Hírmorzsák 2015-08-10 (21:15)

A szezon közben készített Phil Jackson-interjúsorozat utolsó része: szerinte Bargnani sokszor szimulált csak, jobb társakkal együtt Melo lehet a Triangle Jordanje vagy Kobe-ja, Derek Fisher jó munkát végzett, ő pedig sokat tanult, jó kapcsolatokat épített ki ligaszerte. Donald Sloan a Netsnél. A Lakers mai edzésén Sean Kilpatrick is ott van. Embiid állapotáról és műtétjéről még mindig semmit nem tudni. Kijött a 2k16 első előzetese - Steph Curry csúcsra jutása a középpontban (videó).

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson minden hónapban egy napot töltött barátjával, Charlie Rosennel, akivel interjúkat is készített - ezekből jelent meg hetente egy az ESPN-en és korábban mi is beszámoltunk az érdekesebb részekről. A legutolsó ilyen beszélgetés április 23-án történt meg, amikor a Zen Mester a csapat játékosairól, Derek Fisher vezetőedzőről és saját maga teljesítményéről mondta el véleményét.

Andrea Bargnaniról volt az egyik legérdekesebb véleménye: az olaszról azt mondta Jackson, hogy óriási fejtörés volt számára és még mindig az, szerinte nagyon sokszor csak szimulált. Egyáltalán nem tetszett az edzőlegendának az, ahogyan Bargnani kivonta magát még a non-contact tréningekről is rehabja alatt, és a pályán mutatott intenzitása is hagyott némi kívánnivalót maga után. Ettől függetlenül Jackson úgy gondolja, hogy a támadójátéka tökéletesen illett a Triangle-be.

Lou Amundsonhoz is volt egy-két szép szava, elmondása szerint ugyanis ő volt a legrosszabb dobó, akit valaha látott, mikor a magasember megérkezett a ligába. Ettől függetlenül Jackson már áprilisban is elmondta, meg akarja tartani a bátorsága és a profi hozzáállása miatt - szerződést is kötöttek vele. Carmelo Anthonyról azt nyilatkozta Jackson, hogy általában gyorsan gyógyul, úgyhogy a következő szezonra szerinte 100%-os lesz. Úgy érzi, hogy Melo teljes mértékben hisz a Triangle-ben, és ha jobb társakat kap maga mellé, akkor lehet a rendszer Michael Jordanje vagy Kobe Bryantje.

Fisherről elmondta, hogy nagyon pozitív volt a játékosaival, mindig támogatta őket. Fejlődött szinte mindenben és ami a legfontosabb Jackson szerint, hogy mindig motiválni tudta az embereit akkor is, ha már eldőlt a meccs. Önmagáról azt nyilatkozta, hogy megtanulta, twitteren semmilyen kijelentést nem tesz a jövőben. Bár nem kifejezetten az a társasági személy, szerinte jó kapcsolatot épített ki a játékosügynökökkel és a többi csapatnál dolgozó döntéshozókkal. Megtanulta, hogyan segítsen az edzői stábnak a megfelelő kultúra kiépítésében - ebbe beletartozik az is, hogy mikor éreztesse jelenlétét és mikor vonuljon a háttérbe.

New York másik felén a Brooklyn Nets a mai napon leigazolta Donald Sloant - a hátvéd szerződése egy évre a veterán minimumról szól, ebből egy kis rész garantált is. Sloan az előző két idényt az Indiana Pacersnél töltötte, az előző szezonban 3.6 gólpassz mellé 1.2 eladott labdája volt csak és 21 meccsen kezdett is. A Netsnek 12 garantált szerződése van, de Markel Brownnak, Quincy Millernek, Willie Reednek és Ryan Boatrightnak is részlegesen garantált kontraktusa van - Sloan utóbbival küzdhet a harmadik számú irányító pozíciójáért.

A Los Angeles Lakers mai edzésén ott van Sean Kilpatrick is Marc Stein (ESPN) értesülései szerint. A hátvéd tavaly nem kelt el a drafton, majd a Golden State Warriors kitette keretéből az idény kezdete előtt. A D-Ligában játszott és egy 10 napos szerződés erejéig megfordult a Minnesota Timberwolvesnál is. Kilpatrick nyári ligája nagyon jól sikerült a Milwaukee Bucksnál, hiszen 28.7 perc alatt 18.2 pontot átlagolt.

Egy hónap telt el azóta, hogy a Philadelphia Sixers centeréről, Joel Embiidről megjelentek az első hírek, hogy újfent eltört a jobb lábfeje, meg kell műteni és kihagyja a teljes most következő idényt is. A Sixers nem sokkal később megerősítette a híreszteléseket, és akkor úgy volt, hogy 7-10 napon belül sort is kerítenek a műtétre. A csapat azt a közleményt adta ki, hogy minden fejleményről tájékoztatják majd a közvéleményt, de egy hónap elteltével semmit nem tudni Embiidről - megműtötték-e egyáltalán és ha igen, milyen állapotban van, mennyi idő lesz a rehabja.

A végére pedig a "reklám helye", kijött ugyanis a 2k16 első előzetese. Nem meglepő módon Stephen Curryre és az ő csúcsra jutására helyezték a hangsúlyt a készítők:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus