Hírmorzsák 2015-08-13 (09:00)

Megvannak a mai Team USA White - Team USA Blue meccs keretei, öt játékost pluszban be kellett hívni. Kijött az új szezon menetrendje. Cousins szerint a médiában eltúlozták a közte és Karl közötti rossz viszonyt. Michael Jordan ügyvédje szerint minden idők legjobbja 480 millió dollárt ért a Nike-nak. Brandon Armstrong ezúttal JaVale McGee-t utánozta. Wisconsin kormányzója is igent mondott a Bucks új stadionjához köthető 250 millió dolláros közösségi szerepvállalásra. McRoberts nagyon várja már az új szezont. Oden Kínába szerződött. Mike Scott 25 éves börtönbüntetést is kaphat. Malik Rose az Atlanta vezetőségében.

Kihirdették a mai Team USA Blue - Team USA White meccs két csapatát. Mint arra számítani lehetett, hiába volt jelen több mint 30 játékos a táborban, nem lép pályára mindegyikük, így be kellett hívni még öt játékost, akik ezen a mérkőzésen segítik a válogatott munkáját, de nem tagjai a keretnek: Arron Afflalo, Terrence Jones, Elfrid Payton, CJ Watson és Amir Johnson az öt név. A Blue csapatot Monty Williams, míg a White csapatot Tom Thibodeau irányítja. A két keret:

Team USA Blue: Harrison Barnes (Golden State Warriors), Bradley Beal (Washington Wizards), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Andre Drummond (Detroit Pistons), Kenneth Faried (Denver Nuggets), Rudy Gay (Sacramento Kings), Amir Johnson (Boston Celtics), Victor Oladipo (Orlando Magic), Elfrid Payton (Orlando Magic).

Team USA White: Arron Afflalo (New York Knicks), Michael Carter-Williams (Milwaukee Bucks), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Draymond Green (Golden State Warriors), Blake Griffin (Los Angeles Clippers), Terrence Jones (Houston Rockets), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs), Mason Plumlee (Portland TrailBlazers), Klay Thompson (Golden State Warriors), CJ Watson (Orlando Magic).

Mint arról hajnalban külön is beszámoltunk, hivatalos lett az új szezon menetrendje.

Végjátékához érkezett a Milwaukee Bucks új csarnokának megépítése, miután tegnap Scott Walker, Wisconsin állam kormányzója aláírta azt a papírt, ami engedélyezi a 250 millió dollárnyi közösségi szerepvállalást, amelyet nemrég szavaztak meg. A következő hónapban még egy szavazást le kell bonyolítani a Közösségi Tanácsban, októberben azonban a tényleges munka is elkezdődhet. Ez egyrészt azt jelenti, hogy nagyjából 2017-re meglehet a Bucks új stadionja, másrészt azt is, hogy a franchise marad Wes Edens és Marc Lasry tulajdonában.

Újabb név jött ki a Los Angeles Lakers hétfői edzésével kapcsolatban, David Pick (Eurobasket) értesülései szerint ugyanis Jeremy Tyler is ott volt a tréningezők között - ő Eric Moreland mellett a másik ismert magasember eddig.

A Miami Heat erőcsatára, Josh McRoberts Kyle Neddenriepnek (Indianapolis Star) azt nyilatkozta, hogy magabiztos és nagyon szeretne már visszatérni, miután az előző szezonját a sérülések határozták meg. McRoberts szerint ha valaki sérült, akkor bizonyos szinten magára marad, elszigetelődik, mert nem tud sem együtt edzeni, sem játszani a többiekkel. Elmondása szerint többször is együtt tréningezett a Heat szakmai stábjával a nyáron, és úgy érzi, jó irányba haladnak.

A Sacramento Kings sztárja, DeMarcus Cousins Ailene Voisinnek (Sacramento Bee) azt mondta, hogy a közte és George Karl közötti feszültség fel volt fújva a médiában. A center szerint néhány dolgot el kellett simítaniuk, de nem volt akkora nézetkülönbség köztük, mint amiről a hírek szóltak. A játékos azt is elmondta, hogy dolgoznak a kapcsolatuk javításán, ami folyamatosan javul és csak ez számít. Megpróbálják megérteni a másikat, így sokkal jobb a helyzet, mint a nyár korábbi részében, és szerinte nagy dolgokat fognak együtt véghezvinni.

Az egykori 1/1-es Greg Oden ma hajnalban a kínai Jiangsu Dragonshoz szerződött, jelentette be a csapat. Mint ismert, a 2007-es draft első választottja első négy szezonjában mindössze 82 mérkőzésen szerepelt összesen, éveket kihagyott, majd 2013/14-en 23 találkozó erejéig szerepelt a Miami Heatnél - ott 9.2 perc alatt 2.9 pontot és 2.3 pattanót átlagolt. A teljes előző idényt kihagyta, miután meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással, idén nyáron pedig szóba hozták érdeklődés szintjén a Dallas Mavericksszel, a Memphis Grizzlieszel és a Charlotte Hornets-cel.

Hatalmas bajban lehet az Atlanta Hawks csatára, Mike Scott, akit még július legvégén tartóztattak le, miután autós üldözésbe keveredett a rendőrökkel és marihuanát, valamint ecstasyt találtak nála és testvérénél. A hírek szerint Scott akár 25 éves börtönbüntetést is kaphat - idei szerződése 3.3 millió dollárért még garantált, a 2016/17-es idényre szóló rész azonban már nem.

A karrierje jelentős részét a San Antonio Spursnél töltő, ott kétszer bajnokságot is nyerő Malik Rose az Atlanta Hawkshoz szerződött, ő lesz a kosárlabdával kapcsolatos dolgok menedzsere az együttesnél. Rose és a jelenleg elnökként és vezetőedzőként is funkcionáló Mike Budenholzer a Spursnél töltött időkből már ismerték egymást, ez nyilván megkönnyítette az egykori kosaras helyzetét, aki visszavonulása óta a tv-nél dolgozott.

Egy kis retro: Michael Jordan ügyvédje szerint minden idők legjobb kosárlabdázója 480 millió dollár környékén ért a Nike-nak - minden egyes reklám, amelyben Jordan nevét használták, legalább 10 millió dollárt hozott. Azért fontos ez, mert az esküdtszéknek el kell döntenie, mennyit kell fizetnie a Dominick's Finer Foodsnak egy 2009-es, Sports Illustratedben megjelent reklámért, amelyben gratuláltak a legendának ahhoz, hogy bekerült a Hírességek Csarnokába. A reklámban volt egy 2 dolláros kedvezményre jogosító kupon is. Azt a bizonyos reklámot ezen a linken megnézhetitek.

A végére pedig Brandon Armstrong, aki ezúttal JaVale McGee-t vette célba:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus