Hírmorzsák 2015-08-16 (09:00)

Embiidet kedden műtik, kihagyja a következő idényt is. Afflalo bízik abban, hogy kiegészíti Anthony játékát és képes lesz vezérként funkcionálni - utóbbi szerepkört Hollis-Jefferson is szeretné a Netsnél. Jason Richardson nem garantált szerződést kap az Atlantától. Új elemzőt szerződtetett a Sacramento.

Joel Embiid kedden átesik egy újabb műtéten, ezt Sam Hinkie, a Philly GM-je erősítette meg - így már hivatalos, hogy kihagyja a teljes 2015/2016-os szezont is. A tavaly 1/3-ként draftolt magasember úgy kereshet nagyjából kilenc millió dollárt az első két idénye alatt, hogy egyetlen másodpercet sem töltött a parketten - finoman szólva sem jött be a Sixers húzása. Embiid a 2016/2017-es és a 2017/2018-as szezonokban még tíz milliót tehet zsebre, érdekes lesz, hogy mit próbál meg vele kezdeni a Philadelphia.

Aaron Afflalo, a New York Knickshez idén nyáron két évre aláíró swingman bízik abban, hogy jó társak lesznek Carmelo Anthony-val és hogy jól tudja majd őt egészíteni. Afflalo a New York Postnak elmondta, hogy mindig késznek kell lennie a dobásra és helyet biztosítani Melónak - olyan játékos szeretne lenni, akire mindig figyelni kell és aki könnyebbé tudja tenni a játékot a kiscsatár számára. Azt is hozzátette, hogy szeretné mentorálni a fiatalokat, vezérként képzeli el magát, aki mindenkit koncentráltan és sikerre éhesen tart. 

Az idén draftolt Rondae Hollis-Jefferson reméli, hogy vezér tud lenni a Brooklyn Netsnél - az 1/23-as választott a NetsDaily-nek elmondta, hogy meg kell mutatnia, hogy el tudja végezni a feladatát. Véleménye szerint ha megmutatja, hogy mire képes és mindent megtesz, nem számít, hogy hol van és hogy hány éves, a többiek követni fogják. 

Jason Richardson nem garantált szerződést ír alá az Atlanta Hawksszal - a 34 éves veterán tavaly bő húsz perc alatt 9 pontot és 3,5 lepattanót átlagolt 19 mérkőzésen a Philadelphia Sixersnél. DeMarre Carroll távozása miatt swingman-poszton kissé vékony az Atlanta, ezzel a szerződéssel pedig nem kockáztatnak sokat - ha Richardson nem tud beilleszkedni ebbe a rendszerbe, gond nélkül kitehetik.

A Sacramento Kings kirúgta Dean Olivert és elemzőnek szerződtette Roland Beechet - a szakember a Dallas Mavericksnél dolgozott eddig. Beech a 2005-2006-os idényben "kezdte" a Mavsnél, utána viszont az ő elemzéseit és statisztikáit nagyon sokan használták, többek között a 82games.com is. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus