Hírmorzsák 2015-08-19 (10:00)

Shaq Jordanre tenne egy LeBron elleni 1-1-nél, de számára még mindig Dr. J a valaha volt legjobb. Terry meggondolta magát, mégis aláír minimumért a Rocketshez. Tristan Thompson és a Cavs között nem romlott meg a viszony, a megegyezésre törekednek a játékos és képviselői is. Embiid jobb lábfejét újra megműtötték ma hajnalban. A Lakers Yi Jianlian iránt is érdeklődött. Kiki Vandeweghe az NBA új elnöke.

Shaquille O'Neal újra megszólalt, ez az idei off-szezonban szinte mindig vihart kavart - most a Hong Kong-i AFP-nek elmondta, hogy ő Michael Jordant választaná, ha minden idők legjobbja fénykorában összecsapna a szintén a csúcson lévő LeBron Jamesszel - ő mindig a fiatal Jordanre tenne. Shaq azt is hozzátette, hogy érdekes meccs lenne, mert a fiatal LeBron inkább hasonlít Magic Johnsonra, de Jordan az Jordan, olyan különleges volt, mint senki más. Mindig olyan dolgokat tett, amiket más nem tudott megcsinálni és amiket senki máshoz nem lehet hasonlítani. Shaq szerint annyira különleges volt Jordan, hogy ő nyerne.

O'Neal folytatta is az interjút, ugyanis elmondta, látta Jordant és Jamest is fiatal korukban, de neki még mindig Dr. J, azaz Julius Erving a kedvence. Nem sokan emlegetik a nevét egy "ki a valaha volt legjobb" vitában, de számára még mindig Erving a legjobb, ezek azonban olyan kérdések, amelyekre választ soha nem fogunk kapni. Szerinte ez olyan, mintha azt kérdeznék az emberek, hogyha találkozna Bruce Lee-vel egy sikátorban, ki nyerne egy bunyóban. Néhányan azt mondják, hogy a néhai harcművészlegenda szétrúgná a s*ggét, mások meg azt, hogy ő nyerne, mert kétszer akkora. Jó a kérdés, jót is lehet róla beszélgetni, de sose tudjuk meg, mi az igazság.

Több mérvadó hírforrás is külön-külön megerősítette, hogy Jason Terry meggondolta magát, mégis elfogadja a Houston Rockets egyéves, minimum ajánlatát - ez egyébként esetében 1.5 millió dollárt jelent. A hírek szerint a hivatalos aláírásra ma kerül sor, Shams Charania (RealGM) pedig úgy tudja, hogy a végső győzelem lehetősége, valamint a Rockets-játékosok és edzők egyöntetű unszolása volt az, ami miatt végül visszatér a texasiakhoz. Az előző idényben Terry fontos szerepet játszott a csapat öltözőjében az egység és a jó hangulat megteremtésében, egyébként 94 meccsen lépett pályára (77-en az alapszakaszban, 17-en pedig a rájátszásban), ezeken 21.3 percet átlagolt.

Steve Kyler (Basketball Insiders) információi szerint a Cleveland Cavaliers és Tristan Thompson között nem olyan fagyos a hangulat a hosszúra nyúló szerződéstárgyalás miatt, mint amennyire fagyosnak kinéz, a múlt héten pedig Chris Sheridan (SheridanHoops) forrásai hoztak le hasonló információt, ők ugyanis úgy tudják, hogy nincs olyan rettenetesen messze a két fél álláspontja. Kyler forrásai szerint Thompson nem nagyon szeretné elfogadni a QO-t, hogy jövő nyáron esetleg még több pénzt kaphasson, inkább a megegyezésre törekednek és nem a lutrira, amit a jövő nyár tartogathat az erőcsatár számára.

David Pick (eurobasket.com) értesülései szerint a Los Angeles Lakers a nyár folyamán érdeklődött Yi Jianlian iránt is. Az aranysárga-lilák nem lehettek túl sikeresek, mert Yi még júniusban, tehát a szabadügynökpiac kezdete előtt aláírt a Guangdong Southern Tigersnél egy 5 éves, 16.1 millió dolláros hosszabbítást - akkor a Lakers szerződést még nem ajánlhatott neki, de valószínű, hogy az évi több mint 3 millió dollárt akkor sem adták volna meg neki, ha lehetőségük van rá.

Ma hajnalban megműtötték a Philadelphia Sixers centerét, Joel Embiidet. A GM, Sam Hinkie az ilyenkor szokásos szöveget adta le: mindenki a tőle telhető legtöbbet próbálta meg azért, hogy Embiidnek a legjobb és leghosszabb karriert biztosítsák. A műtétet vezető sebész elmondása szerint kicserélték a még Embiid lábában lévő két csavart és az ún. "bone graft" eljárást alkalmazták, amelynek során levettek egy kis csontot a csípőjéből, azt rakták a sérült lábközépcsont mellé, hogy erősebb, biztosabb legyen a csont. Szerintük a műtét sikeres volt, három óráig tartott, nem volt semmiféle komplikáció és semmi akadálya nincs annak, hogy Embiid teljesen felépüljön.

A liga tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy Kiki Vandeweghe az NBA új kosárlabdával kapcsolatos kérdésekért felelős elnöke - eddig ő volt az alelnök és a hónapokkal ezelőtt leköszönő Rod Thorn helyét veszi át, többek között ő lesz ezentúl a felelős a játékosok büntetéseinek elbírálásával kapcsolatban is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus