Hírmorzsák 2015-08-18 (10:15)

JR Smith egyetlen opciója a Cavs? A Wizards nem akar 4 éves maximumot adni Bealnek, mert sérülékeny. Cousins, Divac és Ranadive is válaszoltak a tegnap pletykákra, miszerint a Kings vezetőségének többsége cserélné a centert. Phil Jackson Porzingisről és a lett draftolásáról mesélt: dicsérte a játékost, de azt is elmondta, van benne kockázat, mert lehet, hogy túl magas. Glen Davis csak bajnokesélyesnél akar játszani. Michael Malone szerint jó döntést volt, hogy elcserélték Lawsont, az irányító tegnap kijött az elvonóról. Cory Joseph bizonyítani akar, hogy támadásban is használható, nem csak védekezésben. Valanciunas 4 évre 60 millióért hosszabbíthat a Raptorsszal. Csak idő kérdése, hogy Sasha Kaun a Cleveland játékosa legyen.

Terry Pluto (Cleveland Plain Dealer) jelentette, amit már eddig is sejteni lehetett, hogy a Cleveland Cavaliers kevesebbet ajánlott JR Smith-nek, mint az a 6.4 millió dolláros játékosopció, amelyről a dobóhátvéd lemondott, hogy idén nyáron szabadügynök lehessen - már csak a Philadelphia Sixers és a Portland TrailBlazers tudnak ennél az összegnél többet adni. Smith kivár, hátha feljebb megy némileg a Cleveland ajánlata, de a legjobb esélye valószínűleg egy egyéves kontraktus lesz, amivel jövő nyáron megint próbálkozhat majd, és jelenleg úgy áll, hogy a Cavs az egyetlen opciója.

Szintén az ohióiakhoz tartozik, hogy Chris Haynes (Cleveland.com) értesülései szerint csak idő kérdése, hogy megegyezzenek Sasha Kaunnal, de egyelőre nem állnak olyan nagyon közel az aláíráshoz - a 30 éves orosz center ma utazik haza, miután Clevelandben házakat nézett magának az elmúlt napokban, ez azért sokat mondó. A 2008-as draft 56. választottjának a Cavs nem tud többet adni, mint 1.276 millió dollár, ennyi maradt az MLE-jükből Mo Williams leigazolása után - ez több, mint a veterán minimum, de jóval kevesebb, mint a középjátékos előző, 2.9 millió dolláros fizetése, amit a CSZKA Moszkvánál kapott.

Mint arról tegnap este már beszámoltunk, Howard Beck (Bleacher Report) forrásai által felmerült, hogy a Sacramento Kings döntéshozói részlegének nagy része még mindig el akarja cserélni DeMarcus Cousinst. Erre a játékos, Vlade Divac elnök és Vivek Ranadive tulajdonos is válaszolt: a játékos egy "bla... bla... bla" kiírással, amire Divac annyit írt, hogy egyetért és a #család hashtaget használta, Ranadive pedig gyakorlatilag ugyanezt írta. Az is igaz viszont, hogy pont kettejükről tudni, hogy nem akarják elcserélni a centert, George Karl azonban állítólag akkor is ezt szeretné, ha a médiában tagadja.

Szintén volt szó éjszaka arról, hogy Jonas Valanciunas elhagyta egy kis időre a litván válogatottat, mert visszautazott Torontóba, állítólag közel van az idő előtti hosszabbításhoz a Raptorsszal, méghozzá 4 évre valamivel több mint 60 millió dollárért.

És maradjunk még a magasembereknél, a New York Knicks elnöke, Phil Jackson ugyanis az idei draft 1/4-es választottjáról, Kristaps Porzingisről mesélt a "The Phil Files" legutóbbi részében, amit az ESPN hozott megint nyilvánosságra. Az edzőlegenda azt nyilatkozta Charlie Rosennek, hogy mindenképpen magasembert akart az első körben húzni, a Philadelphia Sixers elvitte előlük Jahlil Okafort, így maradt neki Porzingis, Willie Cauley-Stein, Frank Kaminsky és Myles Turner - utóbbi kettőért viszont lejjebb cserélhetett volna. A draft előtt nem sokkal ajánlották neki Porzingis utolsó meccsen, a Joventut ellen nyújtott teljesítményét, ez győzte meg végül.

Jackson annyit mondott, hogy bár sokkal fizikálisabb, kiegyenlítettebb és fejlettebb a játék a spanyol első osztályban, mint a legjobb egyetemi csapatok között, Porzingis finoman szólva is megállta a helyét. Nagyon hosszú végtagjai vannak a lettnek, fejlett a kosár IQ-ja, távolról is nagyon jó keze van és senkitől sem fél, emellett pedig a méreteihez képest nagyszerű atletikus képességei vannak. Jackson bevallotta azt is, hogy kockázatos volt Porzingist választani, mert lehet, hogy túl magas a kosárlabdához és soha nem lesz elég erős a teste és elég mélyen a súlypontja ahhoz, hogy jó védőpozíciókat tudjon elfoglalni akár a betörő játékosok ellen, akár pattanózásnál.

Jackson Porzingis játékáról annyit mondott, hogy tud pontot szerezni, de alapvetően csapatjátékos beállítottságú. Védekezésben arra mindenképpen jó lehet, hogy hátulról vagy besegítés után blokkoljon, és elég jó a lábmunkája ahhoz, hogy elzárás-leválás védésénél a hátvédek előtt tudjon maradni. Az elnök elmondása szerint egyáltalán nem fog utasítást adni Derek Fisher vezetőedzőnek, hogy mennyit játszassa a lettet vagy legyen-e egyáltalán fix játékideje, de azt szeretné, ha legalább 20 perceket játszana mérkőzésenként a magasember, mielőtt igazán megszokja a liga ritmusát, fizikalitását, és azt is ki kell előbb deríteni, hogy erőcsatárként vagy centerként mozog-e otthonosabban a pályán.

A jelenleg még szabadügynök Glen Davis Maggie Graynek (Sports Illustrated) elárulta, tervei szerint a hónap végéig aláírja új szerződését, és azt is hozzátette, olyan csapatnál akar játszani, amely bajnoki címért küzd, újjáépülő gárdánál nem nagyon szeretne kosarazni. A múlt hónapban volt csapata, a Los Angeles Clippers mutatott még iránta érdeklődést, de nagy a csend körülötte már hetek óta.

A Denver Nuggets új vezetőedzője, Michael Malone Nicky Jhabvalának (Denver Post) azt nyilatkozta, hogy szerinte jó döntést hoztak Ty Lawson elcserélésével. A legjobbakat kívánják az irányítónak és ezt nemcsak úgy mondja, hanem komolyan is gondolja, de úgy érzik, ezt a lépést meg kellett húzniuk. Nagyon reméli, hogy Lawsonnak sikerül rendbe hozni az életét, és ha így lesz, mind tudják, hogy egy különleges játékos. Malone hozzátette, volt beleszólása a cserébe neki is. Közben a kosaras ügynöke, Happy Walters Mark Bermannek (FOX26 Houston) elmondta, hogy Lawson elvégezte a bíróság által előírt 30 napos rehabprogramot, tegnap kiengedték az elvonóról.

A Toronto Raptors új irányítója, a 4 évre 30 millió dollárért szerződtetett Cory Joseph szeretné bebizonyítani a most következő olimpiai kvalifikációs tornán, hogy nemcsak védekezésben, de támadásban is kifejezetten használható játékos. Joseph Josh Lewenbergnek (TSN.ca) azt nyilatkozta, hogy mindenki tudja róla, hogy védekezésben jó és büszke is erre, de tavaly már meg tudta mutatni, mire képes támadásban, mikor Tony Parker és Patty Mills sérültek voltak a szezon elején, ebből szeretne még többet megmutatni a kanadai válogatottban.

A végére pedig a Washington Wizards, akik J. Michael (CSN Washington) forrásai szerint nem nagyon akarják megadni Bradley Bealnek a 4 éves maximumot, amit a dobóhátvéd szeretne - a fővárosiak állítólag azért hezitálnak, mert Beal sérülékeny, minden évben jelentős mennyiségű meccset hagyott ki, ezért nem akarnak neki ennyi pénzt fizetni, legalábbis jelenleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus