Hírmorzsák 2015-08-17 (10:45)

Barkley reméli, hogy Kobe a most következő idény végén visszavonul. Harden biztos benne, hogy Lawsonnak semmi baja nem lesz az alkohollal. Aldridge-nak minden olyan, mint újonc korában, mentálisan teljesen lemerült a szabadügynökpiac miatt. DeAndre Jordan a Knicks neki bemutatott nyári prezentációját dicsérte. Melo nyugodt, dicsérte az új igazolásokat és bízik a Knicks terveiben. Cunningham a Cavsnél, Michael Frazier a Lakersnél az edzőtáborra. Dorell Wright iránt érdeklődik a Heat. Tsikitishvili vissza akar térni az NBA-be.

Charles Barkley a Sirius XM Radio egyik adásában vett részt pénteken, amelyben elmondta, reményei szerint ez lesz Kobe Bryant utolsó szezonja, mert nem szereti látni a klasszisokat pályafutásuk azon szakaszában, mikor már csak szenvednek. Elmondása szerint ő is két évvel tovább játszott, mint kellett volna, de amekkora játékos volt Patrick Ewing, őt is rossz volt látni megöregedni, és egyik korábbi nagyszerű kosarasnál sem jó, ha már csak ott vannak a pályán, de sokat nem tudnak hozzátenni a történésekhez. Számára Michael Jordan Wizardsnál töltött korszaka sem jelentett semmit.

Azt is hozzátette, az egyértelmű, hogy Kobe nem fog 30 millióról lemondani, most még játszani fog, de a most következő idénynek kellene a búcsúnak lennie. Barkley szerint 20-25 percet kellene játszani Bryantnek egy-egy meccsen, hiába bírna talán többet is, mert a Lakers nem fog bejutni a rájátszásba. Szerinte Kobe rég túl van pályafutása csúcsán, és az sem tetszik neki, hogy sok szakértő szerint egészséges lesz Bryant. Barkley szerint az idős emberek nem egészségesek, hanem meghalnak, az idővel egyszerűen nem lehet versenyezni. Az előfordulhat, hogy Kobe jó formába kerül a nyár folyamán, mert a levegő ellen játszik, az pedig nem üt vissza.

A San Antonio Spurs új magasembere, LaMarcus Aldridge Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) elárulta, újra úgy érzi magát, mint újonc korában, mert hozzá kell szoknia az élethez San Antonióban, nem tudja, mi merre van, mit merre talál. Elmondása szerint nehéz döntést kellett hoznia, mert nem szereti a változásokat, tegnap kétszer is eltévedt, ez pedig egyáltalán nem szórakoztató számára, ettől függetlenül úgy érzi, jól döntött, mikor a Spurst választotta annak ellenére is, hogy most minden nehéz neki, mert még minden új. Aldridge azt is bevallotta, hogy mentálisan teljesen kifáradt a szabadügynökpiac miatt.

Ha már a szabadügynökpiac, akkor térjünk ki egy kicsit DeAndre Jordanre, aki Ken Bergernek (CBS Sports) a New York Knicks neki bemutatott prezentációjáról mesélt. Jordan azt mondta, hogy szerinte nagyszerű volt az "előadás", Phil Jackson az eddig elért eredményeivel próbált rá jó benyomást tenni, Derek Fisher is jól végezte szerinte a dolgát és úgy érzi, hogy az egész Knicksnek van egy jól átgondolt terve arra, hogyan akarják újra az elitbe juttatni a csapatot, sőt, számára is teljesen világos és jól meghatározott szerepkört vázoltak fel. Nem őket választotta, de semmi baj nem volt a meetinggel szerinte.

A New York sztárja, Carmelo Anthony nem nagyon idegeskedik a gárda jövője miatt annak ellenére sem, hogy az elmúlt 18 hónapban az összes csapattársát és az edzőjét is lecserélték - Melo magabiztos, mert úgy gondolja, valami jobbat próbálnak és fognak is felépíteni. A kiscsatár Kevin Dingnek (Bleacher Report) elmondta, szerinte akiket leigazoltak, mind nagyon hasznos tagjai lesznek az együttesnek, mind tudják a szerepeiket, hogy mit kell tenniük a pályán, egyszerűen időbe telik majd, amíg összeszoknak. Anthony megint tagadta azokat a híreszteléseket, miszerint nem tetszett neki Kristaps Porzingis draftolása.

A Houston Rockets franchise-playere, James Harden a Houston Chronicle egyik munkatársának azt nyilatkozta, teljesen biztos benne, hogy új csapattársa, Ty Lawson képes lesz túllépni alkoholproblémáin, és egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy ennek hatása lesz majd a játékára. Harden elmondása szerint Lawson most Kaliforniában készül a szezonra, de nagyon örülnek, hogy sikerült őt megszerezni, nagy erősítés lesz a csapatuknak. Találkoztak többször is az elmúlt pár hétben, nagyon koncentrál az irányító a most következő szezonra, jobban, mint valaha, mert egy nagyszerű csapatban lesz lehetősége bizonyítani, mit is tud igazából, és a segítségével megléphetik azt a szintet, ami a bajnoki címhez kell még nekik.

A RealGM jelentette, hogy Jared Cunningham az edzőtáborra megegyezett a Cleveland Cavaliersszel. A 2012-es draft 24. választottjának elvileg van esélye a csapatba kerülésre, mert bár az ohióiak reménykednek abban, hogy Tristan Thompsonnal és JR Smith-szel is sikerül egyezségre jutniuk, az utolsó, 15. helyre még reális lehetősége Cunninghamnek. A Los Angeles Lakers is egyezségre jutott egy játékossal, ők kétéves, minimumról szóló, 50.000 dollárig garantált kontraktust adtak Michael Fraziernek - tehát gyakorlatilag ők is az edzőtáborra hívták meg.

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Miami Heat Dorell Wright iránt érdeklődik, beszéltek is már a játékos képviselőivel egy esetleges szerződésről. Jackson úgy tudja, hogy vagy a profi pályafutása első hat évét a Heatnél töltő Wrighté vagy James Ennisé lesz a csapat utolsó, 15. helye a keretben. Wright az előző idényben mindössze 48 meccsen lépett pályára a Portland TrailBlazersnél és ott 4.6 pontot átlagolt.

A végére pedig maradjon minden idők egyik legnagyobb bustja, Nikoloz Tsikitishvili, aki Christopher Dempseynek (Denver Post) elárulta, szeretne visszatérni a ligába. A 2002-es draft 5. választottja, aki annak idején nem egész három idény után kikopott a Denvertől (3.2 pont, 1.9 pattanó, 30% környéki dobásmutató) négy év után pedig az NBA-ből, azt mondta Dempsey-nek, hogy 100-szor jobb játékos, mint anno, amikor bekerült a ligába. A 32 esztendős magasember szerint ezt nehezen értik meg a csapatok vagy akarják elfogadni, mert a legtöbb együttest a kor érdekli leginkább, de ha őt kérdezik, akkor soha korábban nem volt még ilyen jó formában, mint most, soha nem játszott még ilyen jól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus