborra Jonathan Holmest. A Texas egyetemen végző, mindkét csatárposzton használható játékos utolsó évében 10.3 pontot és 6.1 pattanót átlagolt. Vele együtt van 15 szerződése a Lakersnek, de ezek közül csak 12 garantált egyelőre.

Tegnap este külön is beszámoltunk róla, hogy a TNT szakkommentátora, Reggie Miller a fénykorában lévő Larry Birdöt előbb választaná, mint LeBron Jamest - itt az újabb vita az uborkaszezonra.

Arról is volt szó tegnap reggel, hogy Jason Terrynek szerződést ajánlott a New Orleans Pelicans is, miután a hátvéd nem tartotta elég jónak a Houston Rockets ajánlatát. Egy, a texasiakhoz közelálló forrás Calvin Watkinsnak (ESPN) elárulta, a Rocketsnek fogalma sincs arról, van-e még esélyük leigazolni Terryt vagy teljesen kikerültek a képből.

A Miami Heat új swingmanje, Gerald Green Joe Beguiristainnal (nba.com) beszélgetett, és elmondása szerint nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy a floridai együttesnél játszhat, ráadásul azzal a Goran Dragiccsal, aki mellett egyetlen közös phoenixi évük során karriercsúcsot állított fel pontban és triplaszázalékban is. Green szerint soha nem volt egyetlen csapattársa sem, aki ennyivel jobbá tette volna. Dragic támadja a védelmeket, folyamatosan nyomás alatt tartja az ellenfelet, így 2-3 védő figyelmét is elvonja.

J. Michael (CSN Washington) értekezett arról legutóbbi cikkében, hogy Bradley Beal számára nagy segítség lesz Alan Anderson, Jared Dudley, Gary Neal és Kelly Oubre Jr. érkezése, így ugyanis valószínűleg kevesebbet lesz majd a pályán meccsenként, így kisebb is lesz az esélye, hogy lesérül. Beal dicsérte az igazolásokat, szerinte Dudley hatalmas segítség lesz az együttesnek és Andersonnál is hasonlóra számít. Úgy érzi, hogy bár Paul Pierce távozott, még mindig jó csapatuk van, a mag együtt maradt - most annyi a feladatuk, hogy a pályán is elvégezzék ugyanazokat a feladatokat, amit tavaly.

Keith Langlois (nba.com) információi szerint a Detroit Pistons első számú nyári kiszemeltje a magas posztokra Aron Baynes volt, Stan Van Gundy pedig saját elmondása szerint hisz abban, hogy az ausztrál centernek olyan tehetsége van, amelyből sokat még nem mutathatott meg, annyira jó társai voltak a San Antonio Spursnél. A tréner azt nyilatkozta, hogy látták, mindkét oldalon nagyon fizikális Baynes, jó lepattanózó és támadásban képzett, jól dob, de a palánk alatti mozgásai is jók és abból is tud operálni, ha elindul a labdával a gyűrű felé. SVG szerint a csapat játékosmegfigyelőinek az különösen tetszett, ahogy Baynes a nemzetközi, válogatott meccseken játszott.

Szintén Langlois írt arról, hogy Steve Blake-nek nem lesz előre meghatározott szerepe, ha Brandon Jennings teljes mértékben felépül Achilles-szakadását követően, a jelenleg televíziós szakértőként dolgozó Jeff Van Gundy azonban azt nyilatkozta, hogy szerinte Blake pályára fog kerülni ekkor is. SVG azt mondta erről, hogy igen, ez a testvére véleménye, Blake meg fogja találni a módját, hogy helyet követeljen magának a rotációban, mert mindig is ezt csinálta, mindig rájött, hogyan segítheti adott csapatát, hogyan kaphat játéklehetőséget.

Tegnap délután jelentette Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports), hogy a Bírók Szakszervezete és a liga megegyezett, ennek értelmében 2022-ig megvan a két fél közötti kollektív szerződés.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus