Hírmorzsák 2015-08-09 (21:30)

Diaw szerint Duncan még 6-7 évig játszhatna, munkamorálja miatt igazi példakép lehet a fiataloknak, és azt is tudja, miért tartozik még mindig a ligaelitbe. Brandet még nem kereste senki idén nyáron. Karl készen áll arra, hogy Rondót is kezelnie kell, a Cousins, Cauley-Stein, Koufos rotációt attól teszi függővé, hogyan teljesítenek együtt a pályán. Devin Harris reményei szerint Deron Williams újjászületik Dallasban. Speights jobb kondiban akar az edzőtáborba érkezni, mint valaha. Bobby Brown edzésre megy a Lakershez. Harden és Klay Thompson csapatai csaptak össze a Drew Ligában (videó).

A San Antonio Spurs francia magasembere, Boris Diaw a Sports Illustratednek nyilatkozott Tim Duncanről - állítása szerint a franchise ikonja még 6-7 évig képes lenne játszani a ligában. Diaw szerint Duncan még mindig nagyszerűen játszik és igazi példakép lehet a fiatalabb játékosoknak és mindenkinek, mert ő az első az edzésen most is és mindig 100%-ot nyújt a tréningeken is, nagyszerű munkamorálja van.

A francia szerint az Duncan titka, hogy nem ugrik olyan sokat, mint a többiek, így se az izomzatát, se a szalagjait nem éri olyan nagy terhelés. Csak alapkosárlabdát játszik, viszont akkora mestere az összes mozdulatnak, hogy ezzel is simán felveszi a versenyt a fiatalabb, atletikusabb ellenfelek ellen.

Egy másik veterán magasember számára viszont lehet, hogy itt a vége. Elton Brand egy kosaras táborban nyilatkozott a Journal Newsnak arról, hogy egyelőre egyetlen megkeresés sem érkezett az irányába. Amikor a visszavonulásról kérdezték, akkor nem adott konkrét választ, azt mondta, hogy majd kiderül, hogyan alakulnak a dolgok.

A Sacramento Kings vezetőedzője, George Karl Gary Washburnnek (Boston Globe) arról mesélt, hogy készen áll arra a kihívásra, hogy DeMarcus Cousins mellett Rajon Rondót is kordában kell tartania. Karl elmondása szerint tudja, hogy Rondónak voltak korábban gondjai edzőivel, de szeretne tiszta lapot adni játékosának. A tréner felvázolta már a játékmesternek, hogy mi alapján és hogyan ad szabad kezet. Karl szerint Rondo vezér akar lenni, de a döntések meghozatalába is beleszólást szeretne. A vezetőedző tudja, hogy ez veszélyes dolog, de szerinte működhet is, mert mindannyian azt szeretnék, ha minél jobb lenne a csapat.

Karl ugyanebben a cikkben mesélt arról is, hogy Willie Cauley-Stein draftolásával és Kosta Koufos megszerzésével elég mély a centerállományuk, de szerinte a két új embernek és Cousinsnak is talál megfelelő mennyiségű időt a rotációban. Karl szerint Koufos alapvetően jó játékos, nem vét sok hibát, védekezés-központú és mindig nagyon keményen odateszi magát. Cauley-Stein szerinte még fiatal, akinek meg kell mutatniuk, hogyan legyen hatékony és hasznos, viszont szerinte Cousinsszal hárman nagyon jó kombinációt alkotnak - hogy mennyit és milyen párosításokban fognak játszani, az majd attól függ, milyen eredményesek lesznek a pályán.

A Dallas Mavericks hátvédje, Devin Harris Earl K. Sneednek (Mavs.com) azt nyilatkozta, hogy reményei szerint Deron Williams újjászületik a csapatnál. Harris elmondása szerint tudja, D-Will milyen típusú játékos és tudja, hogy nagyon várja már az új kezdetet, főleg, hogy otthon játszhat most. Harris bízik benne, hogy újra vissza tud térni csapattársa a korábban tőle megszokott szintre, és segíteni fog abban, hogy a Mavs PO-ba jusson.

A Golden State Warriors magasembere, Marreese Speights Monte Poole-nak (CSN Bay Area) elmondta, hogy idén teljesen máshogy készül a nyár folyamán, mint eddig, nagyon odafigyel a kondijára, olyan jó formában akar az edzőtáborba megérkezni, mint még soha korábban. Speights hozzátette, hogy reményei szerint így nagyobb szerepet szánnak neki és biztosabb helye lesz a rotációban - mint ismert, lejáró szerződésű.

A Los Angeles Lakershez újabb játékos szerződhet, Bobby Brown ugyanis holnap 13 másik kosarassal együtt egy edzésen vesz részt az aranysárga-liláknál. A Lakers keretében van még hely, hiszen mint arról reggel már beszámoltunk, egyelőre csak 12 garantált szerződésük van.

A végére pedig a szórakozás: a Drew League rájátszásában James Harden csapata Klay Thompsonékkal csapott össze:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus