Hírmorzsák 2015-08-18 (20:15)

A Knicks érdeklődik Rubio és Jamal Crawford iránt is, utóbbit a Cavs és a Heat is vinné. Tyler Zeller a legesélyesebb a Bostonnál, hogy idő előtt hosszabbítanak vele. Marc Gasol-labirintust vágtak a termőföldbe Memphisben. Horford július elsejéig nem foglalkozik új szerződésével, csak a Hawksra akar koncentrálni az idény során. Dorsey megegyezett a kivásárlásról a Denverrel, Törökországban (Galatasaray), Dorell Wright pedig Kínában folytatja. A Grizzlies az edzőtáborra leszerződtette Michael Holyfieldet.

Az utóbbi napokban két játékossal kapcsolatban is felmerült a New York Knicks neve. Egyrészt a Gigantes spanyol lap vasárnap hozta le, hogy Phil Jacksonék nem elégedettek a jelenlegi irányító állománnyal (Jose Calderon, Jerian Grant, Langston Galloway), erősítéseket terveznek és egyik kiszemeltjük a Minnesota Timberwolves játékmestere, Ricky Rubio. A spanyol játékosnak 2019-ig van szerződése a T-Wolveszal, egyelőre nem valószínű a cseréje, de ha nem fejlődik, akkor esetleg szóba kerülhet ez Flip Saunderséknél - más kérdés, hogy túl sok mindent nem tud érte felajánlani a Knicks.

Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers, a Miami Heat, illetve a New York érdeklődnek Jamal Crawford iránt, aki Austin Rivers megtartása és Lance Stephenson érkezése után létszám felettivé válhat a Los Angeles Clippersnél. Crawford 2004 nyarán egyszer már a Knickshez került és 2008 novemberéig a csapatnál volt - legjobb egyéni éveit töltötte itt, de a csapat egyik legsötétebb korszakát élte akkor. Érte sem tud sokkal többet adni a Knicks - a JR Smith-ért kapott TPE már nincs meg, hiszen amikor a nyáron a sapka alatti helyből igazoltak, lemondtak arról -, másrészt Isola forrásaival általában óvatosan kell bánni.

A Denver Nuggets és Joey Dorsey megegyeztek a kivásárlásról, jelentette Chris Dempsey (Denver Post). A magasember új csapata is megvan már, a török Galatasaraynál folytatja Dorsey, aki egy évre 650.000 dollárt kap az együttestől. Dorseynak valamivel több mint 1 millió dollárért garantált kontraktusa volt a Denverrel - ide cserélte a Houston Rockets a Ty Lawson-féle cserében -, de egyelőre nem tudni, mennyiről mondott le annak érdekében, hogy elengedjék. Egy másik kosaras is az NBA-n kívül folytatja, miután Dorell Wright még tegnap aláírt a kínai Chongqing Dragonshoz.

A. Sherrod Blakely (CSNNE) információi szerint a Boston Celtics valószínűleg még az idény kezdete előtt hosszabbítani fog Tyler Zellerrel - a center 10.2 pontot és 5.6 pattanót átlagolt az előző idényben. Jared Sullinger és Perry Jones III is jogosultak arra, hogy idő előtt hosszabbítsanak velük, de Blakely úgy tudja, hogy Zeller az első, ő a legfontosabb. Sullinger súlyproblémái miatt ez nem meglepő, az erőcsatárnak valószínűleg bizonyítania kell, hogy formába tudja magát hozni és abban is tud maradni, míg Jones III eddig borzasztóan kevés lehetőséget kapott az Oklahoma City Thundernél, neki ebben az évben le kell tennie valamit a parkettre, szinte biztosan nem kap most új kontraktust október 31-e előtt.

Az Atlanta Hawks centere, Al Horford jövő nyáron korlátozások nélkül igazolhat bárhova, de a magasember Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constitution) elmondta, július elsején és egy nappal sem előbb kezd el gondolkodni a jövőjén, egyelőre ugyanis a most következő idényre akar koncentrálni - őt a szabadügynökpiacról valószínűleg sokat nem halljuk majd nyilatkozni szezon közben. Próbál minél többet fejlődni egyénileg, hogy minél jobban tudja segíteni a csapatot és a Hawks minél jobb eredményt érhessen el. A szerződését július elsejéig hagyja, nem akarja, hogy ez megzavarja a csapatot vagy saját magát. Csak az Atlantára akar koncentrálni, a minél jobb eredmény elérésére, aztán majd az idény végén le tud ülni és át tudja beszélni a helyzetet azzal, akivel kell.

A Memphis Grizzlies leigazolta az edzőtáborra Michael Holyfieldet. A 22 éves center a Sam Houston State-n végzett, utolsó idényében 17.9 perc alatt 8.5 pontot és 8.1 pattanót átlagolt, majd megfordult a Grizzlies és a Celtics nyári ligás csapataiban is, ahol hat meccsen 12.6 perc alatt 5.7 pontot és 3.7 pattanót tudott felmutatni.

És a végére maradjunk a Memphisnél: ezt a labirintust a Grizzlies szurkolói készítették a nyáron a csapattal hosszabbító Marc Gasol tiszteletére az egyik memphisi termőföldön:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus